forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 24 Σεπ 2017, 12:35

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]




Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 10 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Include html code in other html docs
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Δεκ 2006, 22:36 
Χωρίς σύνδεση
S.F.I. Director
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 01 Μαρ 2006, 14:57
Δημοσ.: 227
Τοποθεσια: echo "$HOST"
Καλησπέρα παίδες.

Ποιο καλός html-ας (πω-πω attribute :lol: ), μπορεί να με βοηθήσει στο ακόλουθο:

Θέλω σε κάποια html docs να συμπεριλάβω, κώδικα html που βρίσκεται σε άλλο html document.

Καμιά ιδεα πως μπορεί να γίνει import / include ?

Αναφέρομαι σε pure html , και οχι xhtml.

_________________
Εικόνα

Eirik loves windows...[is true]

kill -9 2006...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Δεκ 2006, 23:55 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 28 Φεβ 2006, 00:06
Δημοσ.: 5211
<iframe
src ="../../index.htm" width=100% height="300">
</iframe>
Αυτό ίσως; :)

_________________
cogito ergo sum
δραματική σχολή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Δεκ 2006, 00:05 
Χωρίς σύνδεση
S.F.I. Director
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 01 Μαρ 2006, 14:57
Δημοσ.: 227
Τοποθεσια: echo "$HOST"
Έλα Theodore, αυτό που λες δουλεύει αλλά δεν θέλω frames :). Εχω emdedded και stylesheet μέσα και γίνεται... :lol:

_________________
Εικόνα

Eirik loves windows...[is true]

kill -9 2006...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Δεκ 2006, 00:12 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 18 Μαρ 2006, 14:35
Δημοσ.: 272
Τοποθεσια: Γλυφάδα
Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά έτσι όπως το διατύπωσες...

Αν ο κώδικας που θες να αντιγράψεις δεν καλεί κάποια JavaScript και δεν έχει CSS (λογικά όχι εφόσον είναι απλή html), τότε το ανοίγεις με το notepad και κάνεις copy-paste στο δικό σου αρχείο, στο σημείο που θες να εμφανιστεί.

Αν όμως εννοείς κάτι πιο προχωρημένο, όπως το να καλούν αυτή τη σελίδα και κάθε φορά που την αλλάζεις να αλλάζει και σε όσες την περιέχουν, τότε πάμε σε πιο πολύπλοκες λύσεις, με μια λειτουργία του Dreamweaver ή με JavaScript, AJAX κτλ…

Δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω γιατί είναι πολύ γενική η ερώτηση σου, εκτός άμα μου δώσεις περισσότερα στοιχεία (ακόμα καλύτερα την ίδια τη σελίδα).

Έχω και msn 8)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Δεκ 2006, 04:39 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer

Εγγραφη: 28 Φεβ 2006, 00:06
Δημοσ.: 5211
jsimos έγραψε:
Έλα Theodore, αυτό που λες δουλεύει αλλά δεν θέλω frames :). Εχω emdedded και stylesheet μέσα και γίνεται... :lol:
Ok κάτι τελευταίο, δεν μπορεις να φτιάξεις ειδικό πίνακα με CSS και μέσα να βαλεις frames;
Πάντως μίλα με τον apavlop ξέρει πολλά..... :wink:

_________________
cogito ergo sum
δραματική σχολή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Δεκ 2006, 05:24 
Χωρίς σύνδεση
S.F.I. Director
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 01 Μαρ 2006, 14:57
Δημοσ.: 227
Τοποθεσια: echo "$HOST"
theodore έγραψε:
jsimos έγραψε:
Έλα Theodore, αυτό που λες δουλεύει αλλά δεν θέλω frames :). Εχω emdedded και stylesheet μέσα και γίνεται... :lol:
Ok κάτι τελευταίο, δεν μπορεις να φτιάξεις ειδικό πίνακα με CSS και μέσα να βαλεις frames;
Πάντως μίλα με τον apavlop ξέρει πολλά..... :wink:


Theodore, den to xerw ayto pou les, gia embedded frames sto css. :)

Pantws, na einai kala to palikari o apavlop.. :D , to katafere kai mou to esteile prin apo ligo me javascript. :)

Thanasi, kai pali thanx. :)

P.S. Kapou edw as kanoume katadysi sto krevati... :P

_________________
Εικόνα

Eirik loves windows...[is true]

kill -9 2006...


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Ιούλ 2007, 23:15 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
jsimos αυτό ακριβώς ψάχνω και εγώ! Και συνειδητοποίησα ότι ήδη υπήρχε ερώτημα στο φόρουμ... Μήπως μπορείς να μου στείλεις και μένα στο κομμάτι του κώδικα; Είναι μεγάλο;

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Ιούλ 2007, 02:10 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 18 Μαρ 2006, 14:35
Δημοσ.: 272
Τοποθεσια: Γλυφάδα
Άρια η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ο jsimos, αν θυμάμαι καλά, ήθελε ένα κομμάτι html να εμφανίζετε σε όλες τις σελίδες του και μάλιστα σε ξεχωριστό αρχείο έτσι ώστε να μη χρειάζεται να το αλλάζει σε κάθε σελίδα χωριστά. Κάτι σαν τα external CSS.

Αυτό έγινε με τον εξής απλό τρόπο:

Καλείς μέσα στη σελίδα το αρχείο JavaScript στο σημείο που θέλεις να εμφανίζετε:
Κώδικας:
<script src="onoma_arxeiou.js" type="text/javascript"></script>

Το onoma_arxeiou.js (του δίνεις ότι όνομα θες φυσικά με κατάληξη .js) το φτιάχνεις στο notepad και το αποθηκεύεις με κατάληξη .js (all files ή όλα τα αρχεία).

Μέσα σε αυτό βάζεις την html όπως στο παράδειγμα χρησιμοποιώντας την writeln:
Κώδικας:
document.writeln('Here is some test <b>HTML</b>');
document.writeln('<i>and more...</i>');

Σε μερικές εντολές πρέπει να αλλάξεις λίγο την σύνταξη. Μερικά για παράδειγμα θέλουν ένα \ να προσθέσεις… δοκίμασε το και παίξε!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ 2007, 22:38 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Βασικά μπορείς να βάλεις frames μέσα σε html που φορτώνει css. Εάν χρησιμοποιείς absolute positioning, έχεις ενα div με καθορισμένο ύψος/πλάτος, βάλεις μέσα το frame και του ορίσεις το ίδιο ύψος πλάτος. To μόνο κακό είναι ότι εάν το κείμενο είναι μεγαλύτερο από το div αποκτάει scrollbars.

Μπορείς επίσης να το κάνεις με html:

Κώδικας:
<object data="whatever.html" type="text/html" width="700" height="1100">
<!--κατευθείαν λινκ σε περίπτωση που ο browser δεν το υποστηρίζει-->
<a href="data/test.html">test.html</a>
</οbject>


... το οποίο δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με το iframe χωρίς τα οφέλη του να το χρησιμοποιείς σαν target.

Έχω ρίξει το ψάξιμο της ζωής μου και μόνο σε αυτό έπεσα... μου έχουν ψιλοσπάσει τα νεύρα.

Eάν χρησιμοποιήσω τη javascript που έγραψες Θανάση φαντάζομαι θα γλιτώσω τα scrollbars αλλά θα πρέπει να φτιάξω την ίδια σελίδα με το αριστερό sidebar και τα λινκς πολλές φορές και να αλλάζει το λινκ που φορτώνει η javascript.

Βασικά μπορώ με κάποιο τρόπο με javascript ή php ή οτιδήποτε να έχω κάποια λινκς τα οποία αν τα πατάς να αλλάζουν το περιεχόμενο ενός div;

ΕDIT:
Μόλις δοκίμασα τη λύση με τη javascript. Αυτό που κάνει είναι να φορτώνει το κείμενο κάπου στη μέση του, κάνοντας μόνο κομμάτι του εμφανές και χωρίς να εμφανίζει scrollbars ή να αυξάνει το μέγεθος του div για να το χωρέσει. Στην ουσία αυτό θέλω να κάνει να αυξάνει το μέγεθος του div ώστε να το χωράει. (το έχω ήδη φτιάξει αυτό στη css ώστε αν βάζεις ένα κείμενο να μεγαλώνει το div, έχοντας συνάμα και ένα min-height). :cry:

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Σεπ 2007, 19:52 
Χωρίς σύνδεση
Regular Forumer
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 25 Μάιος 2006, 02:31
Δημοσ.: 1656
Τοποθεσια: Ηλιούπολη
Και η λύση είναι... ούτε εξωτική html, oύτε javascript αλλά php αρχαρίων. Ξεπερνώντας τον εκνευρισμό στο ότι για να στήσεις ένα site πρέπει να διαβάσεις κάτι βιβλιοθήκες για πετάξεις τα περισσότερα έχω να πω τα εξής.

1. Μετονομάζεις το αρχείο από whatever.html se whatever.php
2. Φτιάχνεις ένα ξεχωριστό αρχείο με αυτό που θέλεις να προσθέσεις (μπορεί να είναι μορφοποιημένο με html) και το αποθηκεύεις ως otidhpote.php
3. Στο σημείο του whatever.php που θέλεις να εισάγεις το otidhpote.php γράφεις:
Κώδικας:
<?php include(otidhpote.php"); ?>


Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι:

1. H php δεν εμφανίζεται καθόλου στον κώδικα, αλλά μόνο το κείμενο ή η html που εισήγαγες.
2. Διατηρεί τη css του element μέσα στο οποίο βρίσκεται xωρίς περαιτέρω αλχημείες.
3. Μπορείς να διαμελήσεις κυριολεκτικά μια σελίδα σε php υποσελίδες και να φορτώνεις ό,τι θέλεις όπου θέλεις χωρίς να πρέπει να ορίσεις το μέγεθς του frame (άρα μπορείς να διατηρήσεις τα div της css).

Βέβαια το πρόβλημα μου δεν το έχω λύσει ακόμα επακριβώς αλλά εν πάσει περιπτώσι πάει και έρχεται. (Εξού και ο εκνευρισμός).

_________________
Χρυσ/μος:πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲτοὺς μαθητᾶς του μὲτὸ νὰμᾶς συζητεῖ περὶ γραμμῆς καὶγωνίας καὶσημείου...αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερο ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα-χωρὶς νὰ ὠφελήσει πολὺ ἢ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτᾶς ἐγκατέλειψε ἔτσι τὴν ζωή


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 10 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group