forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 16 Οκτ 2018, 03:37

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FAQ ΤΟΥ FORUM
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Απρ 2006, 17:20 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 30 Μαρ 2006, 10:14
Δημοσ.: 257
Α. Πώς προέκυψε το παρόν Forum?

Mετά από συζήτηση, η Επιτροπή Μελλοντικής Κατεύθυνσης του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ εισηγήθηκε στην Γ.Σ. το άνοιγμα μιας συζήτησης γύρω από τα χαρακτηριστικά και τους άξονες ανάπτυξης του Τμήματος τα ερχόμενα χρόνια. Έτσι δημιουργήθηκε το Forum στο οποίο βρίσκεστε τώρα.

Β. Ποιός ο στόχος της παρούσας συζήτησης?

Στόχος της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και η διαμόρφωση μιας κατά το δυνατόν συναίνεσης πάνω στα κεντρικά αυτά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης μοιραία θα θίγονται ζητήματα που αφορούν τη σχέση του Τμήματος με την Ελληνική κοινωνία (π.χ. το ζήτημα επαγγελματικής αποκατάστασης των πτυχιούχων μας), την θεραπεία των Σύγχρονων Μαθηματικών
από το Τμήμα, το εύρος των προσφερομένων μαθημάτων και αντίστοιχα των περιοχών έρευνας κ.ά. Τίποτα όμως δεν είναι από πριν δεδομένο όσο αφορά το εύρος και το βάθος που θα φτάσει η συζήτηση αυτή, τα θέματα που μπορεί να θίξει κ.λ.π.

Θα ήταν μια σημαντική κατάκτηση αν η συζήτηση μπορούσε να οδηγήσει σε μία γενική θεώρηση των προκλήσεων που το Τμήμα θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια. Μοιραία τότε σημαντικά ζητήματα της στρατηγικής ανάπτυξης του Τμήματος θα οριοθετηθούν, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της κατανομής των
προκηρυσσομένων θέσεων σε Τομείς και γνωστικά αντικείμενα.

Γ. Ποιοί μπορούν να γράψουν εδώ?

Όλα τα μέλη ΔΕΠ και όλοι οι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, μπορούν να γράψουν την άποψή τους στο Forum για τη Μελλοντική Κατεύθυνση του Τμήματος.

Για να γράψετε εδώ όμως πρέπει πρώτα να εγγραφείτε με το κανονικό πλήρες ονοματεπώνυμό σας (όχι ψευδώνυμο) στο Forum του Τμήματος Μαθηματικών. Στη συνέχεια πρέπει να απευθυνθείτε προσωπικά είτε στον κ. Β. Ράπτη (γρ. 211, τηλ. 6347, e-mail eraptis@math.uoa.gr) είτε στον κ. Κ. Μηλολιδάκη (γρ. 224, τηλ. 6342, e-mail cmelol@math.uoa.gr) προκειμένου να ενεργοποιηθεί το δικαίωμά σας να δημοσιεύετε στο Forum για τη Μελλοντική Κατεύθυνση του Τμήματος.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ FAQ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2008, 20:10 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 30 Μαρ 2006, 10:14
Δημοσ.: 257
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Γ: "ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΕΔΩ"

Το αμέσως προηγούμενο μήνυμα αφορούσε τις λεγόμενες F(requently) A(sked) Q(uestions) ή FAQ, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται το ανάλογο εδάφιο που συνήθως αναρτάται στις ιστοσελίδες συζητήσεων, πληροφοριών, κ.λ.π. Αλλιώς θα το λέγαμε και "Οδηγίες προς Ναυτιλευομένους". Γράφτηκε πριν δυό χρόνια, όπως εύκολα διαπιστώνουμε από την ημερομηνία του.

Την προηγούμενη βδομάδα αποφασίστηκε από το εργαστήριο υπολογιστών να ανοίξει η συζήτηση προς κάθε ενδιαφερόμενο, κάτι που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Έτσι δεν ισχύει πλέον η τρίτη παράγραφος των παραπάνω οδηγιών.

Ήδη η κινητικότητα που εμφανίστηκε στη συζήτηση δείχνει ότι η απόφαση αυτή ήταν μάλλον ορθή.

Η παράκλησή μου είναι, για όποιο καινούργιο ζήτημα θέλουμε να βάλουμε σ΄αυτή τη μεγάλη συζήτηση, να ανοίγουμε καινούργιο θέμα ("new topic") αντί να απαντάμε σε ήδη υφιστάμενο ("post reply"). Φυσικά χρησιμοποιούμε την κρίση μας για το αν αυτό που θέλουμε να πούμε ανήκει σε υπαρκτό θέμα ή αποτελεί νέο.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group