forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 13 Δεκ 2018, 19:22

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Για όσους δεν έχουν facebook : Ο "Εύδοξος"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Νοέμ 2015, 18:16 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: 05 Σεπ 2013, 16:05
Δημοσ.: 13
Για τον “Εύδοξο”,
Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α.

Προβλήματα 1:
“Ο εντοπισμός προβλημάτων είναι (a priori) χαρακτηριστικό της ζωής. Ο καθένας ατομικά και κάθε ομάδα συλλογικά χαρακτηρίζεται από το τι θα θεωρήσει ως πρόβλημα και από το πώς θα δράσει δεδομένης της θεώρησης αυτής. Ποιοι θα είναι οι στόχοι που θα ακολουθήσουν την αναγνώριση μιας κατάστασης ως πρόβλημα; Ποιος ο τρόπος επίτευξής τους; Ποιος και πώς επηρεάζεται από αυτά; Πώς τελικά το τελευταίο ερώτημα επηρεάζει κάθε φορά τις απαντήσεις στα δύο πρώτα;”

Ο Ασθενής “Εύδοξος”:
Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1997 με σκοπούς την προαγωγή και προάσπιση των Φοιτητικών, Επαγγελματικών και Εργασιακών μας δικαιωμάτων, την εκπροσώπησή μας στα όργανα, την προώθηση και επίλυση των εκπαιδευτικών μας προβλημάτων, την προαγωγή του πολιτισμού, της επιστήμης, του επιστημονικού έργου του Τμήματος κ.ά. (καταστατικό ΑΡΘΡΟ 2). Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες κάποιων μελών του συλλόγου, η συμμετοχή σε αυτόν είναι ασθενική. Η ανεπάρκεια του συλλόγου να ανταποκριθεί ακόμα και στις καταστατικές του στοχεύσεις δεν είναι ανεξάρτητη από το περιεχόμενό τους.

Προβλήματα 2 και ένα “μικρό” πρώην πρόβλημα:
Άλλωστε, το κάθε τι που αναγνωρίζεται ως πρόβλημα από μια συλλογικότητα, όπως ένας σύλλογος φοιτητών, δίνει κάποια καθοριστικά χαρακτηριστικά στη συλλογικότητα αυτή.
Η συγκρότηση ενός ενεργού συλλόγου προϋποθέτει μαζική συμμετοχή των μελών του, η οποία με τη σειρά της προϋποθέτει αυτοκαθορισμό του με συλλογικές, Δημοκρατικές και ίσως «επίπονες» διαδικασίες. Η εύρεση κοινού τόπου μεταξύ δεκάδων ανθρώπων όπως εμείς, δεν είναι τετριμμένη. Όταν όμως βρεθεί, περισσότερα είναι επιτεύξιμα. Η ελάχιστη προσπάθεια κάποιων μελών ήταν επαρκής ώστε ο σύλλογος να καταφέρει να στεγάσει τα μέλη του στο “Σπουδαστήριο”. Για το επίτευγμα αυτό χρειάστηκαν: η αναγνώριση κάποιων ελλείψεων ως πρόβλημα, η θεώρηση του σπουδαστηρίου ως μέρος της λύσης του, η στοχοθέτηση της αξιοποίησής του από εμάς και η κινητοποίησή μας προς την υλοποίηση του στόχου μας.

Ο Σύλλογός μας:
Η «απουσία» ενός μέλους από έναν σύλλογο που αξιωματικά έχει ως κατευθυντήρια γραμμή του να εξυπηρετεί τα μέλη του, με τρόπο που τα ίδια συλλογικά επιλέγουν, είναι παράδοξη.
Ο Σύλλογός μας μπορεί και πρέπει να είναι ενεργός. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυρήνα μιας ενεργούς μαθηματικής κοινότητας με χαρακτηριστικά επιλεγμένα από εμάς. Με θέσεις που δεν θα περιορίζονται απαραιτήτως μόνο στην συνδικαλιστική ή μόνο στην επιστημονική του ταυτότητα.
Η ανασυγκρότηση του Συλλόγου μας, με την απαιτούμενη μαζική συμμετοχή των μελών του, θα σημάνει τον αρχικό καθορισμό των θέσεών του, των στόχων του, των προοπτικών του και ουσιαστικά, των προβλημάτων πάνω στα οποία θα αναζητήσουμε λύσεις και θα ενεργήσουμε για την εφαρμογή τους.
Ήδη έχουν τεθεί υπ’ όψιν των μελών ως προβλήματα η μετακίνηση, η στέγαση και η σίτισή μας, η έλλειψη επαρκούς εκπροσώπησης, η έλλειψη διδακτικού προσωπικού (ιδιαιτέρως στην ΣΕΕ) και το δίλημμα δίδακτρα ή λουκέτο (Μπλα/Διδακτική) που επιβάλλονται από την αναιμική χρηματοδότηση του τμήματός μας. Πέραν αυτών και ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένων αυτών, μπορούμε να παράξουμε έργο με κοινωνικό, πολιτιστικό και επιστημονικό αντίκτυπο.

«Εν αρχή ην» η Συνέλευση:
Πρώτη πράξη της αναγκαίας ανασυγκρότησης του συλλόγου μας μπορεί να αποτελέσει η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που έχει καλεστεί την Τετάρτη 18/11/2015 στην αίθουσα Α11. Το επόμενο βήμα θα είναι συνισταμένη των επιλογών του καθενός μας.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group