forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 22 Σεπ 2017, 22:43

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]




Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 25 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 12:41 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Αν δεις τον κώδικα στο πρώτο site που ανέφερα (το bookbinding) φαίνεται να έχει ένα αρχειάκι css που φορτώνει με τα fonts. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με css όμως οπότε δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Θα μπορούσε να μου κάνεις μια περίληψη του άρθρου της wikipedia; Δεν κατάλαβα και πολλά.

ΕDIT: Μου έχει τύχει να μπω σε κινέζικες ιστοσελίδες και να μην φαίνονται οι χαρακτήρες, άρα συμβαίνει και αυτό.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαφορετικό θέμα, βρήκα ένα design studio στη Ρωσία, εν ονόματι Αrt. Lebedev Studio,
του οποίου η δουλειά, αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή. Εδώ η γενική δουλειά τους (εξώφυλλα, ιστοσελίδες, αντικείμενα). Ένα δικό τους site: http://www.azimut.ru/
Aπλά σπίστευτοοο :shock:


Τελευταία επεξεργασία απο Άρια την 23 Φεβ 2007, 13:02, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 12:48 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 05 Ιουν 2006, 20:53
Δημοσ.: 1504
Τοποθεσια: Αθήνα
Παράθεση:
UTF-8 uses one to four bytes (strictly, octets) per character, depending on the Unicode symbol. Only one byte is needed to encode the 128 US-ASCII characters (Unicode range U+0000 to U+007F). Two bytes are needed for Latin letters with diacritics and for characters from Greek, Cyrillic, Armenian, Hebrew, Arabic, Syriac and Thaana alphabets (Unicode range U+0080 to U+07FF). Three bytes are needed for the rest of the Basic Multilingual Plane (which contains virtually all characters in common use). Four bytes are needed for characters in other planes of Unicode.


Λίγο η πολύ λέει αυτό που σου είπα. Ότι υπάρχουν εγκατεστημένα σε κάθε browser αποκωδικοποιητές γραμμάτων Greek, Cyrillic, Armenian κτλ Τώρα ειδικός δεν είμαι. Αλλά κάπου εκεί πρέπει να υπάρχει η εξήγηση.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 13:42 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 18 Μαρ 2006, 14:35
Δημοσ.: 272
Τοποθεσια: Γλυφάδα
grammo έγραψε:
Άρια έγραψε:
Eρώτηση: Τι συμβαίνει σε περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις περίεργη γραμματοσειρά σε site που ο θεατής δε θα διαθέτει; Θα του φαίνονται κινέζικα εάν δε την έχει στο σκληρό του; (Την ξέρω την επιλογή με το font-family κτλ.)


Δεν παίζει ρόλο αν θα την έχει ο άλλος στο σκληρό του νομίζω. Το θέμα είναι αν ο browser που διαθέτει ο αναγνώστης, αλλά και εσύ που γράφεις τη σελίδα υπστηρίζει τη γραμματοσειρά που θέλεις. Αυτό που λες έχει να κάνει με το encoding του κάθε browser ( explorer, opera, mozilla..)


Τα site τα οποία έδωσες για παράδειγμα χρησιμοποιούν "περίεργες" γραμματοσειρές, αλλά ως εικόνες, ενώ το υπόλοιπο κείμενο είναι γραμμένο με μία από τις συνηθισμένες. Το καταλαβαίνεις αμέσως άμα κάνεις δεξί κλικ πάνω τους. Επομένως σε αυτές τις περιπτώσεις δε χρειάζεται να έχει εγκατεστημένες τις γραμματοσειρές ο επισκέπτης.

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια γραμματοσειρά και γι αυτό και κυκλοφορούν χιλιάδες, αλλά υπάρχει μια ομάδα γραμματοσειρών που είναι standard και αυτές θα πρέπει να χρησιμοποιούμε. Δεν έχει να κάνει με τον browser αλλά με το ποιες έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου. Γι αυτό και άμα θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια δικιά σου γραμματοσειρά, κάντο στο menu με εικόνες και όχι στο κυρίως κείμενο γιατί το 99% θα βλέπει διαφορετικά απ’ ότι το έφτιαξες.

Τα κινέζικα είναι όντως κάτι εντελώς το διαφορετικό και έχουν να κάνουν με το encoding της σελίδας.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 14:50 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Ευχαριστώ, να΄σαι καλά που έκανες τον κόπο για μια τόσο όμορφη εξήγηση :)

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 23:00 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 18 Μαρ 2006, 14:35
Δημοσ.: 272
Τοποθεσια: Γλυφάδα
Ευχαρίστησή μου! 8) Φτιάχνεις κάποιο site;


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Απρ 2007, 10:50 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Κώδικας:
<table width="783" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="94"><img src="3.gif" /></td>
<td width="94"><img src="4.gif" /></td>
<td width="94"><img src="5.gif" /></td>
<td width="95"><img src="6.gif" /></td>
<td width="33" rowspan="3" bgcolor="#E6E3D1" frame="void"><br /></td>
<td width="343" rowspan="3" valign="top" bgcolor="#E6E3D1">
<h3><font color="#000"><br /><span class="style1">Apasati pe poze pentru a le mari</span>
    <p class="style1">Click on pictures to enlarge</p>
    <span class="style1">Πατήστε στις εικόνες για μεγένθυση</span></font></h3></td>
</tr>
<tr>
<td><a href="P3130023.JPG" target="_blank"><img src="11.gif" border="0" /></a></td>
<td><img src="7.gif" /></td>
<td><a href="P3130021.JPG" target="_blank"><img src="26.gif" border="0" /></a></td>
<td><a href="P3130024.JPG" target="_blank"><img src="27.gif" border="0" /></a></td>
</tr>
<tr>
<td><a href="P3130029.JPG" target="_blank"><img src="28.gif" border="0" /></a></td>
<td><a href="P3130027.JPG" target="_blank"><img src="31.gif" border="0" /></a></td>
<td><a href="P3130022.JPG" target="_blank"><img src="23.gif" border="0" /></a><br /></td>
<td><a href="P3130026.JPG" target="_blank"></a><a href="P3130032.JPG" target="_blank"><img src="34.gif" border="0" /></a></td>
</tr>
</table>


Αυτό που θέλω να μάθω είναι γιατί ανάμεσα στις εικόνες, (εφ'όσων cellpadding="0" cellspacing="0") εμφανίζει κάθετες γραμμές και δεν κολλάνε μεταξύ τους. Κάνει το ίδιο σε firefox και ie. Eντωμεταξύ έχω από κάτω έναν ίδιο πίνακα με μόνη διαφορά το μέγεθος και δε μου βγάζει κάθετες γραμμές. Καμιά ιδέα;
*Αρια is perplexed

ΕDIT: Βρήκα τι του έφταιγε, δεν είχα βάλει όλες τις φωτογραφίες στο 94 και το μέγεθος του πρώτου spanned κελιού ήταν μικρό.

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Απρ 2007, 11:53 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Πώς μπορώ να βάλω border σε ένα πίνακα/κελί μόνο από τη μια μεριά;
Mε τι πρόγραμμα βολεύει να κάνω resize πολλές εικόνες μαζί, καθορίζοντας μόνο είτε το πλάτος είτε το μήκος;

ΕDIT: Επειδή ξέρω πόσο σας ενδιαφέρει το θέμα (λολ είναι πασιφανές) το attribute για μερική εμφάνιση του border είναι frame=""
Τώρα για το πρόγραμμα resizing ακόμα το ψάχνω.

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Απρ 2007, 23:57 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 22 Μαρ 2006, 18:10
Δημοσ.: 34
Τοποθεσια: Athens, Galatsi
Για να βάλεις border μόνο από τη μια μεριά πρέπει να το ορίσεις μέσω css.
Για παράδειγμα
Κώδικας:
#table {
border: 0px;
border-left: 1px solid gray;
}


Όσο για μαζική επεξεργασία εικόνας μπορείς να χρησιμοποιήσεις το imagemagick


Αν κάπου θέλεις παραπάνω βοήθεια είτε pm είτε MSN.

_________________
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2007, 22:08 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Αυτό το ασύλληπτης ομορφιάς site φιλοδοξεί να δείξει στους επίδοξους web designers το πόσο μπορεί να διευκολύνει η css τη ζωή τους. Η html παραμένει ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι το αρχειάκι css που φορτώνει ο browser. Στο δεξί μέρος της σελίδας απλά πατήστε next για να δείτε το επόμενο υπέροχο design.

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2007, 23:35 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 18 Μαρ 2006, 14:35
Δημοσ.: 272
Τοποθεσια: Γλυφάδα
Αυτό το site αποτελεί σταθμό στην ιστορία του Web Design ακριβώς για τους λόγους που ανέφερε η Άρια: σου δείχνει πως μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το layout της σελίδας αλλάζοντας μόνο το CSS και κρατώντας την HTML χωρίς αλλαγές. Δηλαδή πετυχαίνοντας τον διαχωρισμό του περιεχομένου και της παρουσίασης του.

Αυτό σε συνδυασμό (συνήθως) με ένα cookie ώστε να θυμάται τις ρυθμίσεις του χρήστη, είναι αυτό που χρησιμοποιούν τα περισσότερα sites που σου δίνουν την επιλογή να αλλάξεις τα χρώματα κτλ… όπως και σε αυτό το forum.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 25 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group