forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 13 Δεκ 2018, 13:38

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οδηγίες Δήλωσης Μαθημάτων στο My-Studies
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Δεκ 2017, 23:45 
Χωρίς σύνδεση
Forum Moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 15 Ιούλ 2012, 13:21
Δημοσ.: 1367
Τοποθεσια: Σείριος, α CMa
Παράθεση:
Επίσημες οδηγίες από την Γραμματεία του Τμήματος μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για να λάβετε μέρος στις εξετάσεις κάθε εξαμήνου πρέπει να δηλώσετε στο my-studies τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν (το πολύ 6 για το 1ο εξάμηνο). Μπαίνοντας στο my-studies, παρατηρείτε με μπλε ψηφία τα Εξάμηνα (8 συνολικά) στο κεντρικό πλαίσιο της σελίδας αλλά και στα αριστερά. Τα εξάμηνα αυτά είναι απλά ένας τρόπος οργάνωσης των μαθημάτων και καμία σχέση δεν έχουν με το εξάμηνο σπουδών σας (π.χ. μπορείτε να είστε φοιτητής 1ου εξαμήνου και να δηλώσετε Φυσική Μετεωρολογία η οποία βρίσκεται στο 3ο εξάμηνο στο my-studies).

Παράθεση:
Οι παρακάτω οδηγίες βασίστηκαν στο παλαιότερο αντίστοιχο θέμα του χρήστη theodore :clap:

Τι πρέπει να κάνετε μετά την επιτυχή είσοδό σας στην πλατφόρμα:

 • Αναζητήστε τα μαθήματα που θα δηλώσετε
  Χρησιμοποιώντας την λίστα εξαμήνων και με διαδοχικά κλικ (προτιμήστε να κλικάρετε τα + για καλύτερη εποπτεία) ανοίγετε νέους κλάδους μέχρι να βρείτε το μάθημα. Για να βρείτε εύκολα το μάθημα που θέλετε, δείτε για ποιο εξάμηνο προτείνεται στο πρόγραμμα αναθέσεων του τρέχοντος εξαμήνου (εναλλακτικά μπορείτε να συμβουλευτείτε το σχετικό ευρετήριο του forum αλλά έχει χρόνια να ενημερωθεί).

 • Τσεκάρετε το μάθημα που σας ενδιαφέρει στο κενό κουτάκι που εμφανίζεται αριστερά του. Δεν ξεχνάτε να δηλώσετε ΟΛΑ τα μαθήματα για τα οποία παραλάβατε (ή σκοπεύετε να παραλάβετε) συγγράμματα στο τρέχον εξάμηνο γιατί αλλιώς θα αναγκαστείτε να τα επιστρέψετε.

  • Μέγιστος αριθμός μαθημάτων δήλωσης ανά εξάμηνο φοίτησης:
   • 1ο εξάμηνο => 6 μαθήματα
   • 2ο - 3ο εξάμηνο => 7 μαθήματα
   • 4ο - 7ο εξάμηνο => 8 μαθήματα
   • 8ο εξάμηνο => 9 μαθήματα
   • 9ο εξάμηνο και άνω => 12 μαθήματα

  • Αν έχετε γίνει δεκτοί σε μαθήματα του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ή Οικονομικών Επιστημών, θα πρέπει να τα προσμετρήσετε στον αριθμό μαθημάτων της δήλωσης σας αλλά δεν τα δηλώνετε στο my-studies. Θα συμπεριληφθούν στην δήλωση σας μέσω της αίτησης που είχατε υποβάλλει γι αυτά.

 • Πατήστε “Δήλωση” για επιβεβαίωση (κάτω δεξιά δίπλα απ' την αποσύνδεση), αφού τσεκάρετε ΟΛΑ τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν, και θα εμφανιστεί η προεπισκόπηση της δήλωσης σας.
  • Παλαιότερα, κάπου εδώ θα δηλώνατε και τα συγγράμματα που παραλάβατε αλλά πλέον η επιλογή έχει αφαιρεθεί και αρκεί που δηλώσατε το αντίστοιχο μάθημα.

 • Ελέγξτε αν δηλώσατε τα σωστά μαθήματα.
  • Αν θέλετε να αφαιρέσετε κάποιο μάθημα απλώς το ξετσεκάρετε.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε μάθημα που ξεχάσατε, πατήστε “Ακύρωση” (οι μέχρι τώρα επιλογές σας μένουν στην μνήμη) και τσεκάρετε το νέο μάθημά σας.
  • Αν όλα είναι λάθος πατήστε “Αρχικοποίηση” ώστε να διαγραφούν οι επιλογές σας απ' την μνήμη και ξανά από την αρχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η δήλωση σας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα!

 • Ξαναπατήστε "Δήλωση" αν όλα είναι σωστά και θα σας εμφανιστεί το μήνυμα "Η δήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία" στην κορυφή καθώς και "Το μάθημα δηλώθηκε επιτυχώς." κάτω από κάθε μάθημα.

Τώρα η δήλωση σας έχει ολοκληρωθεί αλλά καλό θα ήταν να ακολουθήσετε και το παρακάτω βήμα.

 • Ελέγξτε αν η δήλωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
  Ακολουθείτε την εξής διαδρομή: Προφίλ (κάτω αριστερά) => Ιστορικό => Επιλογή ημερομηνίας τελευταίας δήλωσης
  • Αν αναφέρει ότι ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ, κατεβείτε πιο κάτω στην ίδια ημερομηνία ή ανατρέξτε σε νεότερη.
  • Αν έχετε μπει στο my-studies πολλές φορές απ' την τελευταία σας δήλωση, ενδέχεται η ημερομηνία εκείνη να μην υπάρχει πια στο Ιστορικό.
  • Αν κάνατε την δήλωση στην τωρινή είσοδο σας και είστε ακόμα συνδεδεμένοι, πρέπει να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά για να εμφανιστεί στο Ιστορικό.

  Δεν έχει νόημα ακόμα να κοιτάτε στο "Ιστορικό Δηλώσεων" γιατί εκεί θα περαστεί η δήλωσή σας μόνο αφού εγκριθεί απ' την γραμματεία, κάτι που παίρνει από μερικές μέρες μέχρι βδομάδες.


Επιπλέον Πληροφορίες:

 • Για να πάρετε μέρος στις εξετάσεις η δήλωση στο my-studies πρέπει να γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και δεν την αντικαθιστά ούτε η δήλωση σας στο ΕΥΔΟΞΟΣ ούτε τα μαθήματα που ακολουθείτε στην eclass. Aν δώσετε μάθημα το οποίο δεν έχετε δηλώσει υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χρειαστεί να το ξαναδώσετε ακόμα κι αν το έχετε περάσει.

 • Δήλωση μαθημάτων γίνεται μόνο μέσω του my-studies και όχι στην γραμματεία (εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό στην ανακοίνωση του εκάστοτε εξαμήνου).

 • Δήλωση γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εντός της περιόδου δηλώσεων. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν δηλώσατε μαθήματα ηλεκτρονικά εντός της προθεσμίας, μπορείτε να καταθέσετε αίτηση εκπρόθεσμης δήλωσης στην Γραμματεία. Όσο πιο νωρίς κατατεθεί, τόσο πιο πιθανό να γίνει δεκτή.

 • Δηλώσεις γίνονται 2 κάθε χρόνο, μία για το χειμερινό και μία για το εαρινό εξάμηνο. Στην επαναληπτική εξεταστική (Σεπτεμβρίου) δεν γίνεται δήλωση, παρά εξετάζεστε σε όσα μαθήματα δηλώσατε μέσα στο έτος και δεν επιτύχατε.
  Συμβουλή: Δηλώστε όσα περισσότερα μαθήματα μπορείτε. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας χρησιμεύσουν.

 • Μπορείτε να (ξανα)κάνατε την δήλωση μαθημάτων με τον παραπάνω τρόπο όσες φορές και ότι ώρα θέλετε, από όπου έχετε πρόσβαση στο δίκτυο.

_________________
Βρείτε σημειώσεις μαθημάτων & παλιά θέματα στην eclass!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group