forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 16 Δεκ 2018, 07:57

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Το νέο Δίκτυο Αποφοίτων του Ε.Κ.Π.Α. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2015, 18:09 
Χωρίς σύνδεση
Forum Administrator

Εγγραφη: 10 Δεκ 2010, 21:46
Δημοσ.: 781
Τοποθεσια: forum.math.uoa.gr
Παράθεση:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο Δίκτυο Αποφοίτων του Ε.Κ.Π.Α.

http://alumni.uoa.gr/

Το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης των αποφοίτων του παρουσίασε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αποφοίτων» (Ο.Π.Σ.-A.), μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://alumni.uoa.gr/ λειτουργεί ως ένα σύστημα κοινωνικής δικτύωσης που γεφυρώνει την απόσταση μεταξύ μιας εφαρμογής κοινωνικού δικτύου και ενός χώρου εκπαίδευσης, ενημέρωσης και επιστημονικής επαφής. Το νέο δίκτυο αναμένεται να παρέχει ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι λειτουργίες αγοράς εργασίας και προώθησης του ακαδημαϊκού / ερευνητικού έργου, οι οποίες θα συμβάλλουν στην βελτίωση της παρουσίας των αποφοίτων του Ε.Κ.Π.Α. στο ερευνητικό και εργασιακό περιβάλλον.

Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, κατά την παρουσίαση του νέου Δικτύου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία αυτού του έργου, που έρχεται να καλύψει μια υπαρκτή αδυναμία, την έλλειψη μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συστηματικής και οργανωμένης επαφής με τους αποφοίτους του Ιδρύματος. Ακολούθως ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου, Αναπληρωτής Πρύτανη καθηγητής Θ. Σφηκόπουλος, παρουσίασε το έργο, ενώ ακολούθησαν ομιλίες σχετικά με τη φιλοσοφία και τη δομή του νέου συστήματος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τα επόμενα βήματα ανάπτυξής του. Στην εκδήλωσε συμμετείχε και εκπρόσωπος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», που χρηματοδότησε το έργο με πόρους του ΕΣΠΑ.

Το νέο Δίκτυο προσφέρει σε όλους τους απόφοιτους του Ε.Κ.Π.Α. ένα χώρο συνάντησης και διατήρησης της σχέσης τους με το Ίδρυμα, ώστε να αποκομίζουν αμοιβαία πολυποίκιλα οφέλη και οι δύο πλευρές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δομή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αποφοίτων επιτρέπει την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες των Πρυτανικών Αρχών για την εξέλιξη του Δικτύου είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των χρηστών με τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και με νέες υπηρεσίες και δυνατότητες, η εγγραφή των παλαιών αποφοίτων και η προσέλκυση των αποφοίτων της διασποράς, η ανατροφοδότηση (feedback) από τους αποφοίτους και η οργάνωση ειδικών σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους αποφοίτους.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το νέο Δίκτυο Αποφοίτων του Ε.Κ.Π.Α. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Μαρ 2016, 09:07 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 12 Μαρ 2006, 22:43
Δημοσ.: 3630
Τοποθεσια: Αθήνα
Σύνδεσμος Αποφοίτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (Alumni Association)Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και η λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αποφοίτων του ΕΚΠΑ, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους αποφοίτους και το προσωπικό του Πανεπιστημίου μας και στο οποίο η πρόσβαση γίνεται μέσω της διαδικτυακής διεύθυνσης www.alumni.uoa.gr

Το όραμα πίσω από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι η συνεχής επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τους αποφοίτους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας και σε όλο τον κόσμο. Οι δυνατότητες και το μέγεθός του, το καθιστούν το πρώτο αυτού του τύπου στον Ελληνικό χώρο. Η επίδραση και τα αποτελέσματά του μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά σημαντικά για την πορεία του Πανεπιστημίου, καθώς το ΕΚΠΑ είναι το αρχαιότερο και το δεύτερο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό αποφοίτων.

Στην ουσία πρόκειται για ένα σύστημα κοινωνικής δικτύωσης της κοινότητας των αποφοίτων μας, αλλά και των μελών του ΕΚΠΑ, το οποίο αποσκοπεί στο να συνδέσει μια εφαρμογή κοινωνικού δικτύου με ένα χώρο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επιστημονικής αλληλεπίδρασης. Ταυτόχρονα, προσφέρει και ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων υπηρεσιών, οι οποίες έχουν ενεργοποιηθεί ή θα ενεργοποιηθούν προοδευτικά, ενώ δεν αποκόπτεται από τα υφιστάμενα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες Single-Sign-On των επικρατέστερων κοινωνικών δικτύων (Facebook, Google/Gmail, Twitter, Linkedin, Microsoft).

Τα μέλη του Πανεπιστημίου, για την αρχική τους εγγραφή στην πλατφόρμα, συνιστάται να χρησιμοποιήσουν την αντίστοιχη υπηρεσία μέσω της σελίδας πιστοποίησης του ΕΚΠΑ με το «Όνομα Χρήστη» και το «Συνθηματικό» τους, όπως γίνεται με άλλες εφαρμογές του ΕΚΠΑ π.χ. το e-class ή τις υπηρεσίες ΕΛΚΕ. Μετά τη σύνδεση, μπορεί κανείς να αιτηθεί την εγγραφή του στο επιθυμητό δίκτυο αποφοίτων, διαλέγοντας ένα ή περισσότερα από τα διαθέσιμα δίκτυα. Η αίτηση θα γίνει αποδεχτή από την οικία γραμματεία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάθε μέλος του διδακτικού προσωπικού μπορεί να εγγραφεί στο δίκτυο των αποφοίτων του Τμήματος στο οποίο διδάσκει, ανεξάρτητα του αν διαθέτει την ιδιότητα του αποφοίτου του, ενώ ταυτόχρονα αν είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου μας μπορεί να εγγραφεί και στο δίκτυο αποφοίτων του Τμήματος από το οποίο έχει αποφοιτήσει.

Με την πεποίθηση ότι όλοι αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα αυτού του έργου, το οποίο έλειπε από το Πανεπιστήμιό μας, προσδοκούμε στη συμμετοχή όλων σας καθώς και στις κατάλληλες ενέργειές σας για τη διάχυσή του.

Για πληροφορίες σχετικά με το έργο και την επικοινωνία με την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την υποστήριξη και προώθησή του, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@alumni.uoa.gr. Για τυχόν τεχνικά προβλήματα μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@alumni.uoa.gr.

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ
.

_________________
Ευάγγελος Ράπτης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group