forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 19 Σεπ 2017, 20:56

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]




Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 8 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ιστοσελίδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2009, 19:02 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 01 Οκτ 2008, 16:37
Δημοσ.: 921
Μπορώ να φτιάξω καλή ιστοσελίδα με Publisher του MS Οffice..?
Υπάρχει κάτι καλύτερο??


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ιστοσελίδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2009, 19:24 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 07 Μαρ 2007, 17:47
Δημοσ.: 392
Τοποθεσια: Gothenburg, Sweden
Η ερώτηση είναι πολύ σχετική... Το τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις είναι συνάρτηση του τι θές να πετύχεις, και πόσο έχεις όρεξη να ασχοληθείς/μάθεις/διαβάσεις. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Publisher αλλά υποθετώ ότι αν δεν θες να ασχοληθείς πολύ και θες να φτιάξεις κάτι απλό όπως μια στατική ιστοσελίδα χωρίς πολλά πολλά θα κάνει δουλειά φαντάζομαι. Απο 'κει και πέρα το net είναι γεμάτο από πλατφόρμες για ανάπτυξη ιστοσελίδων. Το joomla είναι ευρέως χρησιμοποιούμενο και από επαγγελματίες, με πολλές δυνατότητες, πολλά templates και αρκετά μεγάλη κοινότητα για να βοηθηθείς νομίζω. Όπως είπα είναι κυρίως το πόσο θες να μπεις στον χώρο.

_________________
]


Δεν τελειώνει η ζωή σε μία άρνηση,
κ αν έχεις άντερα την άρνηση ακολούθα...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ιστοσελίδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2009, 20:31 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 23 Νοέμ 2006, 10:32
Δημοσ.: 1888
Αν εσύ θέλεις να κάνεις απλά μία σελίδα και τέλος, χωρίς να έχεις πολλές απαιτήσεις, τότε ναι, πήγαινε σε λύσεις όπως Publisher, joomla κτλ. (θα πρότεινα joomla)

Αν από την άλλη θέλεις να μάθεις ή να κάνεις εξειδηκευμένα πράγματα, τότε πρέπει να πας βήμα βήμα, ξεκινώντας από HTML, μετά CSS, ίσως λίγο dreamweaver για να τα διαχειρίζεσαι τα προηγούμενα καλύτερα, php, mysql και ο κατάλογος συνεχίζεται αναλόγως με το τι θέλεις να κάνεις. Όρεξη νάχεις να μαθαίνεις!! Σίγουρα θέλει πολύ χρόνο πάντως.

HTML αν θέλεις να φτιάξεις σελίδα θα σου έλεγα να πάρεις μία ιδέα ότι τρόπο και να διαλέξεις. Ένα ωραίο site για on line free tutorials για HTML, CSS και πολλά άλλα είναι το http://www.w3schools.com/.

Ένα ωραίο άρθρο υπάρχει επίσης εδώ

_________________
"Πριν ξεκινήσουμε να συζητάμε, πρέπει πρώτα να ορίζουμε τις έννοιες για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε" - Σωκράτης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ιστοσελίδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Αύγ 2009, 17:16 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 01 Οκτ 2008, 16:37
Δημοσ.: 921
Σας ευχαριστώ..σε περίπτωση που θέλω κάτι θα σας ρωτήσω αν είναι :)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ιστοσελίδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2009, 23:07 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Σεπ 2007, 17:31
Δημοσ.: 4227
Εχω και γω 2 αποριες αμα ξερει κανεις

Τι βαζουμε για να καταλαβαινει ο firefox ελληνικά πχ αν γραψω στο notepad
Κώδικας:
<html>
<body>
<h1>Δοκιμαστικη σελίδα</h1>
<b1>Τεστ</b1>
</body>
</html>

και το αποθηκευσω ως html ο internet explorer θα το βγαλει σωστα
αλλα ο firefox καπως ετσι
Äïêéìáóôéêç óåëßäá
Ôåóô

και επισης στα καινουρια τα office δεν υπαρχει ο frontpage παρα μια επιλογη στον publisher για δημιουργια ιστιοσελιδας αλλα εκει αποσο βλεπω τουλαχιστον δεν μπορεις να δεις τον γραμμενο κωδικα html οπως το βλεπες στο frontpage
ετσι ειναι ή δε το χω δει και βρισκεται σε κάποια επιλογή ??

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=wbZuBDJVHEI


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ιστοσελίδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2009, 00:30 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 12 Μαρ 2006, 23:50
Δημοσ.: 442
Τοποθεσια: Άγιος Στέφανος
Το πρόβλημα δεν είναι ο Firefox ή o Explorer. Είναι το encoding. Δοκίμασε στο Firefox View --> Character Encoding --> Greek ISO-8859-7 και θα φαίνονται κανονικά τα Ελληνικά!

_________________
Maths are so beautiful as a statue....


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ιστοσελίδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2009, 02:59 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 21 Οκτ 2008, 17:04
Δημοσ.: 139
Μπορείς να προσθέσεις μέσα στο "head" της σελίδας το εξής:
Κώδικας:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta http-equiv="content-language" content="el" />

Έτσι αναγκάζεις τον browser να ανοίξει την σελίδα χρησιμοποιώντας UTF-8 κωδικοποίηση.

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το
Κώδικας:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
<meta http-equiv="content-language" content="el" />

_________________
The less u know, the more u believe...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ιστοσελίδα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2009, 09:52 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Σεπ 2007, 17:31
Δημοσ.: 4227
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις :D


Για το frontpage στα καινουρια office ξερει κανεις τι γίνεται που είναι ο κώδικας html της σελίδας στο publisher ή αν υπαρχει πουθενα το frontpage

edit:Δε βρισκω κάτι, έτσι απλά έκανα ξανα install το frontpage xp μονο του χωρις τα αλλα

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=wbZuBDJVHEI


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 8 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group