forum.math.uoa.gr

Forum του Τμήματος Μαθηματικών
Ημερομηνία 15 Δεκ 2018, 08:48

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ο Κανονισμός των Εργαστηρίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2006, 19:49 
Χωρίς σύνδεση
Forum Administrator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 03 Μαρ 2006, 16:03
Δημοσ.: 53
Παράθεση:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Η/Υ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η/Υ:

Προτεραιότητα έχουν πάντα οι φοιτητές που έχουν εργασίες. Αν δεν υπάρχει ελεύθερος Η/Υ, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής ενημερώνει τον επιτηρητή και αυτός με την σειρά του σηκώνει κάποιον φοιτητή που δεν εκτελεί εργασία, αλλά χρησιμοποιεί κάποιον Η/Υ για ψυχαγωγικούς λόγους. Η πρόσβαση στο Ιnternet είναι ελεύθερη εκτός της παραπάνω περίπτωσης. Δεν επιτρέπονται οι συνομιλίες μέσω Internet (chat) και η χρησιμοποίηση των Η/Υ για παιχνίδια.

Επιτηρητές του Εργαστηρίου Υπολογιστών

Ο ρόλος των επιτηρητών στα εργαστήρια είναι πολύ ουσιαστικός.Όταν στα εργαστήρια δεν γίνεται κάποιο μάθημα του τμήματος πρέπει πάντα να βρίσκεται επιτηρητής. Όταν δεν προσέρχεται ο επιτηρητής τα εργαστήρια παραμένουν κλειστά.

Από εδώ και στο εξής, οι επιτηρήσεις θα τηρούνται κανονικά ακόμα και στις περιπτώσεις όπου το εργαστήριο δεν είναι γεμάτο (δηλαδή θα είναι ανοικτές και οι δύο αίθουσες όπως θα αναφέρεται στο πρόγραμμα).

Υποχρεώσεις Επιτηρητών

1. Να ελέγχει αν οι φοιτητές που εισέρχονται στα εργαστήρια είναι φοιτητές άλλων τμημάτων και σχολών, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα εργαστήρια, εκτός αν έχει γίνει συμφωνία τμημάτων.
2. Να μην επιτρέπει να εισέρχονται φοιτητές με καφέδες, αναψυκτικά, φαγητά, αναμμένα τσιγάρα.
3. Να κρατάει το εργαστήριο ήσυχο.
4. Σε περιπτώσεις μετακινήσεων των καθισμάτων για τις ανάγκες κάποιου μαθήματος εντός εργαστηρίου, να φροντίζει ώστε τα καθίσματα να επιστρέφουν στις αρχικές τους θέσεις μετά το πέρας του μαθήματος.
5. Να απομακρύνει τους όρθιους ή όσους δεν έχουν δουλειά.
6. Όταν κάποιος φοιτητής δηλώσει στον επιτηρητή ότι έχει να παραδώσει εργασία, που αφορά μάθημα του τμήματος, και οι Η/Υ είναι κατηλειμμένοι, ο επιτηρητής ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να απομακρύνει φοιτητή ο οποίος χρησιμοποιεί Η/Υ για ψυχαγωγικούς λόγους.

Επιτηρητές που λείπουν αδικαιολόγητα από τη θέση τους θα υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις που έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του τμήματος.

Φοιτητές

Οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα χρήσης του χώρου αρκεί να τηρούν τον κανονισμό εργαστηρίου.

Υποχρεώσεις Φοιτητών

1. Να διατηρούν το χώρο καθαρό και να μην καταναλώνουν φαγητά ή αναψυκτικά στο χώρο του εργαστηρίου. Επίσης απαγορεύεται το κάπνισμα.
2. Σεβασμός του χώρου, διασφάλιση και περιφρούρηση της λειτουργίας του εργαστηρίου.
3. Να χρησιμοποιούν τα υλικά του εργαστηρίου με μέτρο (χρόνος απασχόλησης του υπολογιστή, εκτυπώσεις).

Όσοι δεν ακολουθούν τους κανόνες του εργαστηρίου ή τις υποδείξεις επιτηρητών ή των υπευθύνων του Υπολογιστικού Κέντρου ή αποτελούν πιθανό κίνδυνο ασφαλείας του δικτύου του τμήματος θα απομακρύνονται μόνιμα από το εργαστήριο και μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις ειδικά σε περίπτωση υποτροπής.
Οι τεχνικές λεπτομέρειες και το ωράριο λειτουργίας του εργαστηρίου θα καθορίζονται από την Επιτροπή Εργαστηρίου σε συνεννόηση με τους καθηγητές του Τμήματος, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Μετά από απόφαση της επιτροπής Η/Υ ο τρόπος λειτουργίας των εκτυπωτών διαμορφώνεται ως εξής:

* Οι laser εκτυπωτές χρησιμοποιούνται μόνο για εκτυπώσεις εργασιών των φοιτητών και για εκτυπώσεις πληροφοριών από το διαδίκτυο που έχουν σχέση με το τμήμα (πληροφορίες για άλλα παν/μια κτλ).
* Οι εκτυπωτές θα βρίσκονται μέσα στο γραφείο των επιτηρητών και το γραφείο της κ.Κουνιά.
* Εκτυπώσεις άσχετες (εικόνες, τραγούδια κτλ) δεν επιτρέπονται.

Σημείωση: Για οποιαδήποτε αιτήματα σχετικά με τη χρήση του Εργαστηρίου Υπολογιστών, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στον Πρόεδρο Επιτροπής Εργαστηρίου, αναπληρωτή καθηγητή κ. Ευάγγελο Ράπτη.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 1 δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group