karaf έγραψε:
Το πανεπιστήμιο, είναι κομμάτι της κοινωνίας.
Επίσης και οι εγκληματίες. Να τους δώσουμε βήμα;
karaf έγραψε:
Το περιστατικό με τον κ. Μαλιάκα δε θα το σχολιάσω, ούτε θα πάρω θέση. Το μόνο που θα πω είναι ότι ο τύπος που προκάλεσε το επεισόδειο έπρεπε να σεβαστεί τους στοιχειώδεις κανόνες μιας συζήτησης και το γεγονός ότι οι δημοσιεύσεις του ήταν σε κοινή θέα.
Λάθος. Έπρεπε να διαγραφεί το σχόλιο του άμεσα.
karaf έγραψε:
Το γεγονός ότι χαρακτηρίζεις "hooligan" κάποιους ανθρώπους με μόνο κριτήριο τη γλώσσα που χρησιμοποιούν
Λάθος. Με κριτήριο της απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας. Είναι και ποινικά κολάσιμο.
karaf έγραψε:
Επικίνδυνοι δεν είναι αυτοί που διαμαρτύρονται
Λάθος. Δεν πρόκειται για "διαμαρτυρία", αλλά για ευθεία απειλή
karaf έγραψε:
Η προσβολή πολλές φορές είναι ανεξάρτητη από τη γλώσσα που χρησιμοποιείται. Το να πεις σε κάποιν "μα...κα, αρ...δι, θα σε γα...σω, θα ματωσει ο κω..ς σου" κλπ πολύ λιγότερο προσβλητικό από το να τον χαρακτηρίζεις ανίκανο, ανίδεο, βάρβαρο και χαμηλού επιπέδου. Παρόλο που οι τελευταίοι χαρακτηρισμοί είναι politically correct.
Λάθος. Αλλο προσβολή άλλο, ποινικά κολάσιμη πράξη.
karaf έγραψε:
Ουσιαστική συζήτηση γινεται στο φόρουμ. Σε πολλά θέματα. Και όχι, να μην περιοριστεί σε ένα στεγνό και απρόσωπο φόρουμ μαθηματικού ενδιαφέροντος. Δεν έχεις δικαίωμα εσύ να ζητάς τη στέρηση επικοινωνίας μεταξύ άλλων, λόγω ενός ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ επεισοδείου στο οποίο δε συμμετείχες. Και οι διαχειριστές δεν είναι μπάτσοι, συμφοιτητές σου είναι.
Έχω δικαίωμα να ζητήσω ότι εγώ νομίζω σωστό, στα πλαίσια του νόμιμου.
karaf έγραψε:
Για να καταλάβεις πόσο εκτός τόπου και χρόνου είσαι, σκέψου το εξής απλό. Οι θέσεις σου πηγάζουν και αποσκοπούν στο να προστατέψεις κάποιους καθηγητές. Και αυτό είναι, μέχρι ενός βαθμού σεβαστό.
Αντιφάσκεις είμαι "εκτος τοπου και χρόνου", ή είναι σεβαστό αυτό που λεω?
karaf έγραψε:
Όσο για την ανωνυμία σου, προφανώς και την εκμεταλλεύεσαι. Προσβάλλεις, επιτίθεσαι, ποινικοποιείς (με τρόπο ίδιο και κατ'εμέ ίσως χειρότερο από αυτόν των άλλων). Οφείλεις να λάβεις τις ευθύνες των πράξεών σου.
Δεν το σχολιάζω. Ανακοίνωσε τα δικά σου στοιχεία, για να κάνω κάποιο σχόλιο