forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 19 Οκτ 2018, 23:28

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]




Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 65 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Speedtouch bug?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2007, 15:53 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 01 Μαρ 2006, 19:18
Δημοσ.: 3078
Τοποθεσια: Από δω κι από κεί.
Λοιπόν αντιμετώπισα ένα ακόμα προβλημα με το ρούτερ το οποίο μάλλον έλυσα και γι αυτό ποστάρω τη λύση του εδώ.

Τον τελευταίο καιρό καμμιά φορά αποσυνδέομαι από το ίντερνετ και στη σύνδεση εμφανίζεται το μήνυμα "Disconnected because idle timeout reached". Δεν μπορούσα να ξανασυνδεθώ και η μόνη λύση ήταν επανεκκίνηση του ρούτερ ή κλείσιμο από το κουμπί και άνοιγμα μετά από λίγο

Μετά από λίγο ψάξιμο μέσω telnet στο speedtouch (δε νομίζω ότι γίνεται μέσω του web interface) βρήκα το εξής:

1) telnet 192.168.1.254 (ή 10.0.0.138 ανάλογως πώς το έχετε ρυθμίσει)
δίνετε username και password
στη συνέχεια δίνετε env set και πατάτε Εnter
στο var δίνετε SESSIONTIMEOUT και στο value 0

2) (προαιρετικό)
στο αρχικο menu πηγαίνετε και δίνετε:
atm ifconfig
επιλέγετε σε όλα τις default τιμές, εκτός από το retry που έχει 10. Το άλλαξα σε 1024.

3) αφού έχετε τελειώσει δίνετε "saveall" και βγαίνετε (exit).

Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας το αναφέρει :)

Edit: Αν και η παραπάνω διαδικασία έγινε σε speedtouch 585 v6, κατά πάσα πιθανότητα γίνεται και σε όλα τα speedtouch σειράς 5xx v6 (δεν ξέρω αν είναι ίδια στα v5).

Edit 2: ένας άλλος τρόπος να το κάνετε είναι να δωσετε στην αρχη menu και μετά να πλοηγηθείτε με τα βελάκια βρίσκοντας τα παραπάνω και ρυθμίζοντάς τα.

_________________
Ordo ab chao


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Turbo Torrent
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2007, 23:03 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 05 Ιουν 2006, 20:53
Δημοσ.: 1504
Τοποθεσια: Αθήνα
Αγόρασα σήμερα καινούργιο router: usr 9108A, γιατί το παλιό μου speedtouch 585 v6 τα'φτυσε :P

Ερώτηση: Στο speedtouch δε χρειαζόταν να κάνω port forwarding το turbo torrent, διότι δούλευε μια χαρά... Τώρα στο usr απ'ότι φαίνεται χρειάζεται, γιατί δε δουλεύει :cry: Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

Πήγα στο portforward.com, αλλά δε με βοήθησε ιδιαίτερα. Μου φαίνεται περίεργο πάντως στο ένα router να χρειάζεται port forwarding, ενώ στο άλλο όχι! Τις θύρες του turbo torrent τις ξέρω. Αυτό που δεν ξέρω, είναι πώς να τις βάλω στο usr. Έχει κάποιος καμιά ιδέα;;

ΥΓ Ποια η διαφορά του port forwarding από το port triggering;


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2007, 23:58 
Χωρίς σύνδεση
Forum Administrator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Μαρ 2006, 14:02
Δημοσ.: 227
Τοποθεσια: Εδώ
Παράθεση:
Ποια η διαφορά του port forwarding από το port triggering;


Στο portforward αντιστοιχούμε μια πόρτα με έναν υπολογιστή ενώ στο port triggering αντιστοιχούμε πόρτα με πόρτα. Δηλαδή όταν κάνεις port forwading λες στο router σου να μεταφέρει την εισερχόμενη κίνηση για μια συγκεκριμένη πόρτα ή τέλος πάντων μια επιλογή πορτών σε έναν προκαθορισμένο υπολογιστή.
Από την άλλη στο port triggering λες στο router ότι αν κάποιος από τους υπολογιστές στο δίκτυό σου βγάζουν δεδομένα από κάποιες προκαθορισμένες από εσένα πόρτες τότε αυτός ο υπολογιστής θα πρέπει να δεχτεί τα δεδομένα που θα έρθουν σε κάποιες άλλες προκαθορισμένες από εσένα πάλι πόρτες. Για να το πω με ένα παράδειγμα μπορείς να πεις στο router ότι αν υπάρξει προς τα έξω κίνηση από έναν υπολογιστή στην πόρτα 3000 τότε αυτός ο υπολογιστής θα πρέπει να δεχτεί την κίνηση που θα έρθει στην πόρτα 100. Γίνεται δηλαδή ένα δυναμικό port forward της πόρτας 100 σε όποιον υπολογιστή "προλάβει" αντί να υπάρχει μόνιμο σε έναν μόνο.

Αυτό διευκολύνει πολλοί χρήστες σε NAT δίκτυο να μπορούν να τρέχουν την ίδια εφαρμογή χωρίς να αλλάζουν κάθε φορά ρυθμίσεις στο forwarding από την άλλη με triger δεν μπορείς να φτιάξεις server αφού για να υπάρξει προς τα μέσα κίνηση, θες πρώτα μια προς τα έξω, κάτι που σε έναν πχ web server δεν ισχύει ποτέ. Ελπίζω να βοήθησα.

_________________
"A program with a colorful GUI is like a woman with too much makeup. Shiny on the outside - awful on the inside."


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2007, 00:24 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 05 Ιουν 2006, 20:53
Δημοσ.: 1504
Τοποθεσια: Αθήνα
Σ'ευχαριστώ! Το κατάλαβα... Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις και στο πρώτο ερώτημα με το turbo torrent;


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2007, 00:42 
Χωρίς σύνδεση
Forum Administrator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Μαρ 2006, 14:02
Δημοσ.: 227
Τοποθεσια: Εδώ
Μια πρώτη σκέψη είναι να απενεργοποιήσεις το port triggering και ακομα καλύτερα το firewall του router εντελώς αν τότε δουλέψει άρχισε να τα ξανά ενεργοποιείς ένα ένα μέχρι να κολλήσει ξανά. Έτσι θα ξέρεις τι φταίει και θα μπορείς να επικεντρωθείς σε αυτό. Στο σημείο που είσαι τίποτα δεν είναι σίγουρο.

_________________
"A program with a colorful GUI is like a woman with too much makeup. Shiny on the outside - awful on the inside."


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 65 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group