forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 24 Σεπ 2017, 12:36

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]




Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 27 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2009, 20:46 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 10 Ιούλ 2007, 06:57
Δημοσ.: 364
Ξερει κανεις που θα βρω καλες σημειωσεις για java και πως θα την εγκαταστησω στο pc μου??(δεν ξερω αν ειναι free αν δν ειναι μην μου πειτε)

_________________
ΤΕΛΟΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2009, 20:48 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 23 Δεκ 2008, 12:51
Δημοσ.: 1739
Τοποθεσια: Καφενειο
Την java μπορεις να την κατεβασεις δωρεαν,την παρεχει τζαμπα η ιδια η εταιρεια,απο εδω

_________________
I have come here to chew bubblegum and kick ass...and I'm all out of bubblegum
Sometimes I throw my books in the air singing "Ayo,I'm not gonna get my degree"


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2009, 22:17 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 12 Δεκ 2006, 17:32
Δημοσ.: 2095
Τοποθεσια: Somewhere in Time The Final Frontier
καλές σημειώσεις για τα βασικά της java μπορείς να βρεις στην πληροφορική 1 και 2 απο την η τάξη :)

_________________
Η αυλαία έπεσε ευχαριστώ που ήρθατε στην παράσταση


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2009, 14:56 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 19 Ιουν 2009, 14:49
Δημοσ.: 262
Τοποθεσια: /home
Αυτό που δίνει η εταιρία νομίζω είναι το runtime environment. Για να γράψεις κώδικα θα χρειαστείς κάποιο ide. Καλά λόγια έχω ακούσει για το eclipse, αν και δεν το εχω χρησιμοποιήσει :wink: (είναι και crossplatform)

_________________
I put on my robe and wizard hat


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2009, 16:45 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 20 Οκτ 2006, 18:35
Δημοσ.: 1723
Τοποθεσια: Αθήνα
εγώ χρησιμοποιούσα το bluej. είναι καλό περιβάλλον για να γράφεις και νομίζω και compiler. έχει καιρό να ασχοληθώ αλλά θυμάμαι πως ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

_________________
Welcome to Stockholm


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2009, 17:32 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 07 Μαρ 2007, 17:47
Δημοσ.: 392
Τοποθεσια: Gothenburg, Sweden
Γενικά για να ξεκινήσει να ασχολείται κανείς, αρκεί ένας οποιοσδήποτε editor (notepad, notepad++, gedit, gvim, geany, emacs ό,τι αρέσει στον καθένα) και οι εντολές του JDK, (τις βλέπει κανείς απ'το official documentation της Java). Απο 'κει και πέρα τα IDE είναι για πιο μεγάλα projects που και πάλι σχετικό είναι. Ξέρω εξαίρετους programmers που γράφουν μόνο με έναν editor ;) .

_________________
]


Δεν τελειώνει η ζωή σε μία άρνηση,
κ αν έχεις άντερα την άρνηση ακολούθα...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2009, 17:41 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 19 Ιουν 2009, 14:49
Δημοσ.: 262
Τοποθεσια: /home
Χμ, και σαν compiler τι χρησιμοποιείς μετά τον editor όμως;

_________________
I put on my robe and wizard hat


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2009, 17:56 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 07 Μαρ 2007, 17:47
Δημοσ.: 392
Τοποθεσια: Gothenburg, Sweden
Ο compiler περιλαμβάνεται στο jdk αν δεν κάνω λάθος. Τον χρησιμοποιείς μέσω terminal με κατάλληλη εντολή (σε linux και jdk6 είναι η javac αν θυμάμαι καλά).

_________________
]


Δεν τελειώνει η ζωή σε μία άρνηση,
κ αν έχεις άντερα την άρνηση ακολούθα...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2009, 12:38 
Χωρίς σύνδεση
Forum Administrator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Μαρ 2006, 14:02
Δημοσ.: 227
Τοποθεσια: Εδώ
Nikolo έγραψε:
Ο compiler περιλαμβάνεται στο jdk αν δεν κάνω λάθος. Τον χρησιμοποιείς μέσω terminal με κατάλληλη εντολή (σε linux και jdk6 είναι η javac αν θυμάμαι καλά).


Πολύ καλά θυμάσαι. Αυτή η εντολή είναι ανεξάρτητη λειτουργικού εφόσον κάποιος εγκαταστήσει το jdk και ρυθμίζει σωστά τα path του υπολογιστή του έχει διαθέσιμη αυτή την εντολή.

_________________
"A program with a colorful GUI is like a woman with too much makeup. Shiny on the outside - awful on the inside."


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Σεπ 2009, 22:16 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 10 Ιούλ 2007, 06:57
Δημοσ.: 364
Να ρωτησω και κατι αλλο...επειδη σρτη σχολη ειχα μαλλον την ατυχια να κανω μονο c....θελω να δημιουργησω και java applet...ειναι ιδιο το προγραμμα που πρεπει να κατεβασω γτ το γραφω το προγραμμα αντεγραμμενο απο ενα βιβλιο και μου χτυπαει λαθος και δν καταλαβαινω και το γτ
import java.applet.Applet;
import java.awt.Graphics;
public class Applet extends Applet
{
publc void paint (Graphics g)
{
g.drawString("hello world!!!",10, 40);

}


}

το προγραμμα και αυτο που βγαζει
java.lang.ClassNotFoundException: helloApplet.class
at sun.applet.AppletClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.applet.AppletClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.applet.AppletClassLoader.loadCode(Unknown Source)
at sun.applet.AppletPanel.createApplet(Unknown Source)
at sun.applet.AppletPanel.runLoader(Unknown Source)
at sun.applet.AppletPanel.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
load: class helloApplet.class not found.

_________________
ΤΕΛΟΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Σεπ 2009, 23:42 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 07 Μαρ 2007, 17:47
Δημοσ.: 392
Τοποθεσια: Gothenburg, Sweden
Οκ πάμε λίγο σιγά σιγά, ποια έκδοση της java έχεις βάλει, με τι όνομα αποθήκευσες το αρχείο και πως το έκανες compile? Πάμε αυτά και βλέπουμε :p (από περιέργεια από ποιο βιβλίο το κοιτάς; )

_________________
]


Δεν τελειώνει η ζωή σε μία άρνηση,
κ αν έχεις άντερα την άρνηση ακολούθα...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Σεπ 2009, 00:43 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 12 Μαρ 2006, 23:50
Δημοσ.: 442
Τοποθεσια: Άγιος Στέφανος
Από τη φύση του error καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν μπορεί να βρει το αρχείο .class. Αυτό μπορεί να συνέβη διότι ίσως εκτέλεσες την εντολή
Κώδικας:
java classname
ΧΩΡΙΣ πριν να κάνεις compile! 'Η αν το αρχείο .class αποθηκεύτηκε σε άλλο φάκελο μετα το compile! Κάνε compile με την εντολή
Κώδικας:
javac classname.java
και μετά για να τρέξεις το applet σε κάποιο browser πρέπει να γράψεις ένα μικρό HTML αρχείο στο οποίο να εκτελείτε το applet το οποίο αρχείο θα ανοίξεις μέσω ενος browser (π.χ. Internet Explorer). Αν θες να τρέξεις ένα όχι applet "πρόγραμμα" java δίνεις την εντολή java classname μετά το compile!

_________________
Maths are so beautiful as a statue....


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Σεπ 2009, 08:54 
Χωρίς σύνδεση
Forum Administrator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Μαρ 2006, 14:02
Δημοσ.: 227
Τοποθεσια: Εδώ
Επίσης μάλλον πρέπει να αλλάξεις το
Κώδικας:
public class Applet extends Applet


σε

Κώδικας:
public class helloApplet extends Applet

_________________
"A program with a colorful GUI is like a woman with too much makeup. Shiny on the outside - awful on the inside."


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Σεπ 2009, 15:00 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 10 Ιούλ 2007, 06:57
Δημοσ.: 364
Λοιπον το βιβλιο ειναι ενα του λιακεα εισαγωγη στη java 2....
το αποθηκευω σαν helloApplet.java
το κανω compiler me javac helloApplet.java
και βγαζει λαθος στο publc void paint (Graphics g)
επειτα το εγραπσα στο ecklipse και εβγαλε ολοοοοοο αυτο

_________________
ΤΕΛΟΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: java
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Σεπ 2009, 15:33 
Χωρίς σύνδεση
Forum Administrator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Μαρ 2006, 14:02
Δημοσ.: 227
Τοποθεσια: Εδώ
VIC-VAS έγραψε:
και βγαζει λαθος στο publc void paint (Graphics g)


Έχεις γράψει publc αντί για public γι'αυτο σου βγάζει λάθος εκεί.

Ακόμα κι αν διορθώσεις αυτό θα σου βγάλει σφάλμα στο όνομα της κλάσης που είναι Applet. Όπως μας είπες το όνομα του αρχείου σου είναι helloApplet έτσι αυτό πρέπει να είναι και το όνομα της κλάσης σου. Στο έγραψα και πιο πάνω αυτό. Προσπάθησε με αυτές τις αλλαγές και πες μας τι θα γίνει.

_________________
"A program with a colorful GUI is like a woman with too much makeup. Shiny on the outside - awful on the inside."


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 27 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group