forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 18 Νοέμ 2017, 19:43

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]




Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 5 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: για το μάθημα Πληροφορική 1
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Νοέμ 2010, 03:30 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: 21 Σεπ 2010, 02:26
Δημοσ.: 68
Πώς μπορούμε να κατεβάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις βιβλιοθήκες του Roberts στον Doctor Java;;


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: για το μάθημα Πληροφορική 1
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Νοέμ 2010, 18:45 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: 21 Σεπ 2010, 02:26
Δημοσ.: 68
και κάτι ακόμα:

πως μπορώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα που να ζητάει είσοδο στοιχείων από τον χρήστη χωρίς να χρησιμοποιήσω τη βιβλιοθήκη java.util.* ;


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: για το μάθημα Πληροφορική 1
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Νοέμ 2010, 22:11 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 07 Μαρ 2007, 17:47
Δημοσ.: 392
Τοποθεσια: Gothenburg, Sweden
Να υποθέσω πως αναφέρεσαι σε κάποιο βιβλίο; Δεν ξέρω για ποιο λες αλλά αν κάνεις ένα search με το όνομα του βιβλίου πιθανόν θα βρεις την ιστοσελίδα του συγγραφέα όπου συνήθως υπάρχoυν και ότι βιβλιοθήκες έχει ο συγγραφέας.
Αν χρειάζεσαι να χρησιμοποιήσεις κάποια συγκεκριμένη class αρκεί να έχεις το αρχείο.class στον ίδιο φάκελο που δουλεύεις, και οι κλήσεις μεθόδων ή αντικειμένων στην κλάση θα δουλεύουν κανονικά.
Αν θέλεις να κάνεις import κάποιο package εκεί είναι λίγο πιο πολύπλοκα...

Όσο για το δεύτερο, δεν θυμάμαι τώρα κάποιον τρόπο, αλλά γιατί το χρειάζεσαι αυτό?

_________________
]


Δεν τελειώνει η ζωή σε μία άρνηση,
κ αν έχεις άντερα την άρνηση ακολούθα...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: για το μάθημα Πληροφορική 1
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2010, 02:24 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: 21 Σεπ 2010, 02:26
Δημοσ.: 68
ναι αναφέρομαι στο βιβλίο ''Η τέχνη και η επιστήμη της Java'' του Eric Roberts.

import packages ήθελα να κάνω,τελικά τα βρήκα τα packages και τα κατέβασα και τα κατάφερα να το κάνω να δουλέψει,δε ξέρω αν είναι σωστό αυτό που έκανα βέβαια:

αφού τα αποθήκευσα,πήγα edit-->prefences-->resource locations και στο extra classpath έκανα add τα αρχεία από τα packages που θα χρειαζόμουν(έχουν επέκταση .java) και οι εντολές με import δούλεψαν μια χαρά

από περιέργεια ρωτάω,για το 2ο απλά αναρωτιέμαι ποιές είναι οι πραγματικές εντολές για την είσοδο δεδομένων από τον χρήστη


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: για το μάθημα Πληροφορική 1
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2010, 03:11 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 07 Μαρ 2007, 17:47
Δημοσ.: 392
Τοποθεσια: Gothenburg, Sweden
Ναι μια χαρά τα έκανες.
Τώρα όσο για το input output αυτές είναι οι βασικές (και γιατί όχι) πραγματικές εντολές ειδικά για ένα πρόγραμμα που τρέχει σε γραμμή εντολών.
Η αλήθεια είναι όμως ότι η java αναπτύχθηκε και διαδόθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω των java applets που μπορούν να τρέξουν σε μια ιστοσελίδα, οπότε εκεί υπάρχουν άλλα classes (ενδεικτικα ας πούμε την κλάση JOptionPane η οποία δουλεύει και χωρίς να γράφουμε applet) που χρησιμοποιεί π.χ. παραθυρικό περιβάλλον. Χρησιμοποιείται με την εντολή
Κώδικας:
import javax.swing.*;
. Ορίστε ένα παράδειγμα που μπορείς να δοκιμάσεις:
Κώδικας:
import javax.swing.*;

public class Demo
{
     public static void main (String[] args)
     {
           String value;
           value = JOptionPane.showInputDialog("Enter an integer number:");
           int number;
           number = Integer.parseInt(value);
           JOptionPane.showMessageDialog(null, "You entered number " + number);
           System.exit(0);
      }
}

Να διευκρινήσω ότι η μέθοδος showInputDialog διαβάζει μόνο Strings σαν input οπότε πρέπει μετά να κάνουμε parse στον τύπο μεταβλητής που θέλουμε.

_________________
]


Δεν τελειώνει η ζωή σε μία άρνηση,
κ αν έχεις άντερα την άρνηση ακολούθα...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 5 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group