forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 22 Μάιος 2018, 08:26

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 5 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: i-phone
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Ιουν 2007, 23:32 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 07 Ιούλ 2006, 21:42
Δημοσ.: 752
Το μάθημα που μας δίνει η Αpple
Τι μπορουν να μάθουν οι άλλες εταιρείες από τον μεγάλο τεχνίτη της καινοτομίας των νέων τεχνολογιών

The Economist

Για μια εταιρεία, η οποία πριν από δέκα χρόνια φαινόταν καταδικασμένη, η σημερινή εικόνα της ισοδυναμεί με δυναμική επιστροφή τουλάχιστον. Σήμερα, η Αpple είναι κατ’ ουσίαν μια εικονική εταιρεία. Ρίξτε μια ματιά στο iPod. Το εμπορικό σήμα της εταιρεία εμφανίζεται μόνο με μικρά στοιχεία. Ενα μέρος της δύναμης, που κρύβει το εμπορικό της σήμα, προέρχεται από την παράδοξη ιστορία μιας εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία διεσώθη την ύστατη στιγμή από την πτώχευση και ο σωτήρας ήταν ο ίδιος ο ιδρυτής της, Στιβ Τζομπς. Ο άνθρωπος αυτός μετά χρόνια «εξορίας» επανέκαμψε στο δημιούργημά του το 1997 και επανίδρυσε την Apple ως μία εταιρεία προσανατολισμένη και προσηλωμένη στα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα. Σήμερα, ο Στιβ Tζομπς αποφασίζει να την οδηγήσει και να την εντάξει και στην ιδιαζόντως κερδοφόρο βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία πουλάει κάθε χρόνο ούτε λίγο ούτε πολύ ένα δισεκατομμύριο τηλέφωνα.

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός και ο ζήλος της Apple προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη φήμη της για εφευρετικότητα. Σε έρευνες για τις πρωτοπόρες εταιρείες στην καινοτομία συνήθως έρχεται πρώτη. Από τον πρώτο της υπολογιστή το 1977 ώς το Macintosh με το ποντίκι του το 1984, το iPod ως συσκευή αναπαραγωγής μουσικής το 2001 και σήμερα το iPhone, το οποίο αρχίζει να διατίθεται στο ευρύ κοινό στις ΗΠΑ εντός του μηνός, η Apple ευημερεί και σωρεύει κέρδη, ακριβώς για το λόγο ότι προηγείται της εποχής της.

Σκάνδαλο μετοχών

Βέβαια, δεν λείπουν και οι επικριτές της. Ο Στιβ Τζομπς, ο οποίος δεν είναι πάντα αρεστός και αποδεκτός, εξακολουθεί να είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλο «μεταχρονολογημένων» μετοχών – κι αυτό δίνει την εντύπωση ενός άπληστου ανθρώπου. Η εταιρεία του, επίσης, δέχεται επιθέσεις γιατί αρνείται να διαθέσει το λειτουργικό της σύστημα και το λογισμικό προστασίας της μουσικής σε άλλες αποδέκτριες (κατά την Apple, το τίμημα που η ίδια πληρώνει για την επιλογή της αξίζει, εφόσον της διασφαλίζει μεγαλύτερη αξιοπιστία και συνεκτικότητα). Επιπλέον, εκφράζονται διαμαρτυρίες για κατασκευαστικά λάθη, καθώς και για την εξυπηρέτηση πελατών.

Η Apple, πάντως, κάθε άλλο παρά μόνη της είναι στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, όταν πρόκειται για άχρηστες μικροσυσκευές και αναποτελεσματικά κέντρα τεχνικής βοήθειας.

Ωστόσο, από άλλες απόψεις οι επιδόσεις της είναι πολύ ασυνήθιστες. Ειδικότερα, κατορθώνει να εμπνέει σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια στους πελάτες της και αυτό συνδέεται άρρηκτα με το γεγονός ότι η ιστορία της είναι συνυφασμένη με εκείνη του κ. Τζομπς, ενός σόουμαν σπάνιου για τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Παρά τα μείον της, η Apple έχει τουλάχιστον τέσσερα μαθήματα να διδάξει στις άλλες επιχειρήσεις.

Το πρώτο μάθημα έχει να κάνει με το ότι η καινοτομία μπορεί να προέλθει και από την ίδια την εταιρεία και εκτός αυτής. Η Apple θεωρείται από όλους ότι είναι μια καινοτόμος, ακολουθώντας την παράδοση του Τόμας Εντισον ή των Bell Laboratories, κλειδώνοντας τους μηχανικούς της και κρατώντας τους μακριά από τον έξω κόσμο για να γεννήσουν καινούργιες ιδέες και να κατασκευάσουν προϊόντα στις ώρες της έμπνευσής τους.

Στην ουσία, οι πραγματικές ικανότητες της Apple έγκεινται στο ότι μπορεί να οργανώσει και να συνδέσει τις δικές της ιδέες με τις έξωθεν τεχνολογίες και μετά να συσκευάσει το αποτέλεσμα σ’ ένα ωραίο περιτύλιγμα κομψού λογισμικού και περίτεχνου σχεδιασμού. Tην ιδέα για το iPod, λόγου χάριν, τη συνέλαβε αρχικά ένας σύμβουλος επιχειρήσεων, τον οποίο προσέλαβε η Apple για να αναλάβει το εν λόγω έργο.

Συνίσταται στη συναρμολόγηση εξαρτημάτων άλλης προέλευσης με συστατικά της Apple, όπως το ξεχωριστό και ιδιαίτερα εύχρηστο σύστημα ελέγχων. Επιπλέον, σχεδιάστηκε για να μπορεί να συνεργάζεται με το λογισμικό για το τζουκ μποξ της Apple, δηλαδή το iTunes.

Το λογισμικό του iTunes, τώρα, αγοράστηκε από έξω και στη συνέχεια αναθεωρήθηκε και αναβαθμίστηκε εντός εταιρείας. Με λίγα λόγια, η Apple είναι μία εταιρεία ενορχήστρωσης και ενσωμάτωσης τεχνολογιών, που δεν φοβάται να φέρει ιδέες από τον έξω κόσμο, προσθέτοντας, όμως, πάντα τις δικές της πινελιές.

Το δεύτερο μάθημα έχει να κάνει με τη σημασία του σχεδιασμού νέων προϊόντων βασισμένων στις ανάγκες των χρηστών και όχι στις επιταγές της τεχνολογίας. Πάρα πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας πιστεύουν ότι αρκεί να διαθέτουν εύστροφους μηχανικούς για να πουληθούν τα προϊόντα τους και τελικώς κατασκευάζουν μικροσυσκευές από μηχανικούς για μηχανικούς.

Το iPod φυσικά και δεν ήταν η πρώτη ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, αλλά ήταν η πρώτη που έκανε απλή τη μεταφορά, την οργάνωση και την ηλεκτρονική αγορά μουσικής για τον καθένα. Αντιστοίχως, το iPhone δεν αποτελεί το πρώτο κινητό τηλέφωνο με αναπαραγωγή μουσικής, μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο ή λογισμικό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα ήδη κυκλοφορούντα «έξυπνα τηλέφωνα» απαιτούν από τους χρήστες να είναι πολύ έξυπνοι για να τα χρησιμοποιήσουν.

Και άλλα διδάγματα

Τρίτον, το να τείνει μια εταιρεία ευήκοον ους στους καταναλωτές είναι γενικά μια καλή ιδέα, αλλά δεν είναι και το άπαν. Ωστόσο, παρ’ όλη τη φιλολογία για την καινοτομία, που εστιάζει στους χρήστες, η Αpple διδάσκει ότι οι έξυπνες εταιρείες μερικές φορές καλό θα ήταν να αγνοούν τι θέλει η αγορά αυτή τη στιγμή. Το 2001, όταν προωτοεμφανίστηκε το iPod, έγινε αντικείμενο χλευασμού και γελοιοποίησης. O Στιβ Τζομπς, όμως, εμπιστευόταν το ένστικτό του και δικαιώθηκε. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και η Nintendo με τη δημοφιλέστατη πλέον κονσόλα των βιντεοπαιχνιδιών: αντί να σχεδιάσει προϊόν για τους νυν χρήστες, στράφηκε σε όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι δυνητικά θα προτιμούσαν ένα πιο εύχρηστο προϊόν.

Τέλος, το τέταρτο δίδαγμα αφορά τα «εποικοδομητικά σφάλματα». Ο υπολογιστής Macintosh γεννήθηκε από τις στάχτες της Lisa, ενός πρότερου μοντέλου, το οποίο απέτυχε. Το iPhone είναι η απάντηση στην αποτυχημένη απόπειρα της Apple με το αρχικό της μουσικό τηλέφωνο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Motorοla. Kαι τις δύο φορές η Apple έσφαλε και προχώρησε μια νέα προσπάθεια. Η αποτυχία δεν πρέπει να στιγματίζεται, αλλά να λειτουργεί ως εκπαιδευτικό υλικό. Το ότι η Ευρώπη δεν ανέδειξε το αντίπαλον δέος της Σίλικον Βάλεϊ οφείλεται κυρίως στην αυστηρότερη νομοθεσία της περί πτωχεύσεων.

iPhone: τι περιέχει το επόμενο φετίχ

Στις ΗΠΑ τα πρώτα iPhone βρίσκονται καθ’ οδόν προς τα καταστήματα λιανικής της Apple και τα καταστήματα της ΑΤ& Τ, η οποία είναι συνεταίρός της στην παροχή τεχνικής υποστήριξης.

Οσο για την Ευρώπη θα εμφανιστεί μέσα στους επόμενους μήνες και στην Ασία το 2008. Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου κινητού θα είναι τα εξής:

- Μια πολυχρηστική οθόνη αφής, που θα αντικαθιστά τα μηχανικά πλήκτρα. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, θα μπορούμε να επιλέγουμε μενού, να κάνουμε κλήσεις, να διαλέγουμε μουσική και να στέλνουμε μηνύματα.

- Αντιθέτως, με τα υφιστάμενα έξυπνα τηλέφωνα με τα περιορισμένα λειτουργικά συστήματα και τις περιορισμένες μηχανές αναζήτησης, τα iPhone λειτουργεί με ό,τι σύστημα (Mac OS X) και ό,τι μηχανή αναζήτησης (Safari) διαθέτουν οι υπολογιστές της Apple.

Μερικές λειτουργίες έχουν αυτοματοποιηθεί. Ειδικοί αισθητήρες εναλλάσσουν το φόντο της οθόνης από το πορτρέτο στο τοπίο και ούτω καθεξής, σβήνουν την οθόνη για εξοικονόμηση ενέργειας, όταν ο χρήστης σηκώνει τη συσκευή στο αυτί του, και προσαρμόζουν τη φωτεινότητα της οθόνης αναλόγως φωτισμού.

Μειονεκτήματα θεωρούνται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία είναι περιορισμένη και δημιουργεί εκνευρισμούς - σημειωτέον ότι η μπαταρία δεν αντικαθίσταται.

Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί ένα δίκτυο δεδομένων, το ΑT&T EDGE, το οποίο είναι αργό εν σχέσει με τα δίκτυα τρίτης γενιάς (βέβαια, ο Στιβ Τζομπς διατείνεται ότι το καινούργιο τηλέφωνο θα αποδειχθεί άριστο στις ευρυζωνικές συνδέσεις). Επιπλέον, το κινητό αυτό δεν είναι ανοικτό σε λογισμικό τρίτων, αν και αυτό μάλλον θα αλλάξει συν τω χρόνω.

Τέλος, η απουσία του μηχανικού πληκτρολογίου μπορεί να αποθαρρύνει όσους είναι εθισμένοι στη χρήση των δακτύλων, αλλά ούτως ή άλλως με αρχική τιμή 499 δολάρια το iPhone μάλλον φαίνεται ακριβό σε όσους


Πηγή

_________________
Λιακό, νέα συνομωσία. Τα πιπίνια τα βρήκανε με τους Φαν-Ελ τους κοντούς, και με τα στρινγκερίμ, με σκοπό την υποταγή όλων των αντρών. Γράψτο σε βιβλίο με τίτλο: «Η Φυλακή γαρ εγγύς»...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2007, 11:51 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 28 Φεβ 2006, 00:25
Δημοσ.: 4862
Τοποθεσια: Χολαργός
Παράθεση:
<center>Εικόνα
O 17χρονος Τζορτζ Χοτζ με ένα «σπασμένο» iPhone</center>


Χάκερ κατάφεραν να ξεκλειδώνουν το τηλέφωνο iPhone ώστε να λειτουργεί και σε άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εκτός της AT&T, με την οποία η Apple έχει αποκλειστική συνεργασία στις ΗΠΑ. Δύο μέθοδοι έχουν ήδη εμφανιστεί στο Διαδίκτυο και μία τρίτη αναμένεται το Σάββατο.

Δεδομένου ότι το iPhone πωλείται σήμερα μόνο στις ΗΠΑ, οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να ανοίγουν το δρόμο για μια μικρή «βιομηχανία» που θα αγοράζει και θα ξεκλειδώνει τα iPhone και θα τα διοχετεύει σε άλλες χώρες.

Την Παρασκευή, o 17χρονος Τζορτζ Χοτζ από το Νιου Τζέρσι δημοσίευσε στο ιστολόγιό του οδηγίες για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Η μέθοδος είναι περίπλοκη και απαιτεί γνώσεις τόσο στην τροποίηση του λογισμικού όσο και στην κασσιτεροκόλληση. Ο Χοτζ κατάφερε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο στην T-Mobile, το μοναδικό άλλο αμερικανικό δίκτυο που είναι συμβατό με τη συσκευή (το iPhone βασίζεται στην τεχνολογία GSM).

Σε έναν άλλο δικτυακό τόπο, το iPhoneSimFree.com, μια εταιρεία υπόσχεται να ξεκλειδώσει επ' αμοιβή το iPhone χρησιμοποιώντας μόνο λογισμικό, ανέφερε το Macworld.

To ξεκλείδωμα κινητών τηλεφώνων δεν απαγορεύεται από την αμερικανική νομοθεσία.

Επιπλέον, η ιρλανδική εταιρεία Uniquephones ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύεσει το Σάββατο λογισμικό το οποίο μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες ώστε να χρησιμοποιήσουν το iPhone με κάρτα SIM οποιουδήποτε δικτύου. Η χρέωση θα κυμανθεί από 25 έως 50 δολάρια, αν και οι 450.000 χρήστες που σύμφωνα με την εταιρεία έχουν εγγραφεί στη λίστα αναμονής θα έχουν έκπτωση 25 ή 50 τοις εκατό. Η Uniquephones ήδη ξεκλειδώνει κινητά άλλων εταιρειών, όπως της Motorola και της Nokia.

Και οι τρεις μέθοδοι δεν φαίνεται να επηρεάζουν τις λειτουργίες του iPhone, με εξαίρεση το χαρακτηριστικό «visual voicemail», που εμφανίζει τα μηνύματα φωνής ως εισερχόμενα e-mail.

Η Apple σκοπεύει να διαθέσει το iPhone στην Ευρώπη εντός του έτους, χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει επίσημα ημερομηνίες ή εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.


Πηγή : http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252

_________________
Η Θυρα13 ειναι αυτο που δε μπορεις να φανταστεις αν δε το ζεις


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Αύγ 2007, 00:20 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 27 Μαρ 2006, 12:52
Δημοσ.: 398
το iJack πότε βγαίνει;


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Αύγ 2007, 01:43 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 07 Ιούλ 2006, 21:42
Δημοσ.: 752
Διάβασε...
http://revolvearoundthis.blogspot.com/2 ... ijack.html

_________________
Λιακό, νέα συνομωσία. Τα πιπίνια τα βρήκανε με τους Φαν-Ελ τους κοντούς, και με τα στρινγκερίμ, με σκοπό την υποταγή όλων των αντρών. Γράψτο σε βιβλίο με τίτλο: «Η Φυλακή γαρ εγγύς»...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Αύγ 2007, 14:39 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 02 Ιούλ 2006, 21:08
Δημοσ.: 2095
Τοποθεσια: Βριλησσια
τωρα αυτο καλύπτεται απο εγγύηση? :P

_________________
Τι εννοείτε ακριβώς?
Those who can, do. Those who can't, teach...
Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 5 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group