forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 15 Δεκ 2018, 04:41

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Για φοιτητές (και όχι μόνο) που ψάχνονται για εξωτερικό
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2014, 15:44 
Χωρίς σύνδεση
Forum Moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 06 Σεπ 2006, 17:32
Δημοσ.: 4450
Όλες οι παρακάτω πληροφορίες έχουν παρθεί από το φόρουμ του travelstories.gr:

Το νέο Erasmus+ το νέο προγράμματος κινητικότητας περιλαμβάνει τα παλιότερα προγράμματα που θα δείτε παρακάτω: Lifelong Learning Programme (Comenius, Leonardo, Erasmus, Grundtvig,Transversal Programmes), Youth in Action, Jean Monnet, Tempus και Erasmus Mundus

1.Κάνω ποστ ένα link με επιδοτούμενα μεταπτυχιακά απο την Ευρωπαική Ένωση που ονομάζονται Erasmus Mundus και δυστυχώς ελάχιστα γνωστά είναι ακόμα στην Ελλάδα...
Λόγω της επιδότησης τα δίδακτρα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ ελκυστικά (στο δικό μου πλήρωσα fees μόνο 530e αλλά νομίζω δεν είναι πολλά τα μάστερ με τόσο λίγα δίδακτρα).
Το ακόμα πιο ελκυστικό είναι ότι αναγκαστικά ολοκληρώνεις το master μετά από παραμονή σε 2 ή 3 χώρες (εγώ πήγα Βέλγιο, συνέχισα Νορβηγία και πήγα 3 μήνες στις ΗΠΑ με πληρωμένα έξοδα εκεί!!!)
Η Ευρωπαική Ένωση προκειμένου να καταστήσει την Ευρώπη μέσο-μακροπρόθεσμα ελκυστικό εκπαιδευτικό προορισμό για Κινέζους, Ινδούς και Αφρικανούς (που κατά κόρον σπουδάζουν στις ΗΠΑ) έκανε το πρόγραμμα αυτό και για αυτό τον λόγο οι non-european students έχουν καλές υποτροφίες...
παρακάτω το λινκ με την λίστα των μεταπτυχιακών.....στα δεξιά της σελίδας υπάρχουν τα λινκ με αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε master...
Erasmus Mundus - Action 1 - Erasmus Mundus Masters Courses (EMMCs) | EACEA2. AEGEE
AEGEE-Europe | AEGEE - European Students Forum - Association
AEGEE-Athina

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα:
Η AEGEE- "Association des États Généraux des Étudiants de l' Europe" («Κίνηση φοιτητών για την Ένωση της Ευρώπης») είναι μία από τις μεγαλύτερες ενώσεις φοιτητών σε όλη την Ευρώπη.
Οι δράσεις της AEGEE προωθούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δραστηριότητες όπως τα Θερινά Πανεπιστήμια (Summer Universities), η πιο δημοφιλής και επιτυχημένη εκδήλωση της AEGEE, που οργανώνονται κάθε χρόνο από ένα μεγάλο αριθμό τοπικών παραρτημάτων της. Με αυτό τον τρόπο, τα μέλη της AEGEE μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε θέματα γλώσσας και πολιτισμού με φοιτητές από όλη την Ευρώπη.
Η AEGEE διοργανώνει Συνέδρια πάνω σε κάθε είδους θέμα με τη συμμετοχή φοιτητών και επιστημόνων. Επίσης, οργανώνονται Επισκέψεις Μελέτης (Case Study Trips) σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε χώρες, στις οποίες σημειώθηκαν πρόσφατα ισχυρές κοινωνικές μεταβολές, όπως η Γιουγκοσλαβία, η Ουκρανία κλπ. Δίνεται, έτσι, στους φοιτητές η δυνατότητα να συζητήσουν με πολιτικούς αλλά και ειδικούς επιστήμονες για τα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα της περιοχής που επισκέπτονται.
http://www.travelstories.gr/%E3%E5%ED%E9%EA%DC-%F0%E5%F1%DF-%F4%E1%EE%E9%E4%E9%FE%ED/4366-%E8%E5%F1%E9%ED%DC-%F0%E1%ED%E5%F0%E9%F3%F4%DE%EC%E9%E1-2009-a.html
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%E5%F5%F1%FE%F0%E7/33102-%F3%EB%EF%E2%E5%ED%DF%E1-%EA%F1%EF%E1%F4%DF%E1-%F3%E5%F1%E2%DF%E1-%DD%ED%E1-%F4%E1%EE%DF%E4%E9-%E5%EC%F0%E5%E9%F1%DF%E1-%E6%F9%DE%F2.html

3. AIESEC (http://www.aiesec.gr)
Εδώ γράφω περισσότερα γιατί ξέρω καλύτερα το θέμα!! Μη κυβερνητικός φοιτητικός οργανισμός ο οποίος μπορεί να στείλει φοιτητές (προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς και έως δύο χρόνια μετά την απόκτηση πτυχίου) στο εξωτερικό για διάστημα 2 έως 18 μηνών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε αντικείμενο όσο σχετικότερο γίνεται με τις σπουδέ σας. Η AIESEC σας βρίσκει τη δουλειά, εγγυάται ότι θα λαμβάνετε το κατώτατο τουλάχιστον μισθό της χώρας που θα πάτε, σας βρίσκει σπίτι (με συγκατοίκους επίσης από aiesec και ενοίκιο που θα μπορεί να καλυφθεί από maximum το 1/3 του μισθού σας), σας υποδέχεται στο αεροδρόμιο, διοργανώνει δραστηριότητες για να γνωρίσετε καλύτερα τη χώρα και να κοινωνικοποιηθείτε με ντόπιους κλπ. Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να επικοινωνήσετε με την aiesec του πανεπιστημίου σας, να δηλώσετε δέσμες χωρών (δε μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένες χώρες- το καλύτερο φυσικά να δηλώσετε όσο περισσότερες χώρες μπορείτε για να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθεί κάτι) και μετά να περάσετε μια σχετική συνέντευξη από μέλη της aiesec. Η λογική είναι να κρίνουν όσο μπορούν αν το προφίλ σας ταιριάζει στο προφίλ του οργανισμού, το οποίο κατά βάση σημαίνει να έχετε πάρει στα σοβαρά την αίτησή σας και να μη βάζετε εθελοντές να ψάχνουν άδικα για θέσεις που στη συνέχεια θα απορρίψετε :) Επειδή ήμουν εθελόντρια στην aiesec σε όλα τα φοιτητικά μου χρόνια, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και οι περισσότεροι φοιτητές είναι πολύ ευχαριστημένοι.
Το “αρνητικό” είναι ότι πρέπει να το έχεις πάρει στα σοβαρά γιατί μπορεί να μεσολαβήσουν και 12 μήνες μέχρι να βρεθεί δουλειά για σένα. Σε κάποιες περιπτώσεις (αν μιλάς μόνο Αγγλικά και θέλεις να πας μόνο Ευρώπη πχ..) μπορεί να μη βρεθεί και καθόλου! Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες το καλύτερο να επικοινωνήσετε άμεσα γιατί θα έχουν αλλάξει αρκετά από όταν έφυγα, σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μου στείλετε και pm.(από εδώ το δικό μας forum έχει πάει κάποιο άτομο οπότε αν θέλετε μπορείτε να μάθετε κι από εμάς πληροφορίες)
Αν σκέφτεστε αυτή τη λύση ανοίξτε αρκετά τους ορίζοντές σας..οι περισσότερες θέσεις είναι στην Ινδία, Λατινική Αμερική, Τουρκία κοκ.


4. Ευρωπαϊκή Ένωση - Eurodesk
Αν ενδιαφέρεστε να δουλέψετε σε όργανα ή προγράμματα της Ε.Ε. Ρίχνετε συχνές ματιές στo παρακάτω:
Eurodesk : Home / EU Opportunities / Deadline Reminder
Αναφέρει τα traineeships που υπάρχουν, με προθεσμίες υποβολής. Αξίζουν όλα πάρα πολύ!


5. Πρόγραμμα YOUTH IN ACTION – Νέα Γενιά σε δράση
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς / Νέα Γενιά σε Δράση
Για νέους 13-30 ετών, οργανωμένους είτε σε οργανισμούς νεολαίας είτε απλώς σε... παρέες. Μπορείτε είτε να υποβάλλετε προς χρηματοδότηση εσείς ένα project που να περιλαμβάνει αλληλεπίδραση/συνεργασία/ανταλλαγή με άλλους νέους της ΕΕ, είτε να δηλώσετε συμμετοχή σε ήδη τρέχοντα project. Για να κάνετε το δεύτερο τηλεφωνήστε στη Νέα Γενιά για να σας ενημερώσουν περισσότερο και να αφήσετε στοιχεία σας.


6. Για κανονική εργασία σε χώρες ΕΕ (και όχι μόνο traineeships)
EURES – Ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα
EUROPA - EURES - Άτομα που αναζητούν εργασία - Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
και μέσα στο EURES ένα link που συγκεντρώνει τα πλείστα όσα
EUROPA - EURES - Links
Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Youth on the Move και Youth Opportunities, η Commission σχεδιάζει προπαρασκευαστική δράση με τίτλο «Your First EURES Job». Σκοπός της δράσης είναι η μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων στην Ε.Ε.
Για το 2012-2013 έχει προγραμματισθεί να μετακινηθούν 5.000 νέοι με σκοπό την εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Η δράση διαχωρίζεται από τα Προγράμματα ERASMUS, LdV και ΥOUTH, διότι πρόκειται για ατομική αναζήτηση πραγματικής αμοιβόμενης εργασίας. Επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση είναι νέοι 18-30 ετών, πολίτες της Ε.Ε. ή νόμιμοι κάτοικοι αυτής που αναζητούν εργασία εκτός της χώρας τους.
Η δράση χρηματοδοτεί μέρος των εξόδων πρώτης εγκατάστασης/ ταξιδίου με ενιαίο ποσό, το οποίο κυμαίνεται από 600 έως 1030 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα προορισμού. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα χρηματόδοτησης μέχρι ποσού 300 ευρώ για τη μετάβαση των ενδιαφερομένων για συνέντευξη. Χρηματοδότηση μπορεί να δοθεί επίσης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 άτομα προσωπικό), οι οποίες αναλαμβάνουν να προσφέρουν υποστήριξη για την περαιτέρω ένταξη των νέων αυτών στην χώρα προορισμού (πχ μαθήματα γλώσσας, βοήθεια στην εγκατάσταση, υπηρεσίες coaching/mentoring, κ.α.)7. Εθελοντισμός
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πολλά πολλά links εδώ:
http://www.travelstories.gr/%F0%F1%EF%E3%F1%DC%EC%EC%E1%F4%E1-%E5%E8%E5%EB%EF%ED%F4%E9%EA%DE%F2-%E5%F1%E3%E1%F3%DF%E1%F2/


Ελαφρώς πιο άσχετα τα παρακάτω αλλά αφορούν φοιτητές ΚΑΙ μαθητές, δίνουν ευκαιρία για ταξίδι και κυρίως μας μαθαίνουν τη λειτουργία κάποιων σημαντικότατων θεσμών και δίνουν ευκαιρίες σε νέους να ανοίξουν τα φτέρα τους σε μικρή ηλικία..
8. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων - European Youth Parliament:
Από φοιτητές ΚΑΙ μαθητές...
European Youth Parliament - Parlement Europ?en des Jeunes
EYP Greece


9. Model United Nations:
Προσομοίωση εργασιών ΟΗΕ από νέους (τρέχει σε αρκετά πανεπιστήμια)
Welcome to National Model United Nations
:: Σύλλογος Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη - Ελλάδα - M.U.N.


10. Και κάποια links τα οποία τυχαίνω συχνά αλλά για τα οποία δεν έχω ιδία άποψη:
CIEE - work, travel, study and exchange programs for students, teachers, employers, schools, universities, and families | CIEE - Council on International Educational Exchange
Work Abroad, Summer Camp, Volunteer Abroad and Working Holiday Visa - BUNAC


11.Ένα site που έχει διάφορα ωραία...
http://www.gapyear.gr


12.LEONARDO DA VINCI
[url]European Commission - Education & Training - What are Leonardo da Vinci actions?[/url]


13.Grundtvig
European Commission - Education & Training - What does Grundtvig offer?
Προγράμματα χρηματοδότησης δια βίου μάθησης εργαζομένων στην εκπαίδευση (κυρίως) – αλλά και σε ενήλικους που ζουν εντός ΕΕ γενικότερα.
Δίνει ευκαιρία να συμμετέχετε σε πενθήμερα σεμινάρια δια βίου μάθησης σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και πολλές ακόμα δυνατότητες.


14.Jobs - EURAXESS - European Commission - RESEARCHERS IN MOTION, είναι η Πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νέους ερευνητές.
Υπάρχουν πάρα πολύ καλά προγράμματα άμα τα ψάξετε, για διδακτορικά και μεταδιδακτορικά, υποτροφίες Marie Curie ή του European Research Council.
Υποχρεωτική η κινητικότητα, μα αυτός είναι κι ο σκοπός του ποστ. Θέλει να έχεις ήδη μεταπτυχιακό στα περισσότερα, και καλές συστάσεις. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αφού ανταγωνίζεσαι επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, αλλά σου προσφέρουν άψογες συνθήκες εργασίας, κινητικότητα μέσα στο δίκτυο που ανήκεις, καλές άδειες και...παχυλούς μισθούς. Σκοπός είναι να γίνει η έρευνα μια ελκυστική προοπτική εργασίας για τους νέους.


Τέλος – μια και απευθύνομαι περισσότερο σε μαθητές/φοιτητές, ένα λινκ για πιθανές μελλοντικές σπουδές στο εξωτερικό, που περιέχει εκτός από γενικές χρήσιμες πληροφορίες και επι μέρους χρησιμότατα, όπως αντιστοιχία βαθμολογικής κλίμακας Ελλάδας με άλλης χώρας, δίδακτρα κλπ κλπ
Who is an EU student? - StudyinEurope.eu

_________________
Παλιά θέματα και σημειώσεις μαθημάτων:
Eclass->Μαθήματα->Μαθήματα εκτός προγράμματος σπουδών->Εγγραφείτε στα "Παλαιά θέματα εξετάσεων" και
"Πανεπιστημιακό έτος 2018-19:Σημειώσεις μαθημάτων από φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών"


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Για φοιτητές (και όχι μόνο) που ψάχνονται για εξωτερικό
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2014, 16:23 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 22 Σεπ 2012, 18:06
Δημοσ.: 480
Τοποθεσια: Pasadena, CA
Αν σκεφτεί κανείς ότι όλα τα μεταπτυχιακά π.χ. στη Γερμανία έχουν ελάχιστα δίδακτρα (300-600 ευρώ το εξάμηνο) γιατί τα Πανεπιστήμια θεωρούνται κρατικά, δεν θα έλεγα ότι είναι λίγα όπως αναφέρεται από πάνω.

_________________
ΒΓΑΛΤΕ ΠΙΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group