forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 24 Ιουν 2018, 16:57

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 10 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Μάιος 2010, 08:54 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 08 Απρ 2010, 10:05
Δημοσ.: 31
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Σίγουρα οι κατατακτήριες εξετάσεις είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους επίδοξους κατατακτήριους φοιτητές και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά μέσω του φόρουμ. Για το λόγο αυτό προτίθεμαι στο άμεσο μέλλον να ετοιμάσω μια ιστοσελίδα αφιερωμένη αποκλειστικά στις κατατακτήριες εξετάσεις, η οποία εκτός των άλλων θα περιέχει και σημειώσεις για τα εξεταζόμενα μαθήματα. Μέχρι να καταφέρω να την ολοκληρώσω, θα παραθέσω μερικές γενικές πληροφορίες για να μπείτε στο κλίμα.

Οι κατατακτήριες εξετάσεις λαμβάνουν χώρα άπαξ το έτος, συνήθως κατά το μήνα Δεκέμβριο. Ανάλογα με την προέλευσή σας, σας παρέχεται η δυνατότητα να καταταχθείτε είτε στο πρώτο, είτε στο τρίτο, είτε στο πέμπτο εξάμηνο σπουδών και συγκεκριμένα:
- Στο Γ’ εξάμηνο σπουδών, οι πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.
- Στο Γ΄ ή Ε΄ εξάμηνο σπουδών, οι πτυχιούχοι των Πολυτεχνικών Σχολών, των Τμημάτων Φυσικής και των Τμημάτων Πληροφορικής και
- Στο Α’ εξάμηνο σπουδών οι πτυχιούχοι των Σχολών Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΔ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ) και Σωμάτων Ασφαλείας (π.χ. Σχολή Αστυφυλάκων) διετούς κύκλου σπουδών καθώς επίσης και οι πτυχιούχοι Ανωτέρων Σχολών υπερδιετούς κύκλου σπουδών (Γυμναστικών Ακαδημιών τριετούς φοίτησης, Ανωτέρων Εκκλησιαστικών Σχολών, Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσ/νίκης και Σχολών Οικιακής Οικονομίας)

Τα εξεταζόμενα μαθήματα για κατάταξη στο:
- Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ, είναι: Απειροστικός Λογισμός Ι & Απειροστικός Λογισμός ΙΙ, Γραμμική ΄Αλγεβρα Ι &Γραμμική ΄Αλγεβρα ΙΙ και Πιθανότητες Ι.
- Ε΄ ΕΞΑΜΗΝΟ, είναι: Πραγματική Ανάλυση Ι, Βασική Άλγεβρα και Διαφορικές Εξισώσεις Ι
- Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ, είναι Απειροστικός Λογισμός Ι, Γραμμική Αλγεβρα Ι και Αναλυτική Γεωμετρία

Μέχρι να ολοκληρωθεί η ιστοσελίδα που ετοιμάζω, λεπτομέρειες για τα υπό εξέταση μαθήματα, τη συνιστώμενη βιβλιογραφία και συμβουλές για την οργάνωση της μελέτης σας μπορείτε να βρείτε στους δικτυακούς τόπους του Μαθηματικού Αθηνών και του φορουμ (θέμα Οδηγός Επιβίωσης πρωτοετών). Σημειώσεις παρέχονται από τους πάγκους των φοιτητικών νεολαιών στον 2ο όροφο της Σχολής και σε βιβλιοπωλεία πλησίον της Πανεπιστημιούπολης (στείλτε ΙΜ ή Email για λεπτομέρειες, δε μπορώ να αναρτήσω εδώ διευθύνσεις)

Σύμφωνα με τον τελευταίο σχετικό νόμο (3404/2005 – Άρθρο 15), ο ανώτατος αριθμός κατατάξεων πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ και παραγωγικών σχολών σε άλλα ΑΕΙ του νομού Αθηνών ορίζεται στο 2% του αριθμού των εισακτέων φοιτητών του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους και ο αριθμός αυτός δεν μπορεί επ’ ουδενί να αυξηθεί. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον όγκο της υπό εξέταση ύλης συνεπάγεται ότι για να συμμετάσχετε στις κατατακτήριες εξετάσεις με αξιώσεις επιτυχίας χρειάζεστε επιμελή προετοιμασία διάρκειας περίπου πέντε με έξι μηνών.

Προσωπικά σας συμβουλεύω να μην προσπαθήσετε να καταταχθείτε στο πέμπτο εξάμηνο, καθόσον τα υπό εξέταση μαθήματα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και για να τα αντιμετωπίσετε χρειάζεστε πολύ καλό θεωρητικό μαθηματικό υπόβαθρο. Επίσης, σας συμβουλεύω πριν ξεκινήσετε την προσπάθειά σας να αναλογιστείτε ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις είναι απλά ένα σκαλοπάτι προς την αποφοίτηση, για να φτάσετε στην οποία θα απαιτηθεί να καταβάλλετε επίπονες προσπάθειες για αρκετά χρόνια. Εκτιμήστε λοιπόν με νηφαλιότητα και ρεαλιστικότητα τις δυνατότητες και δυνάμεις σας, αφού τελικά δεν έχει νόημα να επενδύσετε χρόνο και κόπο για να πετύχετε στις κατατακτήριες εξετάσεις αν δεν υφίστανται ικανοποιητικές προοπτικές για να αποφοιτήσετε.

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχω καλύψει πολλές από τις απορίες σας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η εξειδικευμένη ιστοσελίδα που προετοιμάζω, αναρτήστε τυχόν σοβαρές απορίες σας και ελπίζω είτε εγώ, είτε κάποιος άλλος να μπορεί να τις λύσει. Σε κάθε περίπτωση, αρμόδια να απαντήσει επίσημα είναι η Γραμματεία του Τμήματος, η οποία δέχεται το κοινό κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή από τις 11:00 μέχρι τις 14:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τη Γραμματεία μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του Μαθηματικού Αθηνών.

_________________
ΑΕΙ ΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΛΕΒΕΒΑΝ ΕΡΕΒΟΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2010, 00:12 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 23 Νοέμ 2006, 10:32
Δημοσ.: 1888
Τα εξάμηνα για τις διάφορες κατηγορίες στα οποία γίνεται η εισαγωγή είναι υποχρεωτικά αυτά; Δηλαδή ένας που έχει τελειώσει πολυτεχνείο δεν μπορεί να δώσει για το Α εξάμηνο;
Επίσης οι θέσεις κατανέμονται ανά κατηγορία αναλόγως σε πιο εξάμηνο δίνουμε, ή δίνονται συνολικά πχ 3 θέσεις για όλες τις κατηγορίες;
Επίσης αν κάποιος περάσει το πέμπτο εξάμηνο, του αναγνωρίζονται τα υποχρεωτικά των προηγούμενων ετών ή μόνο τα 3 τα οποία έδωσε;

Πάντως οι κατατακτήριες δεν είναι και τόσο εύκολα πράγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι συνήθως με αυτό τον τρόπο δεν μπαίνουν πάνω από 2-3 άτομα. Η ύλη είμαι μεγάλη και δύσκολη, και η θέση μπορεί να είναι 'μιλημένη΄ από πριν...
Για αυτό πιστεύω ότι η επιλογή των πανελληνίων αν και μπορεί να ακούγεται λίγο 'κουφή', ίσως είναι ένας πιο εύκολος δρόμος. Ιδίως για τη σχολή μας που δεν έχει και καμία τρελά υψηλή βάση εισαγωγής. Το διάβασμα που θα χρειαστεί νομίζω θα είναι λιγότερο, αναλόγως από πια σχολή προέρχεται ο άλλος το 20άρι σε κάποια μαθήματα ίσως να το έχει για πλάκα, και τέλος όπως και να το κάνεις οι πανέλληνιες είναι κάπως πιο αξιώπιστος θεσμός εξετάσεων από τις κατατακτήριες. Δεν υπονοώ κάτι για τη σχολή μας για να μην παρεξηγηθούμε, απλά έχω ακούσει τέτοια περιστατικά σε άλλες σχολές. Να διαβάζεις 3 μήνες για να σου φάει τη θέση κάποιος που είχε κάποιον στη σχολή... (γιατί στην Ελλάδα είμαστε).

_________________
"Πριν ξεκινήσουμε να συζητάμε, πρέπει πρώτα να ορίζουμε τις έννοιες για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε" - Σωκράτης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2010, 08:35 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 08 Απρ 2010, 10:05
Δημοσ.: 31
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα Ηλία.
Το μόνο ερώτημα για το οποίο έχω σίγουρη απάντηση είναι το ζήτημα των αναγνωρίσεων. Στους επιτυχόντες αναγνωρίζονται μόνο τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν κατά τις κατατακτήριες εξετάσεις. Μάλιστα, παλιότεροι από εμένα κατατακτήριοι μου έχουν πει ότι στο παρελθόν δεν αναγνωρίζονταν ούτε καν αυτά και έπρεπε οι καταταχθέντες να τα ξαναδώσουν σε οποιαδήποτε κανονική εξεταστική για να αποφοιτήσουν. Σήμερα ωστόσο αναγνωρίζονται βάση της υπ Αριθ. Φ2/125186/Β3 από 22-11-2006 αποφάσεως του ΥΠΕΠΘ. Επιπλέον των μαθημάτων των κατατακτηρίων εξετάσεων είναι δυνατόν να αναγνωριστούν και μαθήματα της σχολής προέλευσης των επιτυχόντων μέσω της επιτροπής αναγνωρίσεων του Τμήματος. Το τελευταίο ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικό και έγκειται στην κρίση της επιτροπής αναγνωρίσεων.

Για το πρώτο σου ερώτημα, η ανακοίνωση της Γραμματείας για τις κατατακτήριες του πανεπιστημιακού έτους 2007-2008 που έχω στα χέρια μου είναι σαφής: οι υποψήφιοι δίνουν ανάλογα με την προέλευσή τους και για το Α εξάμηνο επιτρέπεται να δηλώσουν μόνο οι κατηγορίες που ανέφερα στην αρχική μου ανάρτηση. Επίσης, για το Ε’ εξάμηνο επιτρέπεται να δώσουν μόνο οι πτυχιούχοι των Πολυτεχνικών Σχολών, των Τμημάτων Φυσικής και των Τμημάτων Πληροφορικής, οι οποίοι ωστόσο έχουν την ευκαιρία να δώσουν αν επιθυμούν για το Γ’ αντί για το Ε’ Εξάμηνο (γνωρίζω απόφοιτο Πληροφορικής που το έκανε). Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία μπορεί να λύσει την απορία πιο υπεύθυνα, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι τα προαναφερθέντα ισχύουν.

Τέλος, η ερώτηση για την κατανομή των θέσεων είναι εύλογη, αλλά δυστυχώς δεν έχω απάντηση. Τη θεωρώ σημαντική γιατί όποια και να είναι η απάντηση δημιουργείται μια σειρά άλλων ερωτημάτων. Για παράδειγμα, αν δίνονται συνολικά οι διαθέσιμες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες κατηγορίες πως συγκρίνεται η απόδοση των εξεταζομένων αφού σε κάθε περίπτωση τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι διαφορετικά; Και αν γίνεται κάποια κατανομή, ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία 'μοιράζονται΄οι θέσεις στις κατηγορίες; Όταν μπορέσω θα υποβάλλω έγγραφο σχετικό ερώτημα στην Γραμματεία και θα ενημερώσω για την απάντηση. Στο μεταξύ παρακαλώ όποιος έχει κάποιο στοιχείο να το αναρτήσει.

_________________
ΑΕΙ ΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΛΕΒΕΒΑΝ ΕΡΕΒΟΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Μάιος 2010, 09:32 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 08 Απρ 2010, 10:05
Δημοσ.: 31
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Βρήκα μια προσωρινή απάντηση στο ερώτημα αναφορικά με την κατανομή των θέσεων κατατάξεων στις διάφορες κατηγορίες κατατακτηρίων φοιτητών. Η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ που ρυθμίζει το θέμα και ερμηνεύει τον συναφή με τις κατατακτήριες εξετάσεις νόμο (3404/2005) είναι η υπ’ αριθμόν Φ2/121871/ Β3 της Διεύθυνσης Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΥΠΕΠΘ, η οποία καθορίζει ποσοστά κατάταξης για κάθε Τμήμα του ΕΚΠΑ ως εξής:
- 2% για τους πτυχιούχους πανεπιστημίων και ανώτερων σχολών διετούς κύκλου σπουδών.
- 5% για πτυχιούχους Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων προς αυτά
- 2% για τους πτυχιούχους συναφών τμημάτων ανώτερων σχολών υπερδιετούς κύκλου σπουδών.

Το Μαθηματικό έχει δημιουργήσει τις 3 κατηγορίες υποψηφίων κατατακτηρίων με βάση τις ανωτέρω γενικές αρχές. Παρότι δεν φαίνεται άμεση αντιστοιχία είναι ασφαλές οι υποψήφιοι να θεωρήσουν ότι η κατανομή να γίνεται ως εξής:
- 5% για πτυχιούχους Τμημάτων Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. (Εισαγωγή στο Γ’ εξάμηνο)
- 2% για πτυχιούχους των Πολυτεχνικών Σχολών, των Τμημάτων Φυσικής και των Τμημάτων Πληροφορικής, τα οποία θεωρούνται συναφή με το Μαθηματικό Τμήματα (Εισαγωγή στο Ε εξάμηνο)
- 2% για πτυχιούχους των Σχολών Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Ανωτέρων Σχολών υπερδιετούς κύκλου σπουδών, δηλαδή Γυμναστικών Ακαδημιών τριετούς φοίτησης, Ανωτέρων Εκκλησιαστικών Σχολών, Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσ/νίκης και Σχολών Οικιακής Οικονομίας (Εισαγωγή στο Α Εξάμηνο).
Έτσι ουσιαστικά οι θέσεις για κατάταξη ανέρχονται συνολικά στο 9% του συνολικού αριθμού των εισακτέων. Με βάση τα παραπάνω, αν οι εισακτέοι κάποιου δεδομένου εκπαιδευτικού έτους είναι πχ 260 τότε διατίθενται:
- μέχρι 13 θέσεις για πτυχιούχους Τμημάτων Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.
- μέχρι 5 θέσεις για πτυχιούχους των Πολυτεχνικών Σχολών, των Τμημάτων Φυσικής και των Τμημάτων Πληροφορικής και
- μέχρι 5 θέσεις για πτυχιούχους των Σχολών Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Ανωτέρων Σχολών υπερδιετούς κύκλου σπουδών,
τουτέστιν συνολικά 23 θέσεις προς κατάταξη, οι οποίες δεν είναι και λίγες.

Επισημαίνεται ότι σε τηλεφωνική επαφή που είχα με τη Γραμματεία της Σχολής και τη Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΥΠΕΠΘ δεν κατάφερα να επιβεβαιώσω πλήρως τα όσα προανέφερα. Εκμαίευσα την απάντηση που διατύπωσα από τις συζητήσεις που είχα με τις συνομιλήτριές μου. Πιστεύω ωστόσο ότι η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ. Υπόσχομαι κάποια στιγμή να ερευνήσω περισσότερο το θέμα και να επανέλθω αν κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύει.

_________________
ΑΕΙ ΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΛΕΒΕΒΑΝ ΕΡΕΒΟΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Μάιος 2010, 09:58 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 23 Νοέμ 2006, 10:32
Δημοσ.: 1888
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιέρωσες. Όντος οι θέσεις τελικά δεν είναι λίγες. Κατά πολύ περισσότερες από αυτές που φανταζόμουν!

_________________
"Πριν ξεκινήσουμε να συζητάμε, πρέπει πρώτα να ορίζουμε τις έννοιες για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε" - Σωκράτης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιούλ 2011, 14:21 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 08 Οκτ 2006, 19:08
Δημοσ.: 385
Επομένως, αν έχω καταλάβει καλά, το μόνο πλεονέκτημα που έχουν όσοι καταταχθούν στο 5ο εξάμηνο, είναι ότι μπορούν να δηλώσουν αμέσως όλα τα μαθήματα των εξαμήνων 1 εως 6 και να τα δώσουν. Δηλαδή, θεωρητικά, μπορούν να πάρουν πτυχίο σε 2 χρόνια αντί για 4, αρκεί να δώσουν 33 μαθήματα σε 5 εξεταστικές.

_________________
Infinite possibilities and all he can do is whine.
You can do anything, you lucky bastard, you're alive! What's a little pain compared to that?


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιούλ 2011, 21:36 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 11 Φεβ 2009, 16:45
Δημοσ.: 208
Εμενα παντως που μπηκα με 10% μου αναγνωρισανε 16 μαθηματα... Αχριστα βεβαια, 5 φυσικες, 3 ελευθερα , 4 προγραμματισμους και 4 υποχρεωτικα μονο, αλλα μου αναγνωρισανε. οποτε δε βλεπω λογο να μην αναγνωριζουν απο κατατακτηριες τα αντιστοιχα μαθηματα που εχεις ηδη περασει στην προηγουμενη σχολη...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιούλ 2011, 21:41 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφή: 15 Απρ 2010, 12:38
Δημοσ.: 101
Εγώ μπήκα πέρσι και μου αναγνωρίσανε τα 3 από τις κατατακτήριες και 7 από την προηγούμενη σχολή.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2012, 02:44 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: 22 Φεβ 2012, 12:49
Δημοσ.: 41
Γνωρίζει κάποιος/α τη διαδικασία αναγνώρισης μαθημάτων από προηγούμενη σχολή?Ξέρω ότι χρειάζεται βεβαίωση σπουδών κι αναλυτικό πρόγραμμα (οδηγό σπουδών) για το κάθε μάθημα.Δε γνωρίζω όμως πότε και πως τα υποβάλλω αυτά,καθώς κι αν μπορώ να ξέρω από πριν (την επίσημη αναγνώριση) ποια θα μου αναγνωριστούν,ωστέ ν'αποφύγω να τα δώσω.(π.χ προσκομίζοντας στον υπεύθυνο του εκάστοτε τομέα,το αναλυτικό πρόγραμμα των αντιστοίχων μαθημάτων).Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό να ενημερώσει.
Ευχαριστώ.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2012, 09:47 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 08 Απρ 2010, 10:05
Δημοσ.: 31
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Η αναγνώριση των μαθημάτων γίνεται από ειδική επιτροπή που συνεδριάζει συνήθως μια φορά το έτος, είτε στις αρχές (μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου), είτε στα τέλη (λίγο πριν την εξεταστική του Ιουνίου) κάθε ακαδημαϊκού έτους. Για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία σύγκλισης της επιτροπής πρέπει να υφίστανται εκκρεμείς αιτήσεις αναγνωρίσεων.

Με τον παλιό νόμο (Γιανακου) επιτροπή αυτή είχε ως μέλη και φοιτητές, με τον καινούργιο (Δασκαλοπούλου) δεν είμαι σίγουρος. Για τη συνεδρίαση της επιτροπής και την υποβολή αιτήσεων αναγνώρισης βγαίνει σχετική ανακοίνωση από τη Γραμματεία.

Προκειμένου να αναγνωριστεί κάποιο μάθημα πρέπει η περιγραφή του στον Oδηγό Σπουδών του Μαθηματικού Τμήματος να ταιριάζει με την αντίστοιχη περιγραφή του Οδηγού Σπουδών του τμήματος από το οποίο λάβατε το πρώτο πτυχίο. Είναι καλό να ενημερωθείτε από την Γραμματεία για τη διαδικασία και να παραλάβετε την ειδική φόρμα ώστε να συγκεντρώσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά με την ησυχία σας και να τα καταθέσετε όταν δημοσιευτεί η σχετική ανακοίνωση.

_________________
ΑΕΙ ΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΛΕΒΕΒΑΝ ΕΡΕΒΟΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 10 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group