forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 14 Δεκ 2018, 17:20

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Openfund - Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2009, 00:02 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: 29 Ιουν 2009, 23:45
Δημοσ.: 7
Τι είναι το Openfund

Το Openfund είναι ένα νέο σχήμα που στηρίζει νέες ιδέες στο χώρο του διαδικτύου και των αναδυομένων τεχνολογιών, παρέχοντας εκτενή συμβουλευτική και υποστήριξη σε οτιδήποτε απαιτεί η δημιουργία μίας start-up επιχείρησης, μαζί με έκθεση και προβολή σε ευρύ οικοσύστημα επαφών, καθώς και χρηματοδότηση αρχικού σταδίου (pre-seed capital).

Απευθύνεται σε νέους εφευρέτες και επιχειρηματίες που θέλουν να μεταπηδήσουν από το στάδιο της ιδέας σε αυτό της νέας επιχείρησης (start-up). Το σχήμα απευθύνεται σε ομάδες 2 έως 4 ατόμων οι οποίες έχουν ιδέες που συσχετίζονται με νέες τεχνολογίες και συγκεκριμένα με λογισμικό ή και το διαδίκτυο, καθώς και φέρουν διεθνή καινοτομία.

Υποβολή προτάσεων και αξιολόγηση

Οι ομάδες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την περιεκτική περιγραφή της επιχειρηματικής τους ιδέας. Ο πρώτος κύκλος υποβολής προτάσεων ξεκίνησε ήδη, με καταληκτική ημερομηνία την 30/09/2009. Η διαδικασία επιλογής και η ανακοίνωση των επιλεχθεισών προτάσεων θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου. Την 1η Δεκεμβρίου 2009 θα ξεκινήσει η περίοδος ‘εκκόλαψης’ των ομάδων που θα επιλεχθούν, ενώ παράλληλα θα ανοίξει ο νέος γύρος υποβολής προτάσεων.

Η επιλογή των σχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω διαδικασίας διεξοδικής αξιολόγησης, συνεντεύξεων και παρουσίασης. Σε κάθε επανάληψη της διαδικασίας θα προκύπτουν μέχρι 5 επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες και θα λάβουν τα προνόμια συμμετοχής τους στο Openfund. Τα προνόμια που θα λαμβάνουν αυτές έχουν διαμορφωθεί προσεκτικά με τρόπο ώστε, μαζί με την πλήρη απασχόληση των επιχειρηματιών, να είναι ικανά για την μετατροπή της ιδέας τους σε λειτουργικό προϊόν εντός διαστήματος 4 μηνών, γεγονός που αποτελεί και το στόχο λειτουργίας του Openfund.

Η ομάδα του Openfund

Το Openfund απαρτίζεται από αριθμό εκλεκτών μελών με τεχνογνωσία και εμπειρία σε κάθε ένα από τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία και επιτυχία μίας καινοτομικής τεχνολογικής επιχείρησης, και συστήνεται με ένα και μοναδικό όραμα: Το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ επιχειρηματιών και επενδυτικών κεφαλαίων, με τη δημιουργία μίας χειροπιαστής λύσης υποστήριξης αρχικού σταδίου, ικανής να φέρει τα συστατικά μέλη του οικοσυστήματος κοντά, και να μετατρέψει τις λανθάνουσες ισχυρές προοπτικές σε χειροπιαστή πραγματικότητα. x

Τα ιδρυτικά στελέχη του Openfund είναι:

Αθανασιάδης Δημήτριος, Επιχειρηματίας, Συνδιοργανωτής Open Coffee
Αποστολάκης Απόστολος, Επιχειρηματίας, e-shop.gr
Κασσελάκης Γεώργιος, Επιχειρηματίας, Συνδιοργανωτής Open Coffee
Ξάνθος Σπύρος, Επιχειρηματίας, Pattern Insight (Καλιφόρνια, ΗΠΑ)
Παλαντζιάν Ονίκ, Στέλεχος Εταιρείας Επιχ. Συμμετοχών, Capital Connect
Παπαφλωράτος Σωκράτης, Επιχειρηματίας, Trusted Places (Λονδίνο)
Τζιραλής Γεώργιος, Επιχειρηματίας, Συνδιοργανωτής Open Coffee
Φαρμάκη Τερέζα, Επενδυτής, Τράπεζα Πειραιώς

Πληροφορίες και υποβολή προτάσεων

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή προτάσεων στο http://www.theopenfund.com/.

Βρίσκομαι προσωπικά στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για περισσότερες πληροφορίες, και ευχαριστώ το forum.math.uoa.gr για τη φιλοξενία.

Γ. Τζιραλής


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Openfund - Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2009, 11:13 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 12 Μαρ 2006, 22:43
Δημοσ.: 3630
Τοποθεσια: Αθήνα
Προς τον κ. Γ. Τζιραλή:

Ενδιαφέρον το θέμα που γράψατε στο φιλόξενο ΦΟΡΟΥΜ του Τμήματος Μαθηματικών. Όπως ίσως θα είδατε το ΦΟΡΟΥΜ αυτό στοχεύει κυρίως στην πληροφόρηση των φοιτητών (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) για τις σπουδές τους και την Επιστήμη των Μαθηματικών. Γίνονται επίσης ευρύτερες συζητήσεις για αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία.
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι οι φοιτητές μας στο Τμήμα Μαθηματικών έχουν κατά καιρούς πολλές καινοτόμες ιδέες (προφανώς αυτό οφείλεται στη φύση της μαθηματικής Επιστήμης), οι οποίες σχεδόν πάντα μένουν απραγματοποίητες.
Θα θέλαμε, όπως σας έγραψα περισσότερες διευκρινίσεις, για παράδειγμα:
1) Πως θα διασφαλισθεί ένας νέος ότι η ιδέα του δεν θα υποκλαπεί;
2) Ποιές θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης υλοποίησης των ιδεών;
3) Είναι τράπεζες που στηρίζουν την πρωτοβουλία σας;

Θα επιθυμούσαμε να μας απαντήσετε. Επίσης θεωρώ καλή ιδέα να οργανώσουμε μία συνάντηση στο Εργαστήριο του Τμήματος, στην οποία θα μας μιλήσετε για όλα αυτά και στην οποία να παρευρίσκονται και οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές

Ευάγγελος Ράπτης
Διευθυντής Εργαστηρίου Υπολογιστών

_________________
Ευάγγελος Ράπτης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Openfund - Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2009, 11:47 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: 29 Ιουν 2009, 23:45
Δημοσ.: 7
κ. Ράπτη σας ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον.
Επιχειρώ σύντομες απαντήσεις κάτωθι, ενώ θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μου να αναπτύξω τα παραπάνω σε ανοικτή συνάντηση παρουσία κάθε ενδιαφερομένου (το προσωπικό μου e-mail είναι gtziralis ατ gmail).

1) Προσωπικά θεωρώ ότι η αξία της ιδέας είναι υπερεκτιμημένη, στην πράξη αυτή είναι πολύ μικρή και η βαρύτητα στην επιχειρηματική επιτυχία μιας ιδέας οφείλεται στην υλοποίηση και στην προσαρμοστικότητα που επιδεικνύει ο δημιουργός και επιχειρηματίας στα σήματα της αγοράς, και όχι τόσο στην ιδέα καθ' αυτή. Επίσης, ο εφευρέτης έχει πολλά πλεονεκτήματα απέναντι σε όποιον άλλον επιχειρήσει να αντιγράψει την ιδέα του (γνώση του προβλήματος, βασική καινοτομία αυτής, κ.ά.), αρκεί να μην προσκολληθεί στην υποτιθέμενη αξία της αρχικής ιδέας. Επίσης, θεωρώ μη δόκιμη την υποψία ότι επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε ολόκληρο τον μηχανισμό του Openfund (πιστέψτε με, με περίσσειο μόχθο) με σκοπό να "κλέψουμε ιδέες" για να τις "αντιγράψουμε" εμείς, εξ' άλλου συμμετέχουμε με τα ονόματά μας στην προσπάθεια και οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση θα ήταν ο πιο σίγουρος δρόμος προς την αποτυχία του όλου εγχειρήματος.

2 & 3) Μαζί με το call για προτάσεις, το call για επενδυτές είναι επίσης ανοικτό. Ζητάμε ελάχιστο ποσό 30 χιλιάδων ευρώ, το οποίο και θα αποφέρει εταιρικά μερίδια και στις 5 (κατά μέγιστο) εταιρείες ενός γύρου. Περισσότερες λεπτομέρειες μάλλον δεν ενδιαφέρουν το παρών forum, ωστόσο μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι η τράπεζα Πειραιώς είναι ο πρώτος επενδυτής στην προσπάθεια, με ποσό ύψους 250 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, αναφέρω ότι περισσότερο εκτενείς απαντήσεις και λεπτομέρειες για τη λειτουργία του Openfund μπορεί κανείς να λάβει στην ιστοσελίδα μας http://theopenfund.com/ (για παράδειγμα, θα πρότεινα να ανατρέξετε και στο FAQ, http://theopenfund.com/FAQ.aspx).

Σας ευχαριστώ,
Γ. Τζιραλής


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Openfund - Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2009, 14:25 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 12 Μαρ 2006, 22:43
Δημοσ.: 3630
Τοποθεσια: Αθήνα
Προς τον κ. Γ. Τζιραλή:
Σας ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία σας. Ελπίζω και κάποιος μαθηματικός να προσπαθήσει κοντά σας και να πετύχει.
Εμείς εδώ στο ΦΟΡΟΥΜ και στο Τμήμα Μαθηματικών θα δημοσιοποιούμε τις δράσεις σας και θα θέλαμε να μας ενημερώνετε για όλα.
Μένω με την εντύπωση ότι το φθινόπωρο, όταν έχετε χρόνο, θα τα καταφέρετε να μας μιλήσετε και από κοντά

Ευάγγελος Ράπτης
Διευθυντής Εργαστηρίου Υπολογιστών

_________________
Ευάγγελος Ράπτης


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group