forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 17 Νοέμ 2018, 17:50

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Προνόμια φοιτητών
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2009, 02:00 
Χωρίς σύνδεση
Forum Moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 06 Σεπ 2006, 17:32
Δημοσ.: 4450
*Οι πληροφορίες εδώ (όπως και στα υπόλοιπα θέματα του οδηγού επιβίωσης) ενημερώνονται μόλις υπάρξει κάποια αλλαγή ή μάθουμε κάτι καινούργιο*

Ως φοιτητές που διανύουμε και τα καλύτερα μας χρόνια έχουμε και κάποια προνόμια και ελπίζω να σας φανούν πολύ χρήσιμα! :)

Ακαδημαική ταυτότητα
Πλέον η ακαδημαική ταυτότητα θα έχει την ιδιότητα του πάσο( ή αλλιώς ειδικό δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου) και του τριπτύχου μαζί και την παραλαμβάνετε μετά από αίτηση σας στο site: http://academicid.minedu.gov.gr/ από όποιο εμπορικό κατάστημα της Vodafone χωρίς καμία χρέωση. Οι κωδικοί που χρειάζεστε για την είσοδο στο site αυτό είναι οι ίδιοι που θα χρησιμοποιήσετε αργότερα στο my-studies και θα τους αποκτήσετε μετά από αυτήν εδώ την διαδικασία.
Με την επίδειξη της ακαδημαικής ταυτότητας θα έχετε σημαντική έκπτωση σε θέατρα, συναυλίες, αστικές, υπεραστικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους ακόμα και σε διάφορα εμπορικά καταστήματα! :D Πάσο δικαιούστε μέχρι και το 6ο έτος των σπουδών σας.

Σίτιση
Στο κτίριο της φιλοσοφικής(δεξιά από την κεντρική της είσοδο) βρίσκεται το εστιατόριο της Πανεπιστημιούπολης, όπου εκεί μπορείτε να τρώτε δωρεάν κάθε μέρα ένα πλήρες γεύμα! Γιατί αν είστε πολλές ώρες στη σχολή σίγουρα θα πεινάσετε και δεν θα μπορείτε να περιμένετε μέχρι να πάτε στο σπίτι και το καθημερινό "φαγητό" από το κυλικείο ούτε οικονομικά συμφέρον είναι, αλλά ούτε και υγιεινό! :wink:
Δικαιούχοι της δωρεάν σίτισης είναι όσοι πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και αυτά τα όρια εισοδήματος και θα πρέπει να προσκομίσετε συμπληρωμένη την αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται σε αυτήν στο τμήμα Σίτισης φοιτητών της Πανεπιστημιακής Λέσχης(Ιπποκράτους 15), έως Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, καθημερινά κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00. Αν δεν βγάλετε κάρτα θα πρέπει να πληρώνετε 4 ευρώ την ημέρα για να μπορείτε να τρώτε και μεσημεριανό και δείπνο!!
Το εστιατόριο σερβίρει μεσημεριανό 12μμ-4:00μμ και δείπνο 18:00μμ-9μμ. Τα Σαββατοκύριακα πια λειτουργεί 13.00-20.00
Δωρεάν σίτιση δικαιούστε μέχρι και το 6ο έτος των σπουδών σας.
Στη Φιλοσοφική μπορείτε να πάτε με το λεωφορείο 250 ή για να μην το περιμένετε μπορείτε να βγείτε από το Φυσικό τμήμα και να πάτε αριστερά, στη διασταύρωση κατηφορίσετε και μετά αριστερά πάλι(είναι ένα μεγάλο κτίριο θα το δείτε σίγουρα) :)
Τα Σαββατοκύριακα δικαιούστε (με την κάρτα σας ή χωρίς αλλά με το αντίτιμο των 4 ευρώ) να πηγαίνετε και στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Λυκαβηττού 14 κι έτσι αν βρίσκεστε κάπου εκεί κοντά (ακόμα και για βόλτα ή για διάβασμα στη φοιτητική λέσχη της Ιπποκράτους που θα διαβάσετε παρακάτω) μην διστάσετε να πάτε :wink:
Το αν δικαιούστε να πηγαίνετε τα Σαββατοκύριακα και στα φοιτητικά εστιατόρια στο Γουδή(Σχολή Ιατρικών Επιστημών ΕΚΠΑ), στη Δάφνη (Γυμναστική Ακαδημία) δεν το γνωρίζω αλλά μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση στα παρακάτω τηλέφωνα και να μας πείτε!
Πληροφορίες: τηλ. 210 3688230, 210 3688216, 210 3688228
Χμ μήπως όμως είστε Κύπριος φοιτητής; Για εσάς από το 2013 ισχύουν αυτά εδώ:
Όσοι Κύπριοι φοιτητές επιθυμούν να σιτίζονται δωρεάν και προκειμένου να παραλάβουν την ειδική ταυτότητα σίτισης, θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα στο οποίο θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ζητούν την δωρεάν σίτιση, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά καθώς και 2 (δυο) φωτογραφίες στο Τμήμα Σίτισης Φοιτητών της Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15, 4ος όροφος, καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00.

Βιβλία
Ο συνολικός αριθμός των δωρεάν συγγραμμάτων που δικαιούστε να πάρετε είναι ίσος με τον ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου, δηλαδή 36! Γι αυτό λίγη προσοχή στο ποια βιβλία θα επιλέξετε! :oops: Τα συγγράμματα που επιθυμείτε τα δηλώνετε στην υπηρεσία Εύδοξος αλλά και στο my-studies. Στο my-studies τα δηλώνετε μαζί με τα μαθήματα που επιθυμείτε κατά την περίοδο δήλωσης μαθημάτων, ενώ στον Εύδοξο μπορείτε να τα δηλώσετε και νωρίτερα ώστε να τα παραλάβετε και στην αρχή του εξαμήνου αρκεί όμως να συμφωνούν αυτές οι δυο δηλώσεις σας. Το σύγγραμμα που επιθυμείτε για το κάθε μάθημα το επιλέγετε από αυτή τη λίστα.
Δωρεάν βιβλία δικαιούστε μέχρι και το 6ο έτος των σπουδών μας και εφ'όσον δεν εισαχθήκατε στο Τμήμα μας με κατατακτήριες εξετάσεις. :( Αλλά ευτυχώς μπορείτε να δανείζεστε τα διδασκόμενα συγγράμματα για έως και 30 ημέρες από την βιβλιοθήκη μας! :mrgreen:

Σημειώσεις
Εκτός από τα βιβλία τα οποία δικαιούστε να πάρετε και θα σας φανούν πολύ χρήσιμα στο να διαβάσετε, να περάσετε τα μαθήματα και όχι μόνο, πολύ χρήσιμα θα σας φανούν παλιά θέματα εξετάσεων και σημειώσεις για όσους τυχόν δεν μπορούν να παρακολουθούν και να κρατούν τις δικές τους για διάφορους λόγους! Στην eclass υπάρχουν τα μαθήματα Σημειώσεις μαθημάτων από φοιτητές του τμήματος Μαθηματικών. Ξεκινώντας από την χρονιά: Πανεπιστημιακό έτος 2008-09 και φτάνοντας έως φέτος με το μάθημα: Σημειώσεις μαθημάτων από φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών. Πανεπιστημιακό έτος 2017-18 με σημειώσεις συμφοιτητών σας σε διάφορα μαθήματα. Παλιά θέματα εξετάσεων σχεδόν για όλα τα μαθήματα βρίσκονται στο μάθημα: Παλαιά θέματα εξετάσεων)! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε κι εδώ!
Σημειώσεις μπορείτε να ανεβάσετε κι εσείς σκανάροντας (είτε με δικό σας σκάνερ και να μας τις στείλετε με ε-μαιλ στο mathnotes.eclass [ΑΤ] gmail.com ή είτε μέσω του εργαλείου "Μηνύματα" που βρίσκεται στην eclass είτε μπορείτε να έρθετε στα εργαστήρια υπολογιστών να τα σκανάρετε από το σκανερ που βρίσκεται εκεί!) τις σημειώσεις που κρατάτε από τα μαθήματα που παρακολουθείτε και βοηθώντας έτσι τους συμφοιτητές σας!! :clap:
Σημείωση: Όλα τα παραπάνω μαθήματα βρίσκονται σε αυτό το path: eclass -> Μαθήματα -> Μαθήματα εκτός προγράμματος σπουδών

Ιντερνετ
Στους διαδρόμους και στις αίθουσες του τμήματος μας λειτουργεί ασύρματο δίκτυο για πρόσβαση στο internet. Έτσι εκτός από τους υπολογιστές στα εργαστήρια υπολογιστών και στην βιβλιοθήκη μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ιντερνετ και από το δικό σας λάπτοπ χωρίς να περιορίζεστε σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, ακόμα και σε αίθουσες διδασκαλίας :thumbup: Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Web file manager-Προσωπική Ιστοσελίδα
Ίσως να έχετε ακούσει για το dropbox, για το google drive κτλ! Είναι σαν να έχετε έναν προσωπικό online σκληρό δίσκο :thumbup: Τα αρχεία που θα έχετε εκεί μπορείτε να επιλέξετε αν θα είναι μόνο για σας ή θα τα κάνετε να φαίνονται και δημόσια! Επίσης εκεί μπορείτε να ετοιμάσετε και την προσωπική σας ιστοσελίδα αν ξέρετε λιγάκι html :mrgreen: Προϋπόθεση όμως για να τα έχετε όλα αυτά βέβαια είναι να έχετε ακολουθήσει αυτή την διαδικασία και να έχετε αποκτήσει το username σας και το password σας :wink: Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Για όσο καιρό θα ισχύουν αυτοί οι κωδικοί σας (δηλαδή μέχρι να πάρετε πτυχίο :clap: ) θα μπορείτε να έχετε αυτόν τον online χώρο! :D

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Σε περίπτωση που ο φοιτητής το επιθυμεί δικαιούται φοιτητικό βιβλιάριο περίθαλψης και πλήρη υγειονομική περίθαλψη, δηλαδή ιατρική εξέταση, νοσοκομειακή, οδοντιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, παρακλινικές εξετάσεις, τοκετούς, φυσικοθεραπείες και ορθοπεδικά είδη μέχρι και το 6ο έτος των σπουδών του. Φυσικά για να αποκτήσετε αυτή την δυνατότητα δεν πρέπει να είστε ασφαλισμένοι σε κάποιο άλλο ταμείο στην Ελλάδα. Για να το αποκτήσει κάποιος φοιτητής χρειάζεται να προσκομίσει στην γραμματεία(αν δεν κάνω λάθος) δυο φωτογραφίες του, την ακαδημαική ταυτότητα, μια υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί να έχει την υγειονομική περίθαλψη του Πανεπιστημίου και βεβαίωση διαγραφής από τον προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ. Τηλ. 210 3688208, 210 3688244, 210 3688212 :) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δικαιούστε μέχρι και το 6ο έτος των σπουδών σας!

Διαμονή
Υπάρχουν φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών(ή και για όσους αν και δεν είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών τα αδέλφια τους διαμένουν ήδη εκεί) και στις οποίες μπορούν να στεγασθούν 1032 φοιτητές! :D Τα 2 απτα 4 κτήρια είναι σχετικά καινούργια και ένα άλλο ανακαινισμένο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε αυτά τα κτήρια τα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα.Υπάρχουν 648 θέσεις σε μονόκλινα δωμάτια, 302 σε δίκλινα και 60 σε διπλά (2 ξεχωριστά δωμάτια με κοινό χωλ, μπάνιο και τουαλέτα) και το 82,3% των δωματίων διαθέτουν δική τους τουαλέτα και μπάνιο, ενώ τα υπόλοιπα έχουν δικό τους μπάνιο και κοινόχρηστες τουαλέτες. Τα κριτήρια εισδοχής είναι κοινωνικά. Τώρα πια γίνεται και ηλεκτρονικά η αίτηση για την εισδοψή στις φοιτητικές εστίες, δείτε εδώ. Το τηλέφωνο της Γραμματείας των φοιτητικών Εστιών για περισσότερες πληροφορίες είναι: 210 7258723 και το αρκετά κατατοπιστικό site είναι αυτό. Επίσης όλοι οι πρώην και νυν φοιτητές-κάτοικοι της εστίας βρίσκονται εδώ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
Το επίδομα των 1.000 ευρώ :old mrgreen: χορηγείται για όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της οικογένειας, εφ’ όσον διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτής της κύριας κατοικίας τους, ανεξάρτητα αν φοιτούν στην ίδια ή σε διαφορετικές Σχολές και πόλεις και διαμένουν σε μία ή περισσότερες οικίες.
Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
Τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να τις βρείτε εδώ! 8)
Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση χορήγησης του επιδόματος (μαζί με πιστοποιητικό από το τμήμα και το μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας) υποβάλλεται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Υποτροφίες
Κάθε χρόνο δίνονται κάποιες υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών αλλά και από διάφορα κληροδοτήματα για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ή και για τις καλές σας επιδόσεις στο πανεπιστήμιο. :thumbup:
Πληροφορίες για κάποια κληροδοτήματα μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ και εδώ
Γενικές πληροφορίες εδώ

Φοιτητικοί διαγωνισμοί
Εκτός από τους μαθητικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς που έχετε γνωρίσει μέσω της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, υπάρχουν και φοιτητικοί μαθηματικοί διαγωνισμοί. :mrgreen:
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ κι εδώ

Φοιτητικά αναγνωστήρια
Αν το σπίτι σας δεν σας χωράει την περίοδο της εξεταστικής και το αναγνωστήριο στη βιβλιοθήκη της σχολής Θετικών επιστημών σας πέφτει μακρυά ή θέλετε να διαβάσετε ακόμα και το Σαββατοκύριακο ή τα μεσάνυχτα γιατί σας βολεύει καλύτερα τότε...στο κτήριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης(Ιπποκράτους 15) στον 2ο και στον 4ο όροφο υπάρχουν δύο φοιτητικά αναγνωστήρια με χωρητικότητα 220(και ένας υπολογιστής για αναζήτηση βιβλιογραφίας κυρίως) και 127(και 4 υπολογιστές για χρήση από τους φοιτητές) θέσεων αντίστοιχα και λειτουργούν καθημερινά από τις 08.15 μέχρι τις 21.00(ο δεύτερος όροφος κάποιες μέρες παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του) για την διευκόλυνση των φοιτητών στη μελέτη τους!(Τηλ. 210-36.88.231 , 210-36.88.219.) Επίσης υπάρχει και 24ωρο αναγνωστήριο στην ιατρική σχολή στο Γουδί όπως και στις φοιτητικές εστίες στην Ούλωφ Πάλμε(νέο 110 θέσεων). Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει και δωρεάν wi-fi με τους κωδικούς του my-studies σας :happy: :clap: (για να αναζητείτε πληροφορίες για το μάθημα που διαβάζετε κι όχι για να σερφάρετε ασκόπως... γκουχ γκουχ :roll: )!! Βέβαια κατά την περίοδο της εξεταστικής αν δεν είστε πρωινός τύπος δύσκολα θα βρείτε θέση σχεδόν σε όλα τα παραπάνω αναγνωστήρια :( Λιγάκι υπομονή και τύχη! :roll:
Επίσης διάβασα για τα παρακάτω στα οποία όμως δεν έχω πάει: Αναγνωστήριο των φοιτητικών εστιών του Πολυτεχνείου στον 1ο όροφο(ένα μεγάλο γκρι κτήριο στην 1η στάση του λεωφορείου 608 όπως κατεβαίνει)-24ωρο :!:, το αναγνωστήριο του Πάντειου Πανεπιστημίου(8.00-20.00 καθημερινές) επί της Λεωφόρου Συγγρού 136 με 300 θέσεις ανάγνωσης,το αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην Πανεπιστημίου 42 με ωράριο 09.00-20.00 εκτός Παρασκευής και Σαββάτου με 9πμ-2μμ, η βιβλιοθήκη της αρχικτεκτονικής του ΕΜΠ στην Πατησίων και Στουρνάρη(είσοδος από Στουρνάρη) που αποτελείται από δυο διαφορετικά κτίρια, το αναγνωστήριο του κτηρίου Αβέρωφ που διαθέτει 80 θέσεις και λειτουργεί 10.00-20.00 και το αναγνωστήριο του κτηρίου Μπουμπουλίνας διαθέτει 92 θέσεις και λειτουργεί 10.00-18.00 (λογικά φαντάζομαι μόνο τις καθημερινές αν και δεν διευκρινίζεται), εκεί κοντά βρίσκεται και η βιβλιοθήκη της Ασσοέ στην Πατησίων, επίσης η Δημοτική Βιβλιοθήκη(Δομοκού 2) με 100 θέσεις εργασίας στο σταθμό Λαρίσης η οποία λειτουργεί τις καθημερινές 9.00-19.00 εκτός Τετάρτης 9.00 - 15.00 και τέλος το αναγνωστήριο του Ευγενιδείου Ιδρύματος στη λεωφόρο Συγγρού με ώρες λειτουργίας τις καθημερινές από τις 08.30 μέχρι τις 20.00 το βράδυ, ενώ Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 15.30 και για τα παιδιά από τα βόρεια προάστια υπάρχει βιβλιοθήκη με μικρό αναγνωστήριο στην Αγίων Θεοδώρων & Κυριακού Διομήδους Εντός Βίλας Δροσίνη στην Κηφισιά. Υπάρχουν κι άλλα(όπως π.χ. στο κέντρο της Αθήνας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στην Αιόλου και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενόχλησης στην Καλαμιώτου), συνήθως μέσα σε κάθε τμήμα-σχολή υπάρχει κι ένα αλλά τα προαναφερθέντα έχουν κάποιο πλεονέκτημα(είτε περιοχής είτε ωραρίου) που δεν έχουν τα υπόλοιπα :wink:

Πρακτική άσκηση
Όταν φτάσει η στιγμή να έχετε περάσει τα μισά από τα μαθήματα που απαιτούνται για την απόκτηση του πτυχίου σας, δηλαδή 18 -όχι δεν θα κάνουμε πάρτι- αλλά θα μπορείτε να κάνετε το πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης. Δηλαδή για δυο μήνες να δουλέψετε για κάποιο χρονικό διάστημα σε κάποια εταιρία/τράπεζα/ασφαλιστική/σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία θα σας στείλει για πρακτική άσκηση το τμήμα μας, και αν επιλέξετε το σχολείο τότε θα μπορέσετε και να διδάξετε για 1 βδομάδα. Θα έχετε και ένα μικρό εισόδημα από αυτή σας την άσκηση :wink:
Τώρα πια η πρακτική άσκηση υλοποιείται μέσω του προγράμματος ΑΤΛΑΣ. Συνδεόμενοι στην εφαρμογή του ΑΤΛΑΣ με τα στοιχεία πρόσβασης που έχετε από το Τμήμα μας, μπορείτε να αναζητήσετε τις θέσεις πρακτικής άσκησης που σας ενδιαφέρουν. Αν έχετε ήδη στο μυαλό σας κάποια εταιρεία για πρακτική άσκηση αλλά αυτή όμως δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα μπορείτε να συνεννοηθείτε μαζί με την εταιρεία και να προστεθεί και να έχετε την δυνατότητα να κάνετε πρακτική σε αυτήν! :mrgreen:
Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής θα βρείτε εδώ. Για πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης για περισσότερα μπορείτε να ανατρέξετε στα topics για την πρακτική άσκηση όπως και να επικοινωνήσετε με την κ.Τσίγκα γραφείο 204, τηλ.:2107276386
Βέβαια μπορείτε να συνδυάσετε το πρόγραμμα erasmus(για το οποίο πληροφορίες θα δείτε παρακάτω) με την πρακτική άσκηση και να πραγματοποιήσετε την πρακτική σας άσκηση στο εξωτερικό :thumbup: , περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Ξένες γλώσσες
Θέλετε να μάθετε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα και φθηνά; Ευκαιρία να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα και να μάθετε πληθώρα ξένων γλωσσών όπως Αγγλικά, Σουηδικά, Πορτογαλικά μέχρι και Κινέζικα σε διάφορα επίπεδα και την επόμενη χρονιά θα είστε έτοιμοι για erasmus :wink: . Η γραμματεία του διδασκαλείου ξένων γλωσσών βρίσκεται στην Ιπποκράτους 7-2oς όροφος και δέχεται τους φοιτητές κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 11:00 – 13:00, τα μαθήματα παραδίδονται σε διάφορες αίθουσες στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε αίθουσες της Φιλοσοφικής σχολής και οι τιμές για τους φοιτητές του ΕΚΠΑ ξεκινούν από 315 ευρώ! :thumbup: Υπάρχει ένα σχετικό τοπικ εδώ και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ κάνετε την αίτηση σας ηλεκτρονικά και εδώ βρίσκετε πληροφορίες για τις φετινές εγγραφές.

Πρόγραμμα Erasmus/Socrates
Με το πρόγραμμα Εράσμους(αν δεν το έχετε ήδη ακούσει) μπορείτε να επισκεφθείτε άλλα πανεπιστήμια της Ευρώπης συνήθως για ένα εξάμηνο και να παρακολουθήσετε εκεί κάποια μαθήματα σας αλλά πρέπει να περάσετε και κάποια!! Θα γνωρίσετε διαφορους πολιτισμούς και ανθρώπους και θα περάσετε υπέροχα!!! :happy: Πρέπει όταν κάνετε την αίτηση να έχετε περάσει 9 μαθήματα αλλά να χρωστάτε και μερικά ώστε να μπορείτε να τα περάσετε εκεί!!
Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα με τα πανεπιστήμια που συνεργάζεται το τμήμα μας καθώς και τα βασικά κριτήρια επιλογής μπορείτε να τα βρείτε εδώ
Πληροφορίες για το πρόγραμμα από παιδιά του τμήματος μας που πήγαν Εράσμους σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης μπορείτε να βρείτε εδώ και γενικές πληροφορίες εδώ
Το πρόγραμμα Erasmus/Socrates πήρε το όνομα του από τον γνωστό ουμανιστή Έρασμο(1467-1536) που ξεκίνησε από τις Κάτω Χώρες και σπούδασε σε πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και εργαζόταν ενώ σπούδαζε!! :clap:

Πρόγραμμα Aegee
Αυτό το πρόγραμμα είναι μια ευρωπαϊκή μη κερδοσκοπική οργάνωση που αφορά ανταλλαγές και συναντήσεις φοιτητών σε διάφορα μέρη όλης της Ευρώπης και όχι μόνο, στις οποίες συζητούν διάφορα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Υπάρχουν χειμερινά και καλοκαιρινά προγράμματα. Τα χειμερινά διαρκούν λίγες μέρες και είναι επιδοτούμενα δηλαδή σας εξασφαλίζουν πλήρως την διαμονή και το φαγητό και κατά 70% τα εισιτήρια :thumbup: ενώ τα καλοκαιρινα προγράμματα διαρκούν 2 εβδομάδες αλλά δεν είναι επιδοτούμενα :( Οι αιτήσεις γίνονται μέσω του site του προγράμματος aegee και υπάρχει αρκετή και πλήρης ενημέρωση :)

Πρόγραμμα AIESEC
Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος, διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο, με παρουσία σε 124 χώρες και 2400 Πανεπιστήμια. Μέσα από τις δραστηριότητες της έχει ως στόχο να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων και να αυξήσει την διαπολιτισμική κατανόηση. Tα μέλη του οργανισμού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας είτε σε συνέδρια, είτε μέσα από τα προγράμματα πρακτικής άσκησης που προσφέρει ο οργανισμός τα οποία διαρκούν από 6 εβδομάδες έως και ένα χρόνο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Interrail
Σας αρέσουν τα ταξίδια? Πήγατε erasmus και θέλετε κι άλλα? Δεν πήγατε αλλά το καλοκαίρι σας θέλετε να το αφιερώσετε για να γνωρίσετε με την παρέα σας την Ευρώπη? Το interrail είναι η ευκαιρία σας!! :mrgreen: (Δεν είναι ακριβώς προνόμιο των φοιτητών το interrail αλλά είναι χρήσιμο να το ξέρετε!!) Με την κάρτα interrail μπορείτε να κάνετε απεριόριστο αριθμό σιδηροδρομικών ταξιδίων σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές ζώνες ή και σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς και στο Μαρόκο στη 2η θέση σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. :thumbup: Οι κάρτες χωρίζονται ανά διάρκεια ταξιδιού σε ημέρες και ηλικία επιβατών. Η αγορά της κάρτας γίνεται με την προσκόμιση διαβατηρίου ή ταυτότητας μέχρι και 2 μήνες πριν από την έναρξη της ισχύος της. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.interrail.net, http://www.osenet.gr, http://www.istc.org, http://www.europeanhostels.de και εδώ θα βοηθήσει αρκετά το googlάρισμα :wink:

Ευκαιρίες απασχόλησης
Πολλοί φοιτητές συνδυάζουν τις σπουδές τους με εργασία και το πανεπιστήμιο φροντίζει γι αυτό :thumbup: Υπάρχει το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο δέχεται προσφορές εργασίας από διάφορες εταιρίες κτλ και τις ανακοινώνει για τυχόν ενδιαφερόμενους φοιτητές αλλά και όχι μόνο! Στεγάζεται στο κτήριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης στην οδό Ιπποκράτους 15 και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο site του αλλά και στο site του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας.

Μουσεία
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ψάχνουν εναγωνίως να επισκεφθούν όσο περισσότερα μουσεία γίνεται!! :clap: Αν είστε ένας από αυτούς μες στην Πανεπιστημιούπολη υπάρχουν γύρω στα 10 μουσεία αλλά και εκτός αυτής υπάρχουν περίπου άλλα τόσα σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα του ΕΚΠΑ!! :D Ίσως να έχετε δει για το μουσείο παλαιοντολογίας και γεωλογίας στο τμήμα της Γεωλογίας δίπλα μας!! :D Τα θέματα των υπολοίπων κυμαίνονται από πληροφορική, φυσικές επιστήμες, ανθρωπολογία μέχρι και λαογραφία! :happy:

Σεμινάρια και διαλέξεις
Κατά καιρούς γίνονται στα εργαστήρια υπολογιστών σεμινάρια για Unix, LaTeX, matlab και διάφορα άλλα χρήσιμα για κάθε Μαθηματικό!! Η ενημέρωση γι αυτά γίνεται συνήθως είτε από το φόρουμ είτε από το site του Μαθηματικού!! :D Επίσης γίνονται διαλέξεις από διάφορους Μαθηματικούς (Έλληνες ή μη) με ποικίλα αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, και η ενημέρωση γι αυτές γίνεται ομοίως με τα σεμινάρια παραπάνω! 8)

Αθλητικά
Έχει και το πανεπιστήμιο γυμναστήριο!! :D Βρίσκεται μεταξύ της πύλης Ούλωφ Πάλμε και του τμήματος Πληροφορικής, άρα η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με το 250 είτε και με τα πόδια(όπως κατεβαίνουμε και πάμε προς την πύλη στα δεξιά μας)! Λειτουργεί συνεχώς από 9 π.μ. μέχρι 6μ.μ. Καθημερινά 10:00-13:00 γίνονται οι εγγραφές με μια φωτογραφία σας, την επίδειξη του τριπτύχου σας και αντί για βεβαίωση ιατρού και με βεβαίωση απο ΚΕΠ στην οποία θα δηλώνετε οτι είστε υγιής και μπορείτε να συμμετέχετε στα προγράμματα του γυμναστηρίου του ΕΚΠΑ. και μπορείτε να πηγαίνετε σε ένα ή περισσότερα αθλήματα της αρεσκείας σας,όπως:ποδόσφαιρο, αερόμπικ, μπάντμιντον, σκοποβολή, καράτε, σκάκι, ορειβασία, πεζοπορία, ιστιοπλοϊα, χιονοδρομίες(τα τελευταία προφανώς γίνονται εκτός των εγκαταστάσεων του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου :P ) :D Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των αθλημάτων στη facebook σελίδα του Γυμναστηριου ΕΚΠΑ! Οι συμμετέχοντες φοιτητές - φοιτήτριες μπορούν επίσης να πλαισιώσουν τις αντιπροσωπευτικές ομάδες του τμήματος τους ή και του Πανεπιστημίου και να συμμετέχουν κατά τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού έτους σε εσωτερικά, διαπανεπιστημιακά και διεθνή φοιτητικά πρωταθλήματα. Οι νικητές βραβεύονται από τις Πρυτανικές Αρχές σε ειδική τελετή μετά τη λήξη του διδακτικού έτους. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια συζήτηση για την οργάνωση της δικής μας ομάδας μπάσκετ :thumbup: Η αντρική ομάδα ποδοσφαίρου του Μαθηματικού έχει διακριθεί αρκετές φορές!! :clap: Επίσης υπάρχει και σκακιστικός σύλλογος Μαθηματικού.
Πληροφορίες: εδώ, εδώ και Τηλ. 210 7275560, 210 7275551, 210 7275552, 210 7275557, 210 7275576, 210 7275512, 210 7275567

Πολιτιστικά-Καλλιτεχνικά
 • Ραδιόφωνο
  Το μαθηματικό ραδιόφωνο labradio λειτουργεί από το 2009 και μας κρατάει συντροφιά με τις υπέροχες και τόσο διαφορετικές μουσικές του όλη την ημέρα και με ζωντανές εκπομπές από συμφοιτητές μας τις βραδυνές μέχρι και πρωινές ώρες!! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site, στο facebook page, στο facebook group, στο twitter και στο youtube! :happy:
  Τα παρακάτω ακόμα κι αν δεν ανήκουν στο τμήμα μας ή στη σχολή μας δεν υπάρχει περιορισμός για το αν μπορείτε να συμμετάσχετε! Υπάρχει ευτυχώς ποικιλία για να πάτε όπου ταιριάζετε καλύτερα! :happy:
 • Θέατρο
  • Θεατρική ομάδα Μαθηματικού: Άργησε λίγο να φτιαχτεί θεατρική ομάδα αλλά φτιάχτηκαν δυο, υπήρχε πολύ ταλέντο και έπρεπε να διοχετευθεί κάπου! Περισσότερες πληροφορίες εδώ, στη facebook σελιδα της μιας ομαδας και στη facebook σελιδα της 2ης ομάδας
  • Στον ΠΟΦΠΑ(Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών), στην Πανεπιστημιακή λέσχη, (Ιπποκράτους 15 Ημιόροφος Πανεπιστημιακής Λέσχης, Tηλ.210.36.88.205.) και στον Θεατρικό τομέα: 210 3688205, 6981 471729, 6942 458005 με τρεις θεατρικές ομάδες. Πραγματοποιούνται πρόβες 3 φορές την εβδομάδα και στο τέλος της χρονιάς ανεβάζουν την παράσταση τους
   Άφαντοι, Δρυς, Θεατροδίνη
  • Θεατρική ομάδα Ρακοσυλλέκτες ΠΟΦΕΠΑ: Είναι η θεατρική ομάδα της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι ανοιχτή και σε μη οικότροφους της Εστίας. Περισσότερες πληροφορίες στο site τους.
  • Θεατρική ομάδα Ιατρική Σχολής: Λειτουργεί από το 1994. Πληροφορίες στη facebook page ή και στο δωματιάκι της ομάδας (δίπλα στην είσοδο του αναγνωστηρίου της Ιατρικής)
  • Θεατρική Ομάδα ΕΜΠ:Αυτή η ομάδα δραστηροποιείται από το 1991. Τα θεατρικά σεμινάρια διεξάγονται κάθε Παρασκευή στις 20:30 στην αίθουσα της θεατρικής ομάδας στην Πολυτεχνειούπολη, περισσότερες πληροφορίες εδώ
 • Χορός
 • Κινηματογράφος
 • Φωτογραφία
  Στο ΠΟΦΠΑ και τον Φωτογραφικός τομέας του: 210 3688205 photopofpa AT gmail DOT com , facebook group1 και facebook group2 ,
 • Μουσική
  • Στον ΠΟΦΠΑ και το Μουσικό τμήμα του για εκμάθηση κιθάρας: Μαθήματα κιθάρας Τηλ. 210 3688235, 210 3688229
  • Πολιτιστικές ομάδες ΠΟΦΕΠΑ: Χορωδία κάθε Δευτέρα 21:30 και Πέμπτη 20:00, περισσόετερες πληροφορίες στο site και στη facebook σελίδα της ομάδας μουσικών
Οι Πολιτιστικές ομάδες ΠΟΦΕΠΑ διοργανώνουν και φεστιβάλ κάθε τέλος χρονιάς παρουσιάζοντας τη δουλειά τους, μπορείτε φυσικά απλά να τις παρακολουθήσετε ακόμα κι αν δεν έχετε συμμετάσχει.

_________________
Παλιά θέματα και σημειώσεις μαθημάτων:
Eclass->Μαθήματα->Μαθήματα εκτός προγράμματος σπουδών->Εγγραφείτε στα "Παλαιά θέματα εξετάσεων" και
"Πανεπιστημιακό έτος 2018-19:Σημειώσεις μαθημάτων από φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών"


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group