forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 21 Νοέμ 2018, 18:01

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Πρόσβαση στη Σχολή
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2006, 10:35 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 28 Φεβ 2006, 00:06
Δημοσ.: 5211
Το Τμήμα Μαθηματικών απο δορυφορική φωτογραφία - χάρτες:

Με αυτοκίνητο/δίκυκλο
Όπως μπορείτε να δείτε και από τα παραπάνω link, η Πανεπιστημιούπολη έχει 3 εισόδους για τα αυτοκίνητα/δίκυκλα, η κεντρική στην Ούλωφ Πάλμε η οποία είναι ανοικτή σχεδόν όλη την ημέρα, η πύλη Καισαριανής που είναι ανοικτή για τα αυτοκίνητα μόνο 7.00-10.00 και 14.30-17.00 και η πύλη Ζωγράφου που είναι ανοικτή μόνο 7.00-10.00 πια. Αναλόγως από που έρχεστε θα σας βολεύει λογικά και διαφορετική πύλη. Για να δείτε λοιπόν πως θα έρθετε
 • για την κεντρική πύλη: δείτε την ακριβή διεύθυνση στο google maps
 • για την πύλη Ζωγράφου: δείτε την ακριβή διεύθυνση στο google maps
 • για την πύλη Καισαριανής που συνδέεται με την Αττική οδό, την Κατεχάκη κι άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες: δείτε την ακριβή διεύθυνση στο google maps
Μπορείτε να παρκάρετε σχετικά κοντά από την πύλη Καισαριανής σε περίπτωση που είναι κλειστή (και θέλετε να γλυτώσετε την κίνηση στην Εθνικής Αντιστάσεως για να μπείτε από την κεντρική πύλη της Ούλωφ Πάλμε) και από κει είναι σχετικά λίγο το περπάτημα για το Μαθηματικό :wink:
Ή μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω ενδεικτική διαδρομή μέσω των στενών της Καισαριανής για να "κόψετε δρόμο" ( :thumbup: ) όταν η πύλη της Καισαριανής είναι κλειστή:
Προς την Πανεπιστημιούπολη:
 • Στρίβετε κατευθείαν δεξιά στην λυδίας ακριβώς πριν την πλατεία Καισαριανής και όλο ευθεία βγαίνετε στο πλακόστρωτο δρόμο έξω από την κεντρική πύλη από την οποία μπορείτε πλέον να εισέλθετε στην Πανεπιστημιούπολη. (Αυτή η διαδρομή είναι μια πρόταση του function) ή
 • Κατεβαίνοντας την Εθνικής Αντιστάσεως στρίβετε δεξιά στην Ανακρέοντος (έχει φανάρι και στη γωνία "Γρηγόρης Μικρογεύματα"). Προχωράτε για λίγο ευθεία και στο τέλος του δρόμου στρίβετε δεξιά και αμέσως αριστερά. Στη συνέχεια προχωράτε όπως πάει ο δρόμος, ακολουθώντας κατά βάση παράλληλα τον εσωτερικό δρόμο της Πανεπιστημιούπολης κι έτσι βρισκόσαστε στην οδό Μιχάλη Καραολή. Στρίβετε δεξιά στην οδό Λυδίας, και φτάνετε στον πλακόστρωτο δρόμο έξω από την κεντρική πύλη από την οποία μπορείτε πλέον να εισέλθετε στην Πανεπιστημιούπολη
Από την Πανεπιστημιούπολη: Βγαίνοντας από την κεντρική πύλη επί της Ούλωφ Πάλμε έχοντας στο αριστερό μας χέρι τον πλακόστρωτο δρόμο στρίβετε αριστερά και βρισκόσαστε στην οδό Μοσχονησίων. Στο τέρμα του δρόμου φτάνετε στην πλατεία της Καισαριανής. Στρίβετε αριστερά και βρισκόσαστε επί της Ηρώων Πολυτεχνείου. Από αυτήν πρακτικώς από όποιο στενό επιτρέπεται και να στρίψετε δεξιά, θα βρεθείτε στην Εθνικής Αντιστάσεως. Για όσους προτιμούν η διασταύρωση να έχει φανάρι, συνιστάται η οδός Φιλαδέλφειας.

Συγκοινωνίες

608 - ΓΑΛΑΤΣΙ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΝΕΚΡ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  Το λεωφορείο αυτό βολεύει τους περισσότερους φοιτητές, καθώς διασχίζει πλέον την μισή Αθήνα.. Ξεκινάει από το Γαλάτσι, περνάει από την Πατησίων (το ιστορικό Πολυτεχνείο), την Ακαδημίας (διπλά στη στάση του μετρό "Πανεπιστήμιο"), έπειτα λεωφόρο Βασ. Σοφίας όπου και γεμίζει (αν δεν έχει γεμίσει ήδη!) Στον Ευαγγελισμό (μετρό) συνήθως το περιμένουν οι περισσότεροι τέλος ανεβαίνει την Παπάγου και την Παπαδιαμαντοπούλου, δηλαδή τις περιοχές όπου διαλέγουν οι φοιτητές να νοικιάσουν σπίτια..
  Τους τελευταίους δεν θα τους βολέψει τις ώρες αιχμής καθώς γεμίζει ασφυκτικά και ίσως συνηθίσουν την πρωινή ανάβαση..
  Το 608 καταλήγει στο Νεκροταφείο Ζωγράφου! Πλέον έχετε (πρωινή γυμναστική) να ανεβείτε την ανηφόρα ως το Τμήμα Φυσικής, μετά την σκάλα (ή ασανσέρ) μέχρι τον 2ο (ή 3ο) όροφο και τέλος τον διάδρομο προς το Τμήμα Μαθηματικών.
  Σημείωση: Καθώς βγαίνετε από το μετρό στην στάση του Ευαγγελισμού θα βγείτε από την δεξιά έξοδο και θα ακολουθήσετε τις σκάλες που οδηγούν επάνω.

250 - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ-ΣΤΑΘ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ) ΣΧΟΛΙΚΗ
  Το 250 θεωρείται το καλύτερο λεωφορείο από πολλούς. Περνάει από τον Ευαγγελισμό αλλά και από όλες τις Σχολές! Φυσικά και από το Τμήμα Μαθηματικών.
  Προσοχή όμως, μην κατεβείτε στην στάση "Μαθηματικό"! Είναι το παλιό Τμήμα Μαθηματικών :), πλέον η στάση μας είναι "Γεωλογία" (η 1η στάση μετά από μια δύσκολη ανηφόρα - δείτε φώτο). Πλέον έχει αρκετά συχνά δρομολόγια αλλά να ξέρετε ότι έχει 2-3 στάσεις στον Ευαγγελισμό, και μην ξαφνιάζεστε αν το βλέπετε ήδη γεμάτο στην δεύτερη. Αρκετοί ανακαλύψανε και την αμέσως προηγούμενη στάση "2η Ρίζαρη", η οποία δεν απέχει πολύ με τα πόδια από την 1η!
  Επίσης προσοχή, πραγματοποιεί δρομολόγια μόνο τις καθημερινές, οπότε σε περίπτωση κάποιας προόδου ή εξέτασης που θα διεξαχθεί Σάββατο ή αν θέλετε να πάτε κάποιο Σάββατο στη Βιβλιοθήκη τότε θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο άλλο λεωφορείο.
  Επίσης το 250 μπορεί να συνδυαστεί και με τα λεωφορεία 054 (ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ) ή 203 (ΚΑΡΕΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)).
  Τέλος, αφετηρία και τέρμα του λεωφορείου αυτού είναι η κεντρική πύλη της Ούλωφ Πάλμε, οπότε αν το επιλέξετε για να την αποχώρηση σας από την σχολή τότε να έχετε στο νου σας ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε όχημα όταν φτάσετε στο τέρμα και να μετεπιβιβαστείτε στο μπροστινό είτε να χρειαστεί να περιμένετε κάποια λεπτά ώστε να ξεκινήσει το δρομολόγιο του.
  Σημείωση: Για να πάτε στις προγούμενες στάσεις στον Ευαγγελισμό και να καταφέρετε να μπείτε στο πολυαγαπημένο αυτό λεωφορείο θα πρέπει να πάτε σε διαφορετική στάση από αυτή των 608,220,221,235. Όπως έχετε βγει από την δεξιά έξοδο στο μετρό δεν θα ακολουθήσετε τις σκάλες δεξιά και μπροστά σας που οδηγούν επάνω αλλά το πλακόστρωτο μονοπάτι ανάμεσα τους. Προχωράτε μέχρι να φτάσετε στο δρόμο(οδός Ριζάρη), απέναντι σας βλέπετε το πολεμικό μουσείο, αριστερά σας ένα περίπτερο. Αριστερά από το περίπτερο βρίσκεται η στάση του 250 και αν κατηφορίσετε τον δρόμο κι άλλο διασχίζοντας και τη Βασιλέως Κωνσταντίνου θα βρεθείτε στην προηγούμενη στάση για να στεφθεί η προσπάθεια επιβίβασης σας στο λεωφορείο με απόλυτη επιτυχία.

230 - ΑΚΡΟΠΟΛΗ- ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  Καλά και πως βολεύει αυτό; Και όμως... καλύτερα να διαβάσετε ακριβώς το δρομολόγιο ίσως σας βολεύει και να μην το ξέρετε :), κεντρικές οδοί που διασχίζει Συγγρού, Αμαλίας, Χαριλάου Τρικούπη, Αλεξάνδρας, Μεσογείων έξω από το Παίδων ενώ ακολουθεί το 608 στην Παπάγου! Αν και είναι μικρό ίσως χωράτε αντί να περιμένετε το επόμενο 608.. Κάνει τέρμα στο νεκροταφείο ζωγράφου και μετά έχετε την ανηφόρα βέβαια... Και αν τυχόν το βρείτε μπροστά σας στην οδό Ακαδημίας και σκεφτείτε να το πάρετε προσοχή γιατί θα βρεθείτε στην Ακρόπολη. Πηγαίνετε στην Πανεπιστημίου και πάρτε το από εκεί για να βρεθείτε στην Πανεπιστημιούπολη (αν και θα κάνετε λίγο τον κύκλο της πόλης :P )
  Σημείωση: Για να επιβιβαστείτε σε αυτό με προορισμό την Πανεπιστημιούπολη από τον σταθμό του μετρό των Αμπελοκήπων, πρέπει να βγείτε από τη έξοδο "Σούτσου"

Ε90 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ (ΣΧΟΛΙΚΗ EXPRESS)
  Για τα παιδιά του Πειραιά! Δυστυχώς δεν έχει συχνά δρομολόγια. Όσοι τελειώνουν τη σχολή στις 2 ή στις 5 είναι οι τυχεροί!! Υπολογίστε ότι χρειάζεται γύρω στα 45' από την αφετηρία του στον Πειραιά μέχρι την Πανεπιστημιούπολη. Το καλό είναι ότι σταματάει έξω ακριβώς από την Σχολή μας, στάση "Γεωλογίας"! Κεντρικές οδοί: Λεωφ.Βασ.Γεωργιου Α', Γ.Λαμπράκη, Εθν.Μακαρίου και Συγγρού. Άρα βολεύει και όσους είναι από την κάτω Ν.Σμύρνη ή την Καλλιθέα :). Η πρώτη στάση έξω από την Πανεπιστημιούπολη είναι στον σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ άρα ίσως εξυπηρετεί και όσους πηγαίνουν προς την κόκκινη γραμμή του μετρό προς Ελληνικό. Το Ε90 συνήθως κάνει 2 φορές τον γύρο της Πανεπιστημιούπολης στα 4 δρομολόγια που έχει, δηλαδή για παράδειγμα από το Μαθηματικό (στάση Γεωλογία) στο τελευταίο του δρομολόγιο περνάει περίπου στις 5.15-5.20 ερχόμενο από τον Πειραιά, πάει στο τέρμα του που είναι στη Θεολογική και μετά ξαναπερνάει από το τμήμα Μαθηματικών στις 5.30 για να πάει προς τον Πειραιά. Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα δρομολόγια του.

221 - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  Το λεωφορείο αυτό δεν είναι καλή επιλογή για το Τμήμα Μαθηματικών, είναι επιλογή όμως. Το τέρμα είναι κοντά στην Φιλοσοφική και ουσιαστικά έχει αρκετό περπάτημα ως το Τμήμα Μαθηματικών... Αφετηρία και τέρμα είναι το ίδιο. Επίσης περνάει από Ακαδημίας, Σύνταγμα (κοντά στον κήπο), συνεχίζει Ευαγγελισμό, Κάραβελ, Ευφρονίου (δεν μπαίνει από την Πύλη όπως θα περιμέναμε, αλλά μπορείτε να σταματήσετε στην στάση "2η σχολείο" και να πάρετε το 250) και πάει Ιλίσια. Βέβαια ίσως βολεύει όσους μένουν εκεί.

220 - ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  Και το λεωφορείο αυτό δεν είναι καλή επιλογή για το Τμήμα Μαθηματικών. Επίσης έχει τέρμα κοντά στην Φιλοσοφική και έχει αρκετό περπάτημα ως το Τμήμα Μαθηματικών... Αφετηρία και τέρμα είναι το ίδιο. Περνάει από Ακαδημίας, Σύνταγμα (κοντά στον κήπο) και συνεχίζει Ευαγγελισμό, εδώ διαφέρει από το προηγούμενο. Πάει από την Εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου και ξεκινάει χαμηλά "1η Ιλισίων", ίσως βολεύει όσους μένουν κοντά.

224 - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ -ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  Το 224 από μόνο του δεν βοηθάει!! Από το τέρμα "ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ" έχει αρκετό περπάτημα, μπορεί όμως να συνδυαστεί με άλλα λεωφορεία! Το συγκεκριμένο ξεκινάει από Πολύγωνο και διασχίζει επίσης την Πατησίων, Ακαδημίας , Βας. Σοφίας , δηλαδή Ευαγγελισμό συνδυασμός με 250, 608, 221 ή 220... Το ενδιαφέρον είναι όμως ακόμη πιο μετά στην "10η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ" μπορείτε να το συνδυάσετε με το 250, στάση Πληροφορικής. Η Πανεπιστημιούπολη δεν έχει πλευρική περίφραξη, ακολουθείστε το στενό δίπλα απ' το σουπερ μάρκετ ΑΒ (οδός Oμηρείου) και θα βρεθείτε σε 3 λεπτά μες στην Πανεπιστημιούπολη! Ομοίως το ίδιο μπορείτε να κάνετε με το δημοτικό λεωφορειάκι της Καισαριανής (δείτε παρακάτω!)

2 - ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ -ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
  Αυτό δεν είναι λεωφορείο, αλλά τρόλει! Εξυπηρετεί κατοίκους της Κυψέλης που μπορεί να βρίσκονται μακρυά από τις στάσεις του 608, αλλά και κατοίκους Παγκρατίου (με την ελπίδα να μην κολλήσει στην κίνηση της Φιλολάου). Το συγκεκριμένο ξεκινάει από Άνω Κυψέλη και διασχίζει επίσης την Πατησίων, Σταδίου, Σύνταγμα και Φιλολάου. Το τέρμα του βρίσκεται σε απόσταση το πολύ 5 λεπτών από την πύλη της Ούλωφ Πάλμε οπότε θα πρέπει να το συνδυάσετε με το 250.

242 ΣΤ.ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) ΣΧΟΛΙΚΗ
  Όχι δεν περάσατε στο πολυτεχνείο και δεν σας το λέγανε τόσο καιρό :P Βολεύει κι αυτό αφού βρισκόμαστε κοντά και στο Πολυτεχνείο! Ξεκινάει από το μετρό της Κατεχάκη και αν κατεβείτε στη στάση των παλιών φοιτητικών εστιών (καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον για το που είναι αυτή η στάση ;) ) και περάσετε μέσα από τις φοιτητικές εστίες, είστε πολύ κοντά στο νεκροταφείο Ζωγράφου και μετά έχετε την ανηφόρα... Είναι μια καλή σχετικά επιλογή κι έτσι μπορείτε και να γνωριστείτε και με παιδιά του Πολυτεχνείου! ;)

140 ΠΟΛΥΓΩΝΟ- ΓΛΥΦΑΔΑ
  Το λεωφορείο αυτό βολεύει επίσης αρκετό κόσμο, αλλά πάντα σε συνδυασμό με το 250 στην Κεντρική Πύλη - Ιλίσια. Βολεύουν και οι δύο κατευθύνσεις, Αφετηρία και Τέρμα. Περνάει από Πολύγωνο, Γηροκομειο, Κατεχάκη, Στρατιωτικό Νοσοκομείο, Παίδων, Λαικό και στις Φοιτητικές Εστίες κατεβαίνετε για την ανταπόκριση! Από το τέρμα βολεύει όσους μένουν, Γλυφάδα, Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, ανταπόκριση είναι επίσης στις Φοιτητικές Εστίες, αν και με τους νέους σταθμούς του μετρό ίσως να βολεύει καλύτερα το μετρό. Δυστυχώς δεν έχει συχνά δρομολόγια.

Δημοτικά λεωφορεία
  Επίσης οι δήμοι Διονύσου,Γαλατσίου, Αμαρουσίου και Ζωγράφου έχουν δρομολόγια με δημοτικά λεωφορεία που εξυπηρετούν τους φοιτητές της Πανεπιστημιούπολης. Τα λεωφορεία των 3 πρώτων δήμων εισέρχονται και μες στην πανεπιστημιούπολη σε αντίθεση με τη δημοτική συγκοινωνία του δήμου Ζωγράφου που τερματίζει στο νεκροταφείο. Εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τον Διόνυσο και τις γύρω περιοχές και σε αυτό εδώ το τόπικ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την Ηλιούπολη-Καρέα, τα Βριλίσσια, την Κηφισιά και την Ελευσίνα!!!! Ο Δήμος Ηρακλείου είχε τέτοιο δρομολόγιο αλλά δυστυχώς καταργήθηκε :(
  Πληροφορίες για κάποιους δήμους μπορείτε να βρείτε εδώ: Δήμος Ζωγράφου (Γραμμή Δ1), Δήμος Αμαρουσίου (εξυπηρετεί και φοιτητές Πέυκης και Λυκόβρυσης),Δήμος Γαλατσίου και Δήμος Διονύσου.
  Τέλος, ο Δήμος Καισαριανής έχει ένα μικρό μπορντώ δημοτικό λεωφορείο το οποίο περνάει από τον Ευαγγελισμό (2η Ριζάρη-Ευαγγελισμός-Νοσοκ.Ευαγγελισμός σαν το λεωφορείο 250) και συνεχίζει προς την Καισαριανή όπως ακριβώς και το λεωφορείο 224!!
  Αν δεν κάνω λάθος, στα λεωφορεία αυτά δεν απαιτείται εισιτήριο!
  Ενημερωθείτε από τον δήμο σας για περισσότερες λεπτομέρειες ή επιδιώξτε να αποκτήσει και ο Δήμος σας ένα τέτοιο δρομολόγιο (και πείτε μας για να προστεθεί εδώ). Και ίσως να έχουν και άλλοι δήμοι!

Εσωτερικό
  Δυστυχώς από τον Απρίλη του 2014 σταμάτησε η λειτουργία του εσωτερικού λεωφορείου :cry:
  Τι ίσχυε μέχρι να σταματήσει τη λειτουργία του(με την ελπίδα κάποια μέρα να ξαναλειτουργήσει):Η Πανεπιστημιούπολη είναι μεγάλη! Αν και γίνεται να την περπατήσει κάποιος δεν συνίσταται :), το Εσωτερικό λεωφορείο (το όχημα είναι ένα πούλμαν) περνάει από όλες τις σχολές, επίσης μπορεί να συνδυαστεί με κάποια από τα προηγούμενα (223, 224) ή ακόμη και μόνο του. Βολεύει φοιτητές που κατοικούν κοντά στην Κεντρική Πύλη ή Ιλισίων, περιοχές Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, Παγκράτι και Καισαριανή από τις στάσεις Αφετηρία, Πληροφορική και στην Πύλη της Καισαριανής.
  Το εσωτερικό επίσης βολεύει φοιτητές από τις Φοιτητικές Εστίες εντός της Πανεπιστημιούπολης.
  Έχει μόνο μία κατεύθυνση! πχ δεν μπορείτε να πάτε από την Φιλοσοφική προς το Τμήμα Μαθηματικών! Μόνο ανάποδα ή περνώντας από την Κεντρική Πύλη. Κατεβαίνετε στο Γεωλογικό!! Α και δεν απαιτείται εισιτήριο!

Όποιος έχει κάποια απορία, έχει εντοπίσει κάποια λανθασμένη πληροφορία ή
έχει προτάσεις προς τους συναδέλφους μας παρακαλείται να μας την γνωστοποιήσει.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group