forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 18 Ιουν 2018, 07:24

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 6 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Δελτίο Τύπου - Διαμαρτυρία
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2010, 19:58 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: 23 Νοέμ 2009, 16:37
Δημοσ.: 42
Δελτίο Τύπου - Διαμαρτυρία


Ολοκληρώθηκε η 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στη Μολδαβία από 2 έως 8 Μαΐου, με τη συμμετοχή των καλύτερων μαθητών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Μαθηματικά. Οι έλληνες μαθητές μέλη της ελληνικής ομάδας, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, που θέλει κάθε φορά να φέρνουν στη χώρα μας μετάλλια, κατέκτησαν ένα αργυρό και τρία Χάλκινα μετάλλια.


Η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Β.Μ.Ο), που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 1984, είναι πια ένας θεσμός υψηλοτάτου ενδιαφέροντος όχι μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη σ΄ αυτό αποτελεί η συμμετοχή τα τελευταία χρόνια εκτός συναγωνισμού εθνικών ομάδων και από άλλες χώρες της Ευρώπης όπως της Αγγλίας, Γαλλίας και της Ιταλίας.


Η επιλογή των μαθητών που συμμετέχουν σ΄ αυτή γίνεται μέσω των Μαθηματικών διαγωνισμών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία από το 1933. Στη διοργάνωση συμμετέχουν περίπου 15000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα. και εργάζονται γι’ αυτήν χωρίς καμία αμοιβή εκατοντάδες μέλη της. Η προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους στις διεθνείς αυτές διοργανώσεις γίνεται από τα μέλη της Επιτροπής διαγωνισμών καθηγητές Πανεπιστημίου και Μαθηματικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι εργάζονται αφιλοκερδώς. Η μόνη συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων όλα αυτά τα χρόνια ήταν η διάθεση αιθουσών για τη διεξαγωγή των αρχικών φάσεων του διαγωνισμού και η κάλυψη των εξόδων μετάβασης και επιστροφής των έξι μαθητών και των δυο συνοδών καθηγητών, που συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτές.


Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή και η κατάκτηση μεταλλίων σε αυτούς τους διαγωνισμούς αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής σε μεταπτυχιακά προγράμματα μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού και ανεβάζουν το κύρος της χώρας σε θέματα Παιδείας. Οι μαθητές αυτοί έχουν βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων, έχουν προσκληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι έχουν γίνει δεκτοί με υποτροφίες σε ονομαστά Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.


Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων δεν κάλυψε τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής της Ελληνικής Ομάδας για τη συμμετοχή της στην 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (συνολικό κόστος αποστολής 2500€ !!!).
Πρέπει να επισημάνουμε ότι είκοσι μέρες μετά την επιστροφή των παιδιών και μετά από συνεχείς οχλήσεις της Εταιρείας εκδόθηκε η απόφαση για τη συγκρότηση της Ελληνικής Ομάδας για την 27η Β.Μ.Ο.


Υπενθυμίζουμε ότι από 2 έως 14 Ιουλίου 2010 θα διεξαχθεί η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Καζακστάν, θεσμός παγκοσμίου ενδιαφέροντος, που είχε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τον Ιούλιο του 2004, και δεν έχουμε ακόμη σαφή απάντηση αν το Υπουργείο θα εγκρίνει και θα καλύψει τη δαπάνη μετάβασης και επιστροφής της Ελληνικής ομάδας.


Πιστεύουμε ότι η περικοπή της χρηματοδότησης αυτών των αποστολών με αποτέλεσμα την μη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς πνευματικούς αγώνες υπονομεύει το κύρος της χώρας.


Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου θα φέρει ακέραια την ευθύνη για τον πιθανό διεθνή διασυρμό της χώρας.


(Το παραπάνω δελτίο τύπου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Ε.)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Δελτίο Τύπου - Διαμαρτυρί
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2010, 17:06 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 27 Μάιος 2006, 05:11
Δημοσ.: 108
http://www.hms.gr/index.php?option=com_ ... cle&id=157 ορίστε και το λινκ.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Δελτίο Τύπου - Διαμαρτυρί
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Ιουν 2010, 02:31 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 15 Μαρ 2007, 12:37
Δημοσ.: 2388
Το πανε φιρι φιρι να το κανουν παλι το θαυμα τους.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Δελτίο Τύπου - Διαμαρτυρί
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιουν 2010, 10:27 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 06 Δεκ 2008, 13:17
Δημοσ.: 3482
Τοποθεσια: Μακριά, πολύ μακριά
Συγχαρητήρια για τα μετάλλια.
Όσο για το υπουργείο Παιδείας και εκεί .......... θερμά συγχαρητήρια.

_________________
77...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Δελτίο Τύπου - Διαμαρτυρί
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Ιουν 2010, 17:06 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφη: 23 Νοέμ 2009, 16:37
Δημοσ.: 42
Ίδια τακτική ακολούθησε το Υπουργείο "Παιδείας" και με το διαγωνισμό στη Φυσική:

Το Υπουργείο Παιδείας μπλοκάρει τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών και Φυσικής
Submitted by antibaro on Thu, 03/06/2010 - 17:46
Παιδεία Ανακοινώσεις


Το Υπουργείο Παιδείας για πρώτη φορά φέτος εδώ και πολλές δεκαετίες δεν κάλυψε τα έξοδα αποστολής της ελληνικής συμμετοχής στημ 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και δεν προτίθεται να καλύψει τα έξοδα ούτε για την Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, ούτε για την Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής.

Το ποσό που δεν κάλυψε στην πρώτη περίπτωση ήτανε 2500 ευρώ, ενώ το ποσό που δεν προτίθεται να καλύψει για την Ολυμπιάδας Φυσικής είναι 3000 ευρώ! Το ποσό για την επικείμενη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά από τα συμφραζόμενα εξάγεται ότι δεν δύναται να το καλύψει με δικά της έξοδα η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (κάτι που ήδη έκανε για την ΒΜΟ) με κίνδυνο η χώρα μας να μείνει χωρίς συμμετοχή για πρώτη φορά στα χρονικά!

Βρίσκω τα γεγονότα αυτά παντελώς απαράδεκτα και τα καταγγέλω δημοσίως αναδημοσιεύοντας τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου που απεστάλη στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η λύπη μου και η διαμαρτυρία μου είναι πολλαπλή, διότι εκτός των άλλων, έχω και προσωπική εμπειρία από αυτές τις διοργανώσεις έχοντας συμμετάσχει με επιτυχία στην 7η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Σόφια το 1990.


Ανδρέας.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Δελτίο Τύπου - Διαμαρτυρί
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2010, 00:00 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 15 Μαρ 2007, 12:37
Δημοσ.: 2388
Ποσο ξεφτιλικι. Δεν θα επρεπε κανονικα να βγει ενα επισημο δελτιο τυπου ας πουμε απ τα Τμηματα Μαθηματικων ολης της χωρας που να κραζει το υπουργειο; Η φωνη της ΕΜΕ δεν ακουγεται.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 6 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group