forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 25 Νοέμ 2017, 11:37

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]




Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 25 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ηtml - CSS
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Δεκ 2006, 20:21 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Επειδή μάλλον αναμένεται να μου προκύψουν αρκετές ακόμα...

Λοιπόν μου συμβαίνει το εξής κουφό. Έχω ένα βιβλίο, χρωματολόγιο για δεκαεξαδικό και rgb. Λοιπόν φτιάχνω το εξής χρώμα: 133r 45g 51b Το τσεκάρω και στο photoshop και μου βγαίνει ένα βυσσινοκαφέ. Το γράφω σε html ως rgb=(133,45,51) και μου βγαίνει ένα μπλε σε όλο το μεγαλείο. Τι συμβαίνει;;;

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν μόλις ρώτησα μ******... :roll:

ΕDIT: Να υποθέσω ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα rgb σε έναν web browser; Παράξενο μου φαίνεται.

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Τελευταία επεξεργασία απο Άρια την 23 Φεβ 2007, 11:01, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Δεκ 2006, 20:30 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 28 Φεβ 2006, 00:25
Δημοσ.: 4858
Τοποθεσια: Χολαργός
Καλά υπόθεσες

http://www.montagar.com/~PATJ/chart.htm

Το χρώμα που έδωσες δοκίμασε να το δώσεις με αυτό τον κωδικό 852D33
Για άλλες μετατροπές δες παρακάτω
http://www.montagar.com/~PATJ/chart.htm

_________________
Η Θυρα13 ειναι αυτο που δε μπορεις να φανταστεις αν δε το ζεις


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Δεκ 2006, 22:24 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 28 Φεβ 2006, 00:06
Δημοσ.: 5211
Αυτή είναι η δεκαεξαδική μορφή χρωμάτων. Μπορεις να γράψεις και rgb.
Εμένα μου αρέσει η wiki.... :)

_________________
cogito ergo sum
δραματική σχολή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2007, 13:44 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
O Firefox δεν υποστηρίζει έγχρωμα border tables;;;;
(Φαίνονται με explorer έγχρωμα και με firefox ασπρόμαυρα).
Δεν κάνω κάτι καλά ή όντως δεν υποστηρίζει;

ΥΓ: Μια πολύ καλή χρωματική παλέτα: http://www.colorschemer.com

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2007, 15:26 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 18 Μαρ 2006, 14:35
Δημοσ.: 272
Τοποθεσια: Γλυφάδα
Άρια έγραψε:
O Firefox δεν υποστηρίζει έγχρωμα border tables;;;;
(Φαίνονται με explorer έγχρωμα και με firefox ασπρόμαυρα).
Δεν κάνω κάτι καλά ή όντως δεν υποστηρίζει;


Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να δίνεις τον κώδικα που έχεις χρησιμοποιήσει, αλλιώς είναι δύσκολο να σου απαντήσουμε.

Άρια έγραψε:
ΥΓ: Μια πολύ καλή χρωματική παλέτα: http://www.colorschemer.com


Και το προγραμματάκι τους είναι ακόμα καλύτερο... Το είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Ιαν 2007, 17:21 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
κώδικας έγραψε:
<table border="10" cellpadding="0" cellspacing="2" bordercolorlight="#FF4D00" bordercolordark="#FF4D00">
<tr>
<td><img src="1s.jpg" /></td>
<td><img src="4s.jpg" /></td>
<td><img src="5s.jpg" /></td>
<td><img src="6s.jpg" /></td>
</tr>
</table>

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Ιαν 2007, 01:03 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 28 Φεβ 2006, 00:06
Δημοσ.: 5211
Για το Firefox 1.0 είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να χρωματίσεις τους πίνακες όπως ζητάς...
Πάντως ακόμη κάτι που δεν μπορεί το firefox είναι να χρωματίζεις τις μπάρες που μπορεί το internet explorer :wink:

Τέλος το internet explorer δεν έχει blink :P :P :P

(Δεν είναι μόνο αυτά αλλά αυτά έχουν πλάκα)

_________________
cogito ergo sum
δραματική σχολή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Ιαν 2007, 01:47 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 18 Μαρ 2006, 14:35
Δημοσ.: 272
Τοποθεσια: Γλυφάδα
Άρια έγραψε:
κώδικας έγραψε:
<table border="10" cellpadding="0" cellspacing="2" bordercolorlight="#FF4D00" bordercolordark="#FF4D00">
<tr>
<td><img src="1s.jpg" /></td>
<td><img src="4s.jpg" /></td>
<td><img src="5s.jpg" /></td>
<td><img src="6s.jpg" /></td>
</tr>
</table>


Ναι δεν το υποστηρίζει ο firefox, αλλά ευτυχώς για εσένα θα κάνουμε μια εξαίρεση... :D

Νομίζω ότι θες αυτό:

Κώδικας:
<table cellpadding="0" cellspacing="2" style="border: 10px solid #FF4D00;">
<tr>
<td style="border: 1px solid #FF4D00;"><img src="1s.jpg" /></td>
<td style="border: 1px solid #FF4D00;"><img src="4s.jpg" /></td>
<td style="border: 1px solid #FF4D00;"><img src="5s.jpg" /></td>
<td style="border: 1px solid #FF4D00;"><img src="6s.jpg" /></td>
</tr>
</table>


το οποίο λειτουργεί και με τα δύο.

PS: Το έβαλα κατευθείαν μέσα στο table για να μη μπερδευτείς με τα styles κτλ.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Ιαν 2007, 17:09 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Eνδιαφέρον... Λειτουργεί με css αλλά όχι με html. Eυχαριστώ πολύ apavlov! :happy:

Καλό και το [code][/code] tag. Ξέρεις κανένα site με τα υπόλοιπα άγνωστα tags για φόρουμ; (υποθέτοντας ότι υπάρχουν). 'Η είναι επειδή αυτό το φόρουμ υποστηρίζει LaTex;

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Ιαν 2007, 08:11 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Aπίστευτο site: http://www.grsites.com/textures/ Απλά έχω λιώσει...

Ξέρει κανείς από εδώ μέσα να φτιάχνει seamless tiles; Να ανταλλάξουμε εμπειρίες.

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Τελευταία επεξεργασία απο Άρια την 23 Φεβ 2007, 12:15, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 11:38 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Λοιπόν, χτες βρήκα μερικά sites με δωρεάν γραμματοσειρές. Μερικά που όντως αξίζουν :
  • http://www.fontfreak.com/index3.htm
  • http://simplythebest.net/fonts/asian_fonts.html

    Dingbats:
  • http://www.dingbatdepot.com/fonts_category.php?Page=0&Records=66&ID=Animals
  • http://www.fontfile.com/fonts/Dingbats/go.php


Oδηγίες για το πώς να εγκαταστήσετε καινούριες γραμματοσειρές: εδώ

Eρώτηση: Τι συμβαίνει σε περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις περίεργη γραμματοσειρά σε site που ο θεατής δε θα διαθέτει; Θα του φαίνονται κινέζικα εάν δε την έχει στο σκληρό του; (Την ξέρω την επιλογή με το font-family κτλ.)

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 12:03 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 05 Ιουν 2006, 20:53
Δημοσ.: 1504
Τοποθεσια: Αθήνα
Άρια έγραψε:
Eρώτηση: Τι συμβαίνει σε περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις περίεργη γραμματοσειρά σε site που ο θεατής δε θα διαθέτει; Θα του φαίνονται κινέζικα εάν δε την έχει στο σκληρό του; (Την ξέρω την επιλογή με το font-family κτλ.)


Δεν παίζει ρόλο αν θα την έχει ο άλλος στο σκληρό του νομίζω. Το θέμα είναι αν ο browser που διαθέτει ο αναγνώστης, αλλά και εσύ που γράφεις τη σελίδα υπστηρίζει τη γραμματοσειρά που θέλεις. Αυτό που λες έχει να κάνει με το encoding του κάθε browser ( explorer, opera, mozilla..)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 12:25 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Kαι πώς μπορώ να βρω ποιες υποστηρίζονται από ποιους browsers;
Από την άλλη κοίτα αυτό το site. Η παράξενη (και πολύ όμορφη) γραμματοσειρά εμφανίζεται μια χαρά. Αλλά είναι δυνατόν να την είχε ενσωματώσει ο firefox σαν πιθανή;

Δες εδώ επίσης.

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Τελευταία επεξεργασία απο Άρια την 23 Φεβ 2007, 12:37, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.

Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 12:30 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 05 Ιουν 2006, 20:53
Δημοσ.: 1504
Τοποθεσια: Αθήνα
Χμμ... Δεν ξέρω! Ίσως υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση. Μήπως δεν παίζει ρόλο όταν βλέπεις κάποιο site με περίεργη γραμματοσειρά; Μήπως μόνο αν για παράδειγμα βλέπεις κάποιο αρχείο word που δεν έχεις εγκατεστημένη τη γραμματοσειρά που είναι γραμμένο το κείμενο, τότε στα βγάζει κινέζικα...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2007, 12:34 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 05 Ιουν 2006, 20:53
Δημοσ.: 1504
Τοποθεσια: Αθήνα
Πάντως δες κι αυτό αν θες για να πάρεις μια ιδέα.

edit: Από ό,τι βλέπω πάντως ο opera που χρησιμοποιώ έχει από μόνος του ακόμα και κινέζικες γραμματοσειρές. Προφανώς θα το έχουν στα default τους και οι άλλοι browser.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 25 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group